Reklama

recenze
ubytování

Chopok Jasná a Kosodrevina (1028 – 2024 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • aaa
    aaa
    06.11.2017 - 11:19

    aaa

  • Iva
    Lyžování na Chopku
    11.03.2017 - 18:04

    Lyžování 5.-8.3.2017 - super lyžování,málo lidí na sjezdovkách,žádné fronty u vleků (nebyl velký vítr a jezdily všechny lanovky).Projeli jsme Chopok Sever i Jih a žádné problémy s neupravenými sjezdovkami nebyly.Samozřejmě když je v poledna +10 a na sjezdovku peče slunce,tak asi zrovna moc srovnaná nebude,jak si tady někteří stěžují.Nám se na Chopku lyžování líbilo - 3 dospělí a osmiletá školačka.

  • Tomas
    Lyžování Chopok
    09.03.2017 - 19:10

    Dne 4.3.2017 jsme přijeli na 1 dení lyžování-6 osob.Po zakoupení skipasů 39-41 euro za kus v 8 ráno, jsme vyrazili lanovkou na horu.Uplne na horu jsme se ani nedostali,protože foukalo,tak jsme sjeli dolů po totálně rozbité sjezdovce s tím,že se poinformujem ,zda nám vrátí peníze.Informace byla taková,že pokud jedou 3 vleky nic se nevrací.Tak jsme se rozhodli jezdit,jenže ne nadlouho. V zápětí vyply všechny vleky.Přišlo na řadu směšné vyřizování náhrady za skipas,bylo nám nabídnuto- voucher v hodnotě 19,90 eur na jiný den-samozřejmě s tím,že si ho zaplatíme.
    Takže za 4 jízdy se to fakt vyplatilo,prostě HNUS.
    Po zastavení vrchních lanovek nadále prodávali,při informaci,jakto,že vůbec prodávají mi bylo zděleno-ještě přeci jedou 4 vleky,prostě NAPROSTÁ DRZOST.
    Je pravda,že počasí tu hraje roli,jenže zde šlo jen o to vybrat ráno co nejvíc a pak to stopnout a lidi se klidně po....e.
    Absolutně nefér jednání prostě VELKÝ PODVOD !!!!

  • Ivan
    Chopok
    07.03.2017 - 13:58

    Sjezdovky neupravené,když si koupíte skipas,tak pokud zastaví vleky kvůli vetru,tak Vám nic nevrátí,ikdyž tvrdí opak.Nikdo mě tam neuvidí.

  • Simona
    Nikdy víc
    05.03.2017 - 07:58

    Takze. Jsme na Chopku ted. 3. brezna bylo fantasticke pocasi, lyzovacka super, vsechno moderni, snih rozbredly kolem poledne, ale to je normal, kdyz na nej cely den sviti. Dalsi den nastal horor a jsem tak znechucena, ze bych jim tam sla polozit bombu. Rano jsme prijeli, foukal vitr. Koukame na mapy a vsechny hlavni vleky v provozu, tudiz jsme si vyrazili. Nez jsme dojeli na Priehybu, coz trvalo ve frontach asi pul hodiny, totalne vsechno vypli, dalo se dal lyzovat na dvou sjezdovkach dole a tam bylo tech milion lidi kteri prijeli v sobotu. Sjeli jsme na Zahradky, skoro omylem, abychom se optali co dal. Zustaly v provozu vleky B2, B3 a A4, jinam se odtud nedostanete. Pani v Zahradkach ze nam.nic nevrati a mlela cosi o voucherech a infocentru. Jeli jsme tedy busem zpet na Bielu Put protoze na lanovce byla fronta asi na hodinu. V infocentru jsme pozadovali kompenzaci v podobe jakehosi "odpusteni" tech dvou kratkych jizd a chteli jsme skipas vyuzit v Tatralandii, coz je moznost, kterou mate, pouzit skipas bud tam anebo tam. Slecna nam rekla to nejde, uz jste to pouzili, vic nas nezajima. V pokladnach dal vesele prodavaji skipasy za plnou palbu a lyzuje se na dvou sjezdovkach. A to jeste otresne rozbitych. Na lanovku cekate min pul hodiny. Jenze nikoho to nezajima, oni maji prece v podminkach, ze kdyz jedou aspon tri vleky, nic kompenzovat nemusi, to si daji bacha aby tri jely. Argumentace smesna. Pry jsme to rano vedeli. To jsme nevedeli, rano vetsina hlavnich vleku fungovala, vypli je az v prubehu. Nechali lidi mezi 8 a 9 nakoupit skipasy a pak teprve vse vypli. Ale to se prece dalo cekat, kdyz fouka vitr. Dokonce tam byl pan, ktery si zaplatil nejaky vylet ci co a ten.zrusili a taky nic nevraceji. Prece to ma cekat. Je to tady cista zlodejina, vychodoevropska komunisticka povaha, vsechno vydojit, ochcat a vic me nezajima. Nikdy me nikdo v Tatrach vice neuvidi.

  • jirka
    Lyžování na Chopku
    31.03.2016 - 10:37

    Na Chopku jsem byl lyžovat v termínu od 15. do 19. března. Hodně dělá samozřejmě počasí, to vyšlo úplně parádně. Lidí bylo málo, fronty žádné, jenom ráno nárazová fronta na funitel, sjezdovky na severní straně vydržely do l6-ti hodin velice slušně upravené, jižní strana byla v dolní části díky sluníčku již měkká, cenově je to trošku náročnější, ale dá se to vydržet, takže oproti předchozím komentářům , pokud je dobré počasí tak v tomto termínu mohu Chopok doporučit.

    J.S. HK

  • Tomáš
    lyžování na Chopku
    02.03.2016 - 11:26

    Jezdil jsem od roku 1981 do roku 1998 , každou sezonu cca 14-16 odlyžovaných dní, na Chopok ( mám rodinu v L.Mikuláši, ubytování,doprava bez problémů). Zkušeností s Chopkem mám na rozdávání .Všechny výše uvedené názory mohu podepsat !!!

  • Pavel
    úprava sjezdovek
    24.02.2016 - 21:21

    Ahoj,
    byli jsme na Chopku od 17.-21.2.Musím potvrdit,že úprava sjezdovek se zastavila na úrovni 80. let min. století.Za 38 E/den už dopoledne půlmetrové boule,vespod ledové plotny,ve spodních partiích Lúček vydřené místa.
    Víc jak ty tři dny bych nedal,za ty peníze raději do Itálie.

  • Josef
    ZLO
    22.02.2016 - 18:35

    Pan Petr, má naprostou pravdu. Dovolí si naprosto všechno, protože tu není žádná konkurence a sněhu je málo. Po třetí hodině, byla již sjezdovka od Lukové kvůli rolbě totálně zničená, nedalo se na ní lyžovat a stejně sem lyžaře pustí. Dnes bylo možno využít pouze 5 sjezdovek a ty byly již v poledne v naprosto katastrofálním stavu, hlavně v dolních pasážích byly boule(hrboly) asi tak půl metr vysoké. Těšili jsme se hlavně, že si zalyžujeme na druhé straně Chopoku směr Kosodrevina. Ovšem sem nás také nepustili. Dokonce nám bylo řečeno, že si máme sednout do auta přesunout se 80 km do vesnice Krupová a odsud to prý jde.
    Chopok je zlý sen!

  • petr
    lyžování/nelyžování
    22.02.2016 - 16:36

    Pokud si chcete nezalyžovat za drahé peníze, neváhejte a vyrazte na Chopok. Zaplatíte plnou permanentku ( v ceně alpských středisek )a pak vám sdělí, že všechny lanovky na vrchol nejezdí, protože bude světový pohár ( za 14 dní ) a probíhá úprava sjezdovek. Čekání na zbylých sjezdovkách se protáhne na min 30 min, ale to nikoho nezajímá. Hlavně, že z vás dostali peníze. Tak hodně štěstí.

  • miluše
    lyžování
    04.02.2016 - 21:02

    Lyžování na Chopku je zlý sen.
    Úprava sjezdovek odpovídá podomácké výrobě, ceny jsou vyšší než v luxusním rakouskému letovisku.
    Jedním slovem katastrofa.Rakušáky a Italy předstihly, bohužel jen v cenách.

  • Marcel
    Jasná - opět zklamání v Tatrách
    24.03.2015 - 18:07

    Po dvou letech, jsme se opět vydali zalyžovat si to Tater - tentokráte nízkých. Loňská přestávka byla způsobená tím, že jsme museli rozdýchat dva dny (ne)lyžování v Tatranské Lomnici - fukal vietor. Letos bohužel stejná zkušenost - na Chopok jezdí kabinka, ke které je ovšem problém se dostat, jelikož téměř všechny sedačky stojí - prý fuká vietor. Po dotazu na infocentru se mi dostalo odpovědi, že to je přece na Chopku normální, že fuká vietor. Ptám se, když je to normální, proč tedy není konstrukce lanovek na tuto zkutečnost přizpůsobená? Jak to, že v Rakousku jsem se s tím setkal vyloženě výjimečně a to už se kvůli větru prakticky nedalo ani udržet na sjezdovce a v Tatrách pokaždé, když tam jedu? Skipass samozřejmě za plnou cenu 37 Eur a chování některých (nemohu zobecnit, je jich tam i spousta usměvavých) vlekařů katastrofání :o(.

  • Jiří
    skipasy
    29.01.2015 - 09:54

    už sem nepojedu, mám dorasované skluznice, vleků jede necelá půlka, kopce střední kvality - to vše ovšem za ceny top luxusu;

  • Jiří
    skipasy
    29.01.2015 - 09:54

    už sem nepojedu, mám dorasované skluznice, vleků jede necelá půlka, kopce střední kvality - to vše ovšem za ceny top luxusu;

  • marian
    celkovo
    25.01.2015 - 10:20

    Chlapci z Penty si myslia ze niekto bude jazdit po tych detskych kopcoch za ceny skipasov europskych gigantov :o) jednoducho treba ist s cenou dole o 15%

  • Ján
    Moudrý
    24.03.2014 - 13:20

    Tak jsem se podival na webky a navstevu kamaradovi rozmluvil.

  • Aleš
    Cena skipassu
    19.03.2014 - 09:37

    To je drsné, když v Trentinu se dá (při platbě předem v ČR) pořídit týdenní skipass na mnoho skvěle upravených sjezdovek za 1.800 Kč...

  • Jiri Vencl
    Jasna nebrat
    18.03.2014 - 23:24

    Stredisko velke ale moc mne nenadchlo v pondeli 17.3. Jezdilo minimum vleku a to jeste tak, ze se nedalo plynule prejizdet. Presto nam prodali od 12.00 skipas za plnou cenu 27.00 euro .. Ceny v arealu jako v Rakousku ale tim srovnani s Rakouskem konci. Je to sice velke stredisko a velke investice ale je zde typicky slovansky - pozor nepisu slovensky- bordel...

  • Aleš
    Rozbitý kompas?
    06.03.2014 - 18:49

    Proboha a proč jste (zvlášť letos, kdy v jižních Alpách jsou metry sněhu a v našich šířkách prakticky nic) jeli na východ a ne radši na jih? Kolik kilometrů máte na Chopok a kolik např.do (cenově srovnatelného, ale službami o mnoho tříd jinde) Trentina?

  • Lenka
    Chopok
    05.03.2014 - 22:10

    Chtěli jsme si koncem února zalyžovat v nějakém větším , lepším lyžařském středisku než jaké máme v Čechách. Co nás čekalo? Tři zavřené sjezdovky(příprava závodů), na sjezdovce kameny velké jako dospělá pěst, skály...To vše za plnou cenu. No nekupte to!!! Již nikdy více!

  • Sylva
    Lelovská
    03.02.2014 - 12:54

    Retro lyžovačka za nadčasové ceny.

  • jan
    ako ze kvalita-za aku cenu
    31.12.2013 - 16:58

    Som znechuteny.Je to len bohapuste okradanie ludi-vraj 35 cm snehu--to ano na urcitych miestach trate.Cena by mala zahrnat aj ski servis uz,po prvej jazde som si poskodil sklznicu.Kompetentní by sa mali zamysliet ze su tu ludia co zarabaju menej nez tí co sem prisli za tieto peniaze stravit peknu lyzovacku s detmi - o peknej lyzovacke mozu len snivat. Radsej pravdivo informovat o stave trati, ako ich tam klamstvom prilakat a tymto ich okradnut. Dnesna lyzovacka pre jedneho dospeleho a 2 juniorov ma vysla 97euro a k tomu 60euro za skiservis lyzi a snowboardov. Velmi pekne Vam Dakujem aj za moje deti.

  • Dávid
    ZPRIVATIZOVANÁ RIŤ
    21.12.2013 - 20:06

    Pardón ten čas 16:28 má byť 15:38.

  • Dávid
    ZPRIVATIZOVANÁ RIŤ
    21.12.2013 - 19:56

    NA lyžovačku som sa tešil a bola to moja prvá a zároveň posledná v SKI JASNÁ Chopok.Po príchode ma hneď zarazil dlhánsky rad ľudí, ktorí stáli pri okienku.Samozrejme som si pred tým zaplatil zálohu za gopass kartu ,avšak nevšimol som si, že pokiaľ chcem zľavu musím si ju kúpiť v e-shope.To je v poriadku, pretože je to moja chyba.Avšak človek pri pokladni ma aspoň mohol upovedomiť, že na infocentre majú PC a tam sa to dá zaplatiť, ale dozvedieť sa informáciu v SKI JASNÁ JE NONSENS!!!To bolo zatiaľ len úplné zrniečko môjho zážitku.Samozrejme lyžovali sme ako skupina kamarátov 2 chalani 2 baby.Sneh by ste tam však hľadali márne, pretože na všetkých zjazdovkách samá sklala, ale zľava?Kdeže.Kúpili sme si lístok do 16:00.16:28 sme sa naštastie dvaja z kamarátom dozvedeli,že lanovka premáva do 15:30 čo je príjemné prekvapenie, keď máte lístok do 16:00.Horšie však na tom boli ženy ktoré v tom čase akurát jazdili.O 16:35 boli v južnej časti a personál im povedal, že je koniec a majú smolu.Po ich naliehaní ich však vyviezli lanovkou na vrchol Chopku.Avšak tam už personál nebol takí vľúdny a odmietol ich so slovami ,,my sme skončili prevádzku musíte si zísť dole samé". Chceli vlastne od nich aby zišli uzavretou lyžiarskou zónou s obrovským natiahnutým červeným lanom .Nič sa nedalo robiť a tak dievčatá išli dole pešo.ÁNO DOBRE VIDÍDTE PEŠO a ČAS? 15:40 !!!!!PLATNOSŤ LÍSTKOV?16:00 Avšak po tom ľade a pri silnom fúkaní museli byť veľmi opatrné a dole išli cca 40min.Samozrejme sa za ten čas zotmelo a tak zúfalé pri nižšej stanici poprosili personál aby ich dopravil dole.Avšak personál vybehol na nich drzo a uštipačne zo slovami ,, a na čo sú Vám dosky keď nejazdíte?" a potom dokonca nasledovali vtipy na ich adresu!!!! Keď sa konečne dolstali dole boli radi, že prežili SKI jasná a prístup tamojších hajzlíkov, či už z radu personálu alebo vedenia.AK MÁTE RADI KVALITNÉ SLUŽBY, čo by mala byť pri ich premrštených cenách samozrejmosť VYHNITE SA SKI JASNÁ OBROVSKÝM OBLÚKOM!!!!!

  • Lyžník
    Adam .. ????
    03.05.2013 - 19:48

    Taky by mně zajímalo, kde máš v Rakousku problém. Jezdíme většinou do Tyrol, nebo na Schladming a domácí nás vídají raději, než Němce, nebo Holanďany. Třeba paní, ke které jezdíme na Stubaii, tak ta nás má za nejkulturnější návštěvníky Rakouska. Programove neubytovává Němce, Poláky a Holanďany, protože ty se u nich chovají jako "doma", do noci chlastají, řvou a ještě po sobě nechají neuvěřitelný bordel. Kdežto o nás (Češích) domácí ani neví, že tam jsme a když odjedeme, tak po nás nemusí ani uklízet. Stejně tak jsou na tom třeba Rakušáci, nebo Maďaři. Podobně to máme i na ubytku v Zaunhofu, nebo v Rettenbachu. Ještě nikdy se nám nestalo, to co ty popisuješ. V Tyrolsku jsou jako vyhlášení zloději Němci. Naprosto běžně jezdí dospěláci na dětské skipasy a na parkovištích kradou lyže. Je to 3 roky, co nám na Pitztalu boreček v BMW X5 naložil naše čtvery lyže do své rakve a svoje si hodil do kufru. Jenže nepředpokládal, že ho v další řadě aut viděl náš kamarád, který ihned jeho auto svým zablokoval, že nemohl odjet. Na domluvu nereagoval, tak to řešila až Policie. A ta nám řekla, že za 90% krádeží tam stojí právě Němci v takto drahých autech. Třeba letos vyšel článek, že na ledovci Stubaii, ze 100 podvodníků jezdících na dětské skipasy je přes 80 Němců (samozřejmě v tom nejdražším oblečení), pak několik Poláků a Maďarů. Čech ani jeden !!!! Takže asi jezdíš do úplně jiného Rakouska, než jezdíme my.

  • Ivan
    Slovensko je dražší...
    02.05.2013 - 20:48

    Adame, nevím, kam jezdíte do Rakous, ale my jsme všude vítáni...po 15letech každoroční zkušenosti

  • Adam
    Slovensko už je dražší než Alpy
    27.04.2013 - 16:28

    Jako průměrně chudý Čech už nemůžu ani na Slovensko, protože tam je hodně draho a je to tam samý Polák. Příště zase do Alp, i když hned jak slyší česky, mají strach, že je okradu. Ale lepší už to nebude!!!

  • tom
    lyžařské podmínky chopok
    02.04.2013 - 17:30

    Navštívili jsme ski areál minulý týden a byli jsme velmi zklamání jak s upravenosti sjezdovek tak s cenami nabízených jídel na svahu ,hanburger za 4 až 5 eur ,polívka za 3 eura atd.Ikdyž jsme šli lyžovat ráno ,sjezdovky nebyly urolbovány tak jak známe s Alp.Závěrem bych řekl ,areál super ,ceny skipasů jako v Alpách ,ceny jídel taktéž a lyžařské podmínky mají do Alp hodně daleko ,tudíž jednou stačilo,příště opět do Alp.

  • 0
    cekani na lanovku
    18.03.2007 - 12:51

    to typas: jaka tam byla cekacka na sedackovy lanovky/kabinu? Predem diky za info. Poradis nejaky slusny ubytovani blizko sjezdovky?

  • typas
    jasná is the best
    16.03.2007 - 15:56

    středisko chopok jasná je velmy dobré vrátil jsem se 16,3 a je tam furt 100 cm sněhu nádhera doporučuji sy udělat turu na vrch chopoko 2024 m.n.m lanovky jezdí do víšky 1834m.n.m je to hodinka chuze (v lyžákách)ale stojí to za to pohled na vysoké tatry je nádherný a když budete mýt štěstí uvydíte i blázny kteří sjíždí lavynový svah sjezdovky jsou upravené až do 12:00 potom už jsou změklé kvuly vysokým teplotám které jsou na slunci 32 byl jsem tam 5 dnu a jsem opálený jak od egypta každému jasnou doporučuji

  • Ing. Lopata
    Nevěřte ničemu co se v této se
    28.02.2007 - 07:39

    Souhlasím se Žanet, ovšem tato sezona, s tím, že je skutečně sněhu málo je prostě plná dezinformací. Středisko Jasná na svých stránkách změnilo ceny skipassů na aktuální cenu okolo 28.2. Cena 790 Sk/den je neúměrná. Středisko je přeplněné Litevci a Poláky. Čekací doba na Zahrádkách je po 10. hodině 25-40 minut. Již ráno vás nepustí do střediska a musíte zastavit na dolních záchytných parkovištích a nahoru jedete starými rozdrkanými, ale především smradlavými Karosami, které navíc čekají, až se naplní i k stání.(zjistil jsem, že heslo pro vjezd je: ski servis Stodola). Vlekaři prý (ale mně se to nestalo) třeba i na dvě hodiny zastaví sedačky, prý dle nařízení HS, ale jde jen o úsporu energie. Navíc sjezdovky jsou letos vydřené a rolby při prvotní úpravě nanesly na podložku kameny. Je to dost o lyže. Doporučuji - ani jako vedlejší variantu nevolte Slovensko. Ráj to již není, cenový již dávno a kvalita se vytrácí.

  • Žanet
    Super lyžování
    20.12.2005 - 16:07

    Nikde jinde nenajdete tak úžasné lyžování než na Chopku!
    Prostě paráda!!!
    Vřele všem doporučuji!
    Stojí to za to!
    PS:na své si příjdeme i my ...vyznavači alpského lyžování!!
    Žaneta

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

jedna * tři = ?
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Les Arcs je střediskem známým především sjezdovkou pro rychlostní lyžování. Nachází se uprostřed oblasti Haute Tarentaise v údolí mezi Aiguille Rouge (3.226 m) a Aiguill...
Lyžování ve výškách: 1200 - 3226 m.n.m
Délka sjezdovek: 425 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %39 %39 %22 %