Reklama

recenze
ubytování

Ovčárna - Praděd (1235 – 1445 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Jana
    příroda
    06.01.2017 - 06:05

    Na Ovčárnu jezdím téměř 10 let v létě i v zimě.Jsem okouzlena okolní přírodou i milými lidmi,kteří se snaží zachovat tuto nádhernou krajinu a zpříjemnit pobyt na Pradědu turistům,kteří sem přijíždí za krásnou přírodou a odpočinkem.

  • Pavla
    krása
    03.01.2017 - 10:27

    Pokud chci jet na hory tak jezdím ráda právě sem. Opravdu nesnáším davy lidí ať už ve frontách na lanovku nebo v hospodě. Doufám že to takové jaké to je zůstane co nejdéle. A zastánci sedaček ať jdou do háje. pokud si chtějí posedět, tak ať jsou do kina. Tatrapoma je ze všech nejlepší. člověk se nenudí a je rychle nahoře

  • Petr
    HORY jsou o horach
    18.02.2016 - 07:48

    Dobrý den,
    na hory jezdím protože hory mám rád jsem nadšený když to někde nevypadá jako u kolotoče. Proto OVČÁRNA je číslo jedna ve Všech ohledech člověk se zde cítí jako v přírodě na horách i když je na sjezdovce a to je pro mě rozhodující. Služby jsou plně dostačující personál ochotný ať se jedná o stravu poté dopravu. To že na Ovčárně není dav aut kde jde člověk 5 minut přes dlouhé parkoviště je opět jen plus. děkuji Petr Litomyšl

  • Tom
    Novak
    04.01.2016 - 23:31

    Jeseniky Jsou ztrata casu nervu a penez ! Chovani a rychlost personalu jako v roce 1985 a take to vybaveni ,ale za to muzou ochranari ne provozovatel. Jezdete do Rakouska nebo za more .

  • Jiří
    Němčík
    09.04.2015 - 22:40

    Byli jsme na Ovčárně po delší době loni. Bylo vždy atraktívní středisko, dnes tam zůstala atraktívní příroda (a to je poslední věc proč tam těch pár lidí ještě jezdí). Ovšem pro sjezdaře je to málo ! Zkorodované Pomy, kotvy a podpěry mi sice připomínají mládí, ale o takovou připomínku jako lyžař opravdu nestojím. Navíc sjezdovka za Hotelem Figura je tak krátká, že to si více zalyžuji na našem příměstském kopci po ranní nebo odpolední směně. Nechci nikoho vinit protože neznám poměry a nemám ani důkazy pro tento neutěšující stav na Ovčárně. Ovšem ze zkušenosti o zákazu lyžování na Lysé Hoře v Beskydech, kde kdo chtěl lyžovat, musel lézt s lyžema a batohem v hlubokém sněhu 40 minut do grapy po svých, mám pocit, že s ochranáři musí být těžká domluva (jinak nic proti ním). Na Lysou Horu nikdy nevedla a nevede žádná lanovka a ochranáři tvrdili, že těch pár desítek (a to doslova !) lyžařů, kteří jezdili po sněhu a ne po rostlinkách, devastují přírodu. Bohužel musím souhlasit s těma, kteří svou navigaci nasměřují na východ či na jih a to mimo naše hranice. O službách a přístupu ani nemluvě.

  • Libas
    Ovčárna
    27.03.2015 - 22:13

    Je to retro, to je fakt, na druhou stranu docela jsem si ho užil. Žádná tlačenice, dobrá podložka. Jasně že jsem si zavzpomínal, kde jsem se učil a jezdil lyžovat a je to opravdu smutné jak to tady dopadlo. Pana Figuru a jeho skutečné potíže s ochránci životního prostředí znám jen z médií a nebudu tedy hodnotit. Na druhou stranu mám dojem, že i ostatní nově vybudovaná střediska v Jeseníkách mají slušně našlápnuto dopadnout stejně tak. Jak je nedávno investoři postavili, tak od té doby na ně nikdo nesáhnul, prachy do prádelny a nazdar. No snad se mýlím a nebude tak zle. Zdravím všechny lyžaře a hlavně se z teho Rakóska, Itálie a Francie neposerte

  • Karel Klass
    Skanzen
    14.02.2015 - 20:39

    Na Ovčárně jsem po mnoha letech a musím konstatovat, že se středisko,co se vleků a zázemí týče, zaseklo v 80-tých letech (a to jim fandím), Dokonce i nápisy u v Kežmaroku vyrobené Tatrapomy, což je vrchol zdejší přepravní techniky, zůstaly "vo slovenčině" o kotvovém vleku s hlemýždí rychlostí se snad ani vyjadřovat nebudu. V dnešní době kdy na jedné straně na zelené louce rostou moderní středisky typu Kouty nad Desnou, nebo rozkvétají klasické destinace typu Čenkovice nebo Červená Voda se tu člověk cítí jako ve skanzenu reálného socializmu. Nevím zda pan Figura vleky vlastní, nebo je má v pronájmu, ale zjevně je to muž, který se to snaží vydojit do poslední kapky a pak ať to třeba spadne. Je divné, že to nevadí Moravskoslezkému kraji (okres a současně město Bruntál mají asi dost starostí sámy se sebou)a Jeseníky přece nejsou Figurovy! Je to obraz totální neschopnosti a tzv. zpackané privatizace. Souhlasím se komentáři níže - za stejné prachy si dnes luxusně zalyžujete v Rakousku, které je za rohem, o Itálii či Francii ani nemluvě!

  • Brněnské lyžař
    Jaký si to uěláme,takový to budeme mít.
    28.01.2015 - 00:13

    Tož kurňa lidi neblbněte,přestaňte tam už konečně jezdit a bude klid.Všude jinde se o vás jako zákazníka porvó a i si zalyžujete.Já sem tam byl jak za komára tak i za tohoto pána rádoby podnikatele co je tam teď, shrnuto a podtrhnuto, děs a hrůza.Otočil jsem kompas na jih a je klid.Není na co nadávat.Tam se nic nezmění,a jak to vypadá, jediná možnost je tam celou sezónu nejet.Ani jako turista.Tož se mějte, rakušáci už čekajó.

  • Vodik
    Ovčárna již nikdy více
    03.04.2014 - 12:21

    Po dlouhé době na Ovčárně, a dlouho tam už lyžovat nepojedu. Nevím proč na stránkách střediska uvádí sníh 80cm, když ve skutečnosti je tam tak třetina. Jezdí se po bahně, zničené lyže. Jezdí se plnou cenu. Provozovatel by měl mít trochu soudnosti, a lyžování ukončit, když podmínky jsou nevyhovující. Vím, počasí letos vlekařům nepřálo, ale přes to, by si neměli kazit jméno takovýmto přístupem. Prostě vytřískat prachy za každou cenu.

  • Vojtěch
    Skoumal
    25.11.2013 - 14:29

    Zde je opravdu skvělé lyžování, sjezdovky jsou upravené a níže je i prašan!!!!
    Nahoře je sníh zpravidla zmrzlý, ale není to tak zlé...

  • Petr
    Soňa
    11.10.2013 - 12:20

    Milá Soňo.
    Přitom stačilo napsat, že jsi jinde, než na Pradědu nelyžovala.

  • Soňa
    Hloupé řeči zdejších
    11.10.2013 - 09:57

    Jediným problémem je stále zmrzlý sníh během lyžařské sezóny... ostatním vřele doporučuji, aby zanechaly svých nejapných komentářů o cenách parkovného a cenách vleků, neboť TO je zkrátka všude stejné - i na "hloupém" Vaňkáči!! osobně jezdím nejraději na Slovensko, ale Jeseníky jsou fajn:-)

  • Jan Burda
    Parkovné
    26.04.2013 - 12:34

    K předchozím výtkám musím přidat ještě stížnost na drahé parkování. Buď parkovné 100Kč na Hvězdě + placená jízda busem nahoru jednou za hodinu nebo jízda vl. autem nahoru a parkovné 400,-, tak to pak spolu s permicí 500Kč na den vychází jako hodně drahé středisko, na to že tam je pak par set metrů dlouhá sjezdovka... no je to škoda, jinak je tam pěkně...

  • Petr
    lanovka
    14.04.2013 - 08:32

    Lyžování zde doporučuji pouze staromilcům , nostalgicky vzpomínajícím na 70.léta - co se týká techniky v provozu , pomalosti odbavování a front , ceny samozřejmně odpovídají dnešní době , jediné pozitivum je přírodní dníh ( jaký jiný když zde není jediné dělo )středisko v porovnání s čímkoliv v republice a možná i v evropě je naprostá rarita v zaostávání za současným vývojem,je samozřejmně možný problém s ochranáři nebo s penězi ( kde jsou vydělané peníze za doby kdy byla Ovčárna ,,jednička,, když brečí že peníze nemají ?)
    JEĎTE LYŽOVAT KAMKOLIV JINAM

  • Igor
    Středisko
    23.03.2013 - 08:16

    Souhlas s tím, kdo popisuje muzejní exponáty přepravního zařízení!! Byl jsem tam v roce 1977 na týdenním lyžařském výcviku, vleky jsou z 90ti% totožné a je to ostuda a výsměch všem lyžařsky naladěným lidem !!! A pořád se bude opakovat problém s ochranáři. Jinde v Evropě pokud regionu výstavba areálu přinese nová pracovní místa, propagaci a růst toto umějí vyřešit v rámci daných zákonů! U nás ne?? Potom se není čemu divit, když se jezdí jinam a to z 80ti% do zahraničí!! Za stejné finance, mnohdy i levněji třeba na SK lze luxusně polyžovat a nám i přes výstavbu mnohých skiareálů neustále rychleji ujíždí vlak!!
    Bohužel :-((

  • Jan Kratochvíla
    Lyžování na Ovčárně nikdy více!!!
    04.02.2013 - 09:44

    Dobrý den,
    pokud zvažujete sjezdové lyžování na Ovčárně, důrazně vás od toho odrazuji. Středisko usnulo v 70. letech a cena 500 Kč za 2 staré vleky mi přijde velmi nehorázná. Na kotvu jsme museli nastupovat až na každou druhou, aby se vlek nepřetížil. Poma je tak pomalá, že fronta s jednou malou skupinkou dětí před vámi nepřijatelná. Ještě připočítat autobus za 52 Kč tam a 52 Kč zpět, který jeden jen každou hodinu a není potřeba dlouze přemýšlet. Nikdy více!

  • Jarda
    lanovka
    21.01.2013 - 12:20

    Tak proč nezačnete bojovat a shánět peníze Vy?

  • Mila
    doprava
    21.01.2013 - 09:22

    Chtěla bych podotknout,jakým způsobem se dostáváme na chráněnou krajinu.Nějakýn Skibusem kde se mačkáme a někdy stojíme i na jedné noze a unikají škodlivé látky do vzduchu než abychom chránili přírodu a konečně udělali kabinovou lanovku na Ovčárnu.Proč pro to nikdo nic neudělá?Mělo by se o to trochu více bojovat.Najde se někdo?????

  • Mila
    úprava stopy běžkařů
    21.01.2013 - 09:09

    Každý den tvrdí,že stopy na běžky jsou připraveny,ale není tomu tak.Chybí stopa na Sedlo.Není strojově projeta už několik let a to je na Moravském ledovci moc špatné,že se lidé neumí mezi sebou domluvit.Neumí si vážit nás návštěvníků.Je to škoda.

  • Zbyňa
    Běžkování
    27.12.2012 - 14:46

    Pokud jste zkusili lyže např. v At, tak je to tu skutečně tristní.... Jestli si chcete užít, tak si vemte běžky :o)

  • Petr
    Zastaralé vybavení areálů
    11.04.2012 - 14:53

    Souhlasím absolutně s 90ti% pisatelů. Vybavení na Petrových Kamenech je stejně jako vleky dole v Karlově z období 70tých let 20. století. Byl jsem v šoku, když jsem poznal vlek po 35ti letech! Vše je poruchové a pan Figura si udělal z našeho kopce dojnou krávu. Měli by ho odsud hnát, jako krále Kazisvěta...kosami a sudlicemi.

  • David
    Parkoviste Skibus
    20.01.2012 - 12:19

    Konecne nejaka pozitivni zmena. Jsem rad, ze prisla moznost odecist parkovne z celodeniho skipasu. Diky a at se Vam dari.

  • David
    Parkoviste Skibus
    09.01.2012 - 13:13

    Jak uz tu nekolikrat padlo ... lidi co se starate o dopravu a parkovani na Praded vzbudte se! Platit 100 kc za parkovne a dalsich 48 kc za skibus je vrchol. Za celou rodinu 300 kc a to jeste nemame ani skipasy. Tyto sluzby jsou ve vetsine stredisek ZADARMO!

  • Petra
    Parkoviště
    27.02.2011 - 14:15

    Zdravím všechny, kteří byli na pradědu:) chci se zeptat - budeme ubytování v nějakém středisku, ale není to Ovčárna. Budeme parkovat dole na parkovišti Hvězda nebo můžeme vyjet až na parkoviště u Ovčárny?a kolik parkoviště stojí?Děkuji

  • adam
    ovčarna -praděd
    10.04.2010 - 17:48

    Zdravím všechny lyžaře, je to opravdu škoda, že se na Ovčárně zastavil čas a nevybuduje se zcela nové, moderní středisko, které by určitě přilákalo hodně lidí a tím i pracovní příležitosti pro tamní lidi. Potom by asi bylo parkování na Hvězdě a skibus zadarmo (v ceně skipasu), jak je tomu npř.v Alpách. Údajně má p.Figura hlavní problém s ochranáři?! Nebylo by špatné založit nějaký Web(petice) pro podporu a modernizaci Ovčárny?! Lyžovačce zdar.

  • Matys
    Lyžovat na Pradedu? Již NIKDY!
    05.04.2010 - 18:39

    Vyjel jsem po delší době na Praděd si z dětmi zalyžovat. Přímo na stránkách pana Figury, který vleky vlastní, jsem se dozvěděl, že jsou všechny vleky v provozu (i vlek B, který nebyl pana Figury) a sjezdovky jsou denně upravovány. Mé rozčarování bylo, když jel pouze jeden vlek "C", kde jsou dvě sjezdovky - červená a modrá. Ovšem za chvíli se na modré sjezdovce objevili branky a začal tam tréning nějakých závodníků. Ze sjezdovky nás sice nevyhodili, ale upozornili mě, že mám s dětma jet radši jinam, že by to mohlo být pro ně nebezpečné. A taky bylo. Toho nejmenšího syna mi málem smetli ze sjezdovky. Po hodině lyžování jsme se vydali na druhý vlek "A", který pustili kolem 10.hodiny. Po příjezdu na sjezdovku jsem byl opět v šoku, když jsem zjistil, že sjezdovka není vůbec upravená a po nočních mrazech byla absolutně nesjízdná. Vleky zastaralé, pomalé, poruchové a bunda rozhodně nezůstane čistá. Úprava sjezdovky (pokud vůbec proběhne) je odfláknutá a mezi spoji jsou i půlmetrové koule zmrzlého sněhu. O dopravě na Praděd je zbytečné se rozvádět. Autobusový spoj z Malé Morávky přijede na Hvězdu 2 minuty po té, co autobus na Praděd odjede. Skvělé. Další autobus na Praděd jede za hodinu. Parkoviště na Hvězdě, kde musíte nechat auto, je stále placené (100,-Kč), což už v jiných střediscích je zdarma. A co na závěr? Na Pradědu je krásně, ale lyžovat sem nejezděte. Je to tu jako za totality - až na ty ceny. Asi majitel nemá zájem sem lákat lidi a něco tu pro ně udělat. Že by pračka peněz?

  • Pavel
    Podmínky v ČR - většinou hrůza
    13.10.2009 - 15:17

    Po zkušenosti v Alpách jsem zcela zanevřel na české sjezdovky v Krkonoších a Jeseníkách. Důvodem jsou fronty vs délka sjezdovky a tomu neodpovídající ceny!!! Rovněž zastaralé pomy, které po celodenní jízdě vytvoří modrák v tříslech, případně roztrhnou oblečení, když je horší počasí tak alespoň ušpiní od mazu gatě... Při reklamaci (Váslavák) jsem byl odkázán do obchodu a koupi čistícího prostředku. Dodneška se mi skvrny nepodařilo vyčistit:-(
    Stejně tak bufety v okolí sjezdovek - předražený párky a úplně nejhorší zkušensot na Pradědu ve vysílači, kde jsem již dvakrát zaznamenal plesnivé pečivo k polívce bez omluvy, podmíráky - NEVER EVER!!!

  • Lyžník
    Petr Horký je lhář !!!!!!!!!!!
    06.04.2009 - 20:21

    Vážený pane Horký. 80km za 3,5 hodiny ????? Tak to jste mistr světa AMOLETA !!!!! Když vám přidám půl hodinu lyžování navíc, tak to budou na 4 hodiny 80 km. To znamená za 1 hodinu ujetých 20km !!!!! Při sjezdovce dlouhé 3km to znamená 7 jízd a tady jsme u jádra problému. Čím vás na ten kopec vyváží ???? To bude asi Jas 39 GRIPEN !!!!!!, protože nejrychlejší lanovka na 3km sjezdovku to jezdí tak za 6 minut. 6x7 se rovná 42 minut na lanovce. To vám na těch ujetých 20km zbývá 18 minut času. To jste teda borec. Samozřejmě nemůžete stát ani vteřinu frontu, na sjezdovce nemůže být žádný lyžař( při sjezdu mužů na MS ve Val d Iser byla průměrná rychlost závodníků 79Kmh !!! a podle toho co píšete jezdíte průměrně 70Kmh !!!! ) a vy asi závodník nebudete a o jejich vybavení a prázdné sjezdovce se vám může akorát tak zdát. O případném močení a jiných potřebách ani nemluvě. Příště než napíšete úplnou ZHOVADILOST, zapojte mozek.

  • Petr Horný
    Praded versus Rakousko
    24.02.2009 - 11:07

    Vyrostl jsem na svazích Petrových kamenu,nyní ziji v Rakousku. Tady jedu lyzovat treba www.dietaplitz.at na 13 hodinu a za 24 euro ujedu do 16:30 hodin i 80 km na sjezdovkách 1,5 - 3 km.Nejvíce jízd na nejdelsím vleku pres cestu dolu bývalý CSTV jsem udelal 40x to je jen 40 km za celý den 8:45 - 16:15. To se mi podarilo jen párkrát.Proto se financne nevyplatí jezdit na Praded.

  • Ája
    Díky za příspěvky
    05.02.2009 - 17:03

    Po návratu z Alp se mi zachtělo dorazit se na moravském svahu , po přečtení těchto příspěvků jsme všek vzpoměla příhod z loňska které se věrohodně shodují se zde popsanými . Nejen že jsme se smutně zasmála, ale navíc všem děkuji za záchranu zničeného dne . Jedu na Bílou !

  • VIP
    22.01.2009 - 15:00

    Vchodem na VIP jezdí ti, kteří si tuto jízdenku koupili za 2.000,- na den, takže asi musí mít nějaké výhody oproti těm, kteří mají lístek za 450,- Kč.

  • Matys
    Retro nejen na CT1
    20.01.2009 - 01:59

    Chcete zažít to správné retro? Přijeďte si zalyžovat(?) na Praděd!
    Mimo toho, co tu bylo napsáno za postřehy o lyžování na Pradědu, přispěji i těmi svými. Jezdím na Praděd lyžovat již od roku cca 1985 a zjistil jsem, že kromě změněných cen za jízdné se tu vůbec nic nezměnilo. Vlek "A" má tak závratnou rychlost, že kdyby přijel jen 1 autobus lidí, tak by jste stejně stáli dlouhou frontu na vlek. Rychlejší by bylo ten kopec vyjít pěšky. Vlek je samozřejmě bez obsluhy, takže když se u nástupu zamotají menší děti, nebo méně zdatní snowboarďáci, zapomeňte na to, že vám někdo pomůže, nedej bože, že přibrzdí, nebo zastaví vlek. Pokud si myslíte, že už jste přeci jen na řadě, nebojte, on někdo přiskočí ze strany (říká se jim V.I.P. hosté) a ne jednou vás předběhnou. Nemyslete si, když jste již na kopci a těšíte se, jak si krásně zakarvujete, že to půjde. Tady jsou tak skvěle upravené sjezdovky, že dolů se dá dostat lépe a bezpečněji pouze šusem, nebo pluhem. Takové krásné brázdy co tu umí vypreparovat na sjezdovce jsem viděl pouze na poli, když vyorávali brambory. Pokud by jste se náhodou chtěli občerstvit, tak na to rovnou zapomeňte, i když máte namazanou vlastní svačinu, protože na Pradědu nemáte šanci si ani sednout a odpočinout, natož tak si koupit něco k jídlu a k pití. Ano jsou tu 2 hotely, ale ani v jednom vám neschovají lyže do úschovy (jen pro ubytované lyžárna) a vstup v lyžákách také často není vítán. Malinké občerstvení, které je poblíž vleku „A“ je otevřené pouze o víkendu, takže v týdnu máte smůlu úplně. O víkendu sice otevřené je, ale je tak malé, že se nedostanete ani dovnitř. Druhý hotel Figura má sice bufet, ale lyže si opět musíte nechat venku (kdeže nějaké stojany na lyže!) opřené o zeď a tajně doufat, že si budete mít na čem zalyžovat i odpoledne. To ovšem musíte lyžovat na vleku „C“, protože z vleku „A“ musíte zhruba kilometr jít pěšky v lyžákách k hotelu. (nebo sjet zakázanou cestou napříč kopcem)
    Letos jsem byl celý udiven, když jsem poprvé přišel na vlek „C“. Zázrak! Ten řvoucí motor na vleku už konečně upadl a vyměnili ho za tišší. Konečně si v té frontě mohu popovídat s mými přáteli- pokud se dostanu přes turniket. To, že koupíte permanentku na celý den ještě neznamená, že se dostanete na kopec, protože jejich starší turnikety jak si nereagují na koupené permanentky. Je úsměvné sledovat lyžaře, jak s jízdenkama různě kejklí, natáčejí a přecházejí od jednoho turniketu k druhému a snaží se dostat za něj. Jé, další překvapení! Oni snad natřeli ty šíleně rezavé sloupy?! Zase omyl. Jen ten první ve stanici. Ostatní zůstali stejné, vlivem počasí ještě horší jako loni a předloni a před před loni…. Pokud chcete lyžovat celý den, tak tady na Pradědu máte smůlu. Obzvlášť na vleku „C“. Nevím čím to je, ale pokaždé od 15 až 15:30 se vlek každou chvilku zastaví, vlekaři vylezou na stanici vleku a kladivem mu domlouvají. V tuto dobu vlek víc stojí, než jezdí. Napadla mě myšlenka, že chtějí lidem nenápadně říct, že autobusy odjíždí nejen v 16:30, ale už i v 15:30 a nemá cenu se tu déle zdržovat. A kdybyste náhodou někdy chtěli ušetřit 100,-Kč za parkovné a parkovali v Malé Morávce a tu jednu zastávku jeli autobusem, tak na cestě autobusem zpět zaplatíte víc, než když jedete ráno. Japato? V jízdním řádu je sice napsáno, že autobus jede z Pradědu až do Malé Morávky, ale v půlce jízdy- na Hvězdě vám řidič řekne, že pokud chcete jed dál do M. Morávky, tak si musíte znovu zaplatit za zavazadlo- lyže, protože už to není kyvadlová doprava, ale jiná linka, a že máte vlastně z toho autobusu vystoupit a zase nastoupit a znovu zaplatit. Další trik, jak z lidí vytáhnout nějakou tu kačku na víc. Myslím, že Praděd spolu s Červenohorským sedlem (tam 150,-Kč!), je jediné středisko na Moravě, kde se ještě vybírá za nehlídané parkování.
    Na Pradědu se mi kdysi líbilo, je tu hezká příroda, ale jezdit sem na lyže nemá smysl. To si vezmu raději sáňky. Dokud tu bude vládnout pan Figura, který do střediska nevloží ani tu barvu na rezavé sloupy, nemá smysl sem jezdit. Ale je to zase hezké retro. Třeba bude zase v módě.

  • Skalní
    Příspěvek
    25.11.2008 - 11:14
    Příspěvků zde vidím, ani moc není, jo dám něco k dobru, možná je to cenzurou, ale stačilo by, kdyby se p. Figura někdy vyjádřil, případně popsat celou problematiku jednorázově, aby všichni věděli jaké jsou problémy s provozováním vleků..To , že p. Figura je se svým technickým zařízením někde na počátku 80 let, to není pochyb - kladívko, majzlík a řádně všechno promazat, ale určitě tam dokázal udržet lyžovačku, možná by to nikdo jiný nedokázal. Ano stalo se mi třeba, že jsem si zakoupil u mladého Figury lístek, který mě naprosto bezostyšně ujistil, že podmínky na lyžování jsou dnes perfektní, ano bylo jasno, teplota - 3 st. C, ale na vleku "C" jsem vyjel na horu - dole jsem sjížděl asi 10 min, neboť sjezdovka byla absolutně ledová, tedy 100% nebezpečí úrazu myslím si , že více jak lavinové nebezpečí ve Velkém kotli pod hřebenem za Petrovými kameny, kdo to zná tak ví..Joo! zaplatil jsem 350 a další jízdy jsem vzdal. Lyžařskou vyzbroj jsem měl vpořádku, tedy hrany nabroušeny, apod a odhodlání třeba bojovat, ale nešlo to...Ano v tomto případě to byla nejdražší lyžovačka na světě - 350 za sekundu. Ale také jsem byl na sjezdovce "C" v prosinci 2007, kdy všude pršelo, tedy v nížině aj ve Vrbně, a u Figury bylo jasné počasí, teplota asi - 3 st, a tak to bylo nejméně 10 dnů, přátelé lyžovačky - na těch vlekách nebyl nikdo, kdo chce zaslat foto ze dne15-26.12.2007, tak klidně zašlu i další z tohoto období, neboť takové podmínky, panoramata, sníh, a všechno byly opravdu jedinečné. Byl jsem tam každý den, tedy skoro.Myslím, že jsem zapomněl v tu chvíli na všechno spatné co p. Figura zanedbal za ty roky, tedy po technické stránce. Jo fakt supr. Ale za počasí p. Figura nemůže, může jen doufat, že bude hodně sněhu apod. Takže závěr: jezděte na lyžování na Praděd ve všední den - PO - ČT, před Vánocemi pokud je sníh, veekendy při ideálních podmínkách jsou totálně vyprodány, možná zažijete skvělé počasí - zvláště jarní lyžovačka je docela dobrá. Tak to všechno vidím já, oblast Pradědu a širokého okolí mám hodně rád - v létě, v zimě.. Jsou zde stránky Komentáře lyžařu a proto jsem se vyjádřil. Ale pokud, tak určitě Krkonoše uspokojí v každém případě, sice lyžař zaplatí skoro 2 x tolik jak u p. Figury, ale lyžovačka je tam , a teď musím, být asi hodně objektivní, nebo nestranný, ale říkám, že v Krk je lyžovačka skoro 2 x tak dražší, ale také nejméně 4 x lepší.. Tak to vidím já, všechno...Určitě se těším na první lyžovačku, a to je většinou, tedy v nejbližším okolí, jen na Pradědu..díky
  • Fischer
    Lyžařský středověk
    14.04.2007 - 17:03

    Na moravském ledovci se vývoj zastavil vyměněním štípacích kleští nebo propisky za kartu k turniketu. Jinak vše při starém. Nedůstojné tlačenice na Hvězdě. Proč autobusy nepředjedou dřív než těsně před odjezdem? Proč se lístky nekupují u automatu někde na parkovišti? Proč není stanoven maximální početní limit lyžujících? Vleky stejně víc lidí neodvezou a hodinové stání ve frontě znamená jen to, že máte nejdražší permošku na světě vzhledem k počtu jízd, které jste schopni vystát. A samozřejmě hlavně skvěle plníte kasu majiteli. Nezávidím, podnikám, ale za svoje peníze chci trochu zábavy a méně pobytu v nekonečnu front.

  • jen lyžař
    Hrůza
    26.03.2006 - 18:28

    Prostě hrůza. Jak vidím, tak negativní příspěvky zde neotisknete, takže nepočítám, že ten můj ano. Doporučuji všem, kteří chtějí na Ovčárnu, vyhledejte si na jiných stránka ohlas lyžařů, ceny jsou vysoké a služby příšerné. Jedna jízda vyjde příšerně draho a čekací doby jsou tak dlouhé, že Vás přejde chuť lyžovat.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

deset + ? = 16
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

V blízkosti Ženevského jezera na pomezí Švýcarska a Francie leží největší lyžařská oblast světa Portes du Soleil - Slunečná brána. Vznikla propojením celkem 14 středisek ...
Lyžování ve výškách: 950 - 2277 m.n.m
Délka sjezdovek: 650 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
6 %26 %58 %15 %