Reklama

recenze
ubytování

Ramzová (782 – 1351 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Josef
    Ski areál Ramzová
    16.03.2016 - 13:59

    Velké zklamání!!!! Na sjezdovkách 60 cm sněhu, ale pro ski Ramzovou zřejmě zima skončila, avšak na ceně skipasu se to nepodepsalo...Velmi zanedbané sjezdovky. Sedačka na Šerák nejede. Ráno v přehledu ještě byla napsaná, že jede. Cena skipasu však stejná na celý areál. Tento areál již nenavštívím a to už ze zásady.

  • Dušan
    Ramzová mínus
    02.02.2016 - 22:31

    Lyžování ve středisku Ramzová je těžké zklamání. Už příjezd- stoupání po neupravené cestě, musel jsem zastavit a už se nerozjel... Takže couvačka a mohl jsem nabořit sloup vedení elektřiny (asi 10 cm vedle vozu). Přitom by stačilo vyznačit přikázaný směr jízdy, že???? Pak nám neochotná paní prodala permici- (ze stránek střediska jsme nějak nepochopili, ani kolik bodů stojí jedna jízda...) a když jsme chtěli jet spodnější sedačkou, tak pořvávající obsluha nám objasnila, že nejsou ani jeden areál.... Přijeli jsme na 8:30, těšili se na varhánky a hádejte co? Neupravené, vydřené sjezdovky!!! Rádi jsme se vrátili do Branné, kde vše funguje.

  • Berka
    Ramzová - zklamání
    23.02.2013 - 21:46

    Dne 20.2.2013 jsme si z Kopřivné "odskočili" zalyžovat do tohoto střediska a litujeme:
    horní část sjezdovky, rádoby "černá" neupravená, lanovka jede rychlostí šneka, sedáky dřevěné(už mají svá léta), výstup z lanovky na rovině - hóóódně dobrý, bufet v horní části dost bídný - posed venku a o toaletách si můžete nechat leda zdát. Cena permice neodpovídá poskytovaným službám - nainstalování Fotokamer na turniketech něco stojí, že??
    Příště raději do Koutů, to je jiný level.

  • Martin J.
    Hodnocení víkendové lyžovačky
    04.02.2013 - 14:29

    Poprvé na Ramzové,
    Vždy jezdíme někam poblíž, ale rozhodli jsme se podpořit Jeseníky, Chyba! Opominu to, že když přijedete na placené parkoviště, tak musíte šlapat k dolní stanici lanovky (pozor abyste si nekoupili celodenní permici na krátkou lanovku pro začátečníky) narozdíl od těch, kteří stojí zkušeně na neplaceném parkovišti a mají to i o něco blíž. Když už si koupíte permici a jdete do fronty jako slušný občan, tak dojdou nějací nejspíš Zemanovi vstoupenci a vecpou se přímo před turniket, čímž by se dalo snadno zabránit několika kovovými zábranami. Je asi zbytečné zmiňovat, že Poláci, kteří tímto způsobem předbíhají nerozumí ničemu než ráně holí přes stehno. Kvalita sněhu byla špatná, ale za to může jen počasí, ale přesto mi není jasné, proč mají vyznačenou černou sjezdovku v místech, kde je sotva červená. Modrá v horní části je vhodná pro běžky (chudáci snowboardisté, kteří se nemají čím odrážet). Nastal čas oběda. Jedna plná (moc dobře vaří jak jsme zjistili při večeři) druhá předražená restaurace a v dřevěném hotelu u svahu mají moc dobrou polévku. Jinak o víkendu při větším počtu lyžařů počítejte s tím, že je rychlejší jít an záchod dolesa než čistit kalhotky poté, co se pomočíte ve frontě na dámský záchod.
    Jak už někdo výše psal. Ramzová má velký potenciál zatím nevyužitý!
    Jeseníky mají lanovky ale nemají služby.
    Beskydy mají služby ale nemají lanovky.
    Tak se zase potkáme na Semmeringu,

  • petr75
    Ramzova
    31.12.2012 - 12:21

    Jsem rodákem z Lipove a po nejake dobe jsem ukazal na Ramzove.Je pravda,že letos snih neni,což nebyl ani tak ten kamen urazu,ale co me nas!lo je jedna hospoda u sjezdovky a jeden bufet na Cernave,tak to je ubohost!!!Požadal jsem o kofolu-neni,tak o colu-neni,tak zeleny čaj-dostal jsem 7up:-( A toalety,to je mazec,jen uplne dole v hospode...Za ty prachy už radeji Alpy:)

  • Michal
    dojmy z lyžování
    28.02.2012 - 23:22

    Po týdením lyžování na Ramzové bych se chtěl podělit s dojmy: Kopec má potenciál, pro carving (a moje schopnosti) je tak akorát, čtyřsedačka odspodu je ucházející, u nástupu by ale neškodilo vyznačit, kam se stavět, lidé často stojí stranou mimo sedačku, nepodaří se jim se posadit, takže skončí v díře za nástupem a lanovka tak každou chvíli stojí, výstup je v rovině, bývá zvykem trošku z kopce, takhle se těžko odjíždí. Horní dvojsedačka je historie a jede ukrutně pomalu. Denní permice jsou s čárovým kódem, takže se musí přiložit před čtečku, gumičku u pokladny nedostanete, jen roller za 50,- Kč. To vše se dá přejít mávnutím ruky, co bylo ale hodně nepříjemné, je špatná kvalita úpravy sjezdovky. Po rolbování zůstávaly podélné pruhy a díry (celý týden na stejných místech), místy se objevovaly i příčné pruhy, pro rychlou jízdu je to peklo pro nohy. Ramzovou doporučuji vyzkoušet každému, kdo nepotřebuje černý padák, na jízdu po hranách je prima. Kdyby provozovatel pořádně rolboval, byla by to paráda. Kladně hodnotím i dostatečné parkovací kapacity zdarma.
    Michal

  • Jirka.k
    Ramzová
    24.02.2012 - 01:21

    Na Ramzové jsem zažil něco, co se mi zatím nikde v lyžařském areálu ještě nepodařilo - na jednom svahu několik desítek metrů od sebe spolu soupeří dvě firmy, takže když si chcete zajet lanovkou na Šerák a potom se chcete se svým dítětem svézt na pohodovém svahu také s lanovkou hned vedle, musíte si koupit dva lístky - jsou to dvě firmy (Bonera a R3) a lístky platí buďto tam nebo tam. Nikde se o tom nepíše, ale je to tak! A pozor - neberou platební karty! - ostuda jak hrom!!! A navíc parkoviště pro Boneru je zdarma, pro R3 30,- Kč za 1. hodinu, každou další pak 10,- Kč. Tak pozor na to!!! Toto hodně kazí celkový dojem z jinak pěkného areálu.

  • Phil
    Už je v provozu :)
    04.02.2010 - 15:14

    Tak v provozu skutečně je, ale podle mě jsou fronty delší takže čekám úplně stejně jako na staré. Navíc to na sjezdovce vypadá jak na Václaváku. Jediná možnost je v podstatě lyžovat z vrchu do půlky (kotva).

  • Felc
    Lanovka
    01.02.2010 - 12:58

    Tak lanovka už jede, fronty tam stále jsou,ale postupují daleko rychleji díky nové lanovce,ale na sjezdovce je to hrozně poznat. Prostě je přecpaná (80% poláků).

  • Phil
    Už je v provozu?
    12.01.2010 - 16:45

    Vím, že tu čtyřsedačku měli sprovoznit už loni, ale skutek utek. Už jede? Vyřešilo to fronty?

  • marthy
    sjezdovka
    01.02.2009 - 16:36

    musím říct že opět super lyžování, ale pozor nová čtyřsedačková lanovka ještě není v provozu........

  • Ma.
    sjezdovka
    15.01.2009 - 20:42

    Vrsek sjezdovky je supr a pak ještě esíčko pod Čerňavou ale dole je to strašne pomale. A určite neni tak dlouhá, jelikož začíná pěkný kousek pod Šerákem. Tedy pokud někdo nechce jet na běžky.
    Úschovna je supr na nádraží - doporučuji využít.
    Ale nejlepší je z Ramzové vyrazi na běžky. Nejlépe na chatu Paprsek - dělaj tam supr knedlíky s borůvkami a rychlá obsluha.

  • Kvasak
    Super lyžování
    19.12.2008 - 20:11

    je to super dlouhej kopec,lyžování,jídlo i cena je dobrá,akorát méně lyžařu a bylo by to dokonalé.čau

  • Stana
    Zastaralé středisko s asi nejd
    03.02.2007 - 01:25

    sjezdovka ok,kapacita vleků za 5let spět nula. celkově padák. nutná investice nebo zájezd do rak.

  • Jirka
    úschovny
    30.03.2006 - 13:08

    Má to snad jedinou nevýhodu že tam není žádná úschovna na zavazadla takže kdo přijede vlakem musí táhat bágl na zádech.

  • Honza
    Snowboarding
    31.12.2005 - 00:39

    Ramzová je super, až na to ze na sjezdovkach nejsou žádné skokánky pro snowboardisty, takže v tomhle smeru je to doopravdy hruza doufam ze se to casem zmení predem dekuji...

  • Pavel
    Zkušenost :-)
    28.12.2005 - 22:57

    Ramzová super! Až na tu ůpravu, upravuje se večer a když do rána padá, tak je v poledne voranice. Jinak služby výborný jídlo atd.:-)

  • carver
    100%
    26.11.2005 - 13:32

    Ramzová je podle mě nejdelší sjezdovkou v republice z Šeráku (1351 m.n.m) do Ramzové (782 m.n.m) je to asi 3300 metrů. Takže funcarvingu zdar!

  • Ráďa
    Otázka
    23.11.2005 - 19:08

    Je Ramzová nejdelší sjezdovkou v čechách? A jak je dlouhá? Předem díky

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

pět * ? = 20
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Val Thorens je zřejmě nejznámější středisko v oblasti Tří údolí, možná vůbec nejznámější francouzské středisko vůbec. "Val To" se pyšní i dalšími nejrůznějšími "nej" - ne...
Lyžování ve výškách: 1300 - 3230 m.n.m
Délka sjezdovek: 140 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
5 %56 %41 %8 %