Reklama

recenze
ubytování

Kitzbuhel - Kirchberg (800 – 2000 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Džin
    Lyžování ve středisku
    05.02.2018 - 14:33

    Velmi slušné středisko,sportovně laděné sjezdovky,dobrá propojenost skibusy,doporučuji bydlet v Kirchbergu,kde je levnější ubytování a krásné historické centrum.

  • Jirka
    Kitzbühel březen 2016
    22.03.2016 - 09:35

    V neděli jsme se vrátili z Kitzbühelu a lyžování nemělo chybu. Super počasí 4 dny vymetená obloha, horní sjezdovky upravené, pivo vychlazené. Kdo chce zažít adrenalin, tak si musí dát sjezdovku Streif, to je nezapomenutelný zážitek.

  • Michaela
    Kitzbuhel, únor 2016
    19.02.2016 - 14:27

    Podělím se ráda o zkušenost se Ski areálem Kitzbuhel - Kirchberg. Dne 18.2.2016 jsme se vrátili z dovolené z tohoto střediska. Po celou dobu nás pronásledovalo ošklivé počasí - mlha, sněžení, které se vyjasnilo až třetí den, kdy se dalo jezdit na nejvýše položených sjezdovkách bez mlhy. Areál je komplikovanější, je zde HODNĚ přejezdů, nenávaznost lanovek na sebe. V mlze špatná přehlednost celkových okrajů sjezdovek. Pro snowboard nevhodné kvůli přejezdům. Vzhledem k počasí byly sjezdovky hned rozježděné. Alespoň poslední den nás odpoledne uchvátilo krásné panorama. Městečko Kitzbuhel nás velmi nadchlo svou krásnou, avšak na lyže bychom sem už nejeli.

  • Jiří Podlaha
    lyžování v Kitzbühelu
    03.12.2015 - 18:27

    Jezdíme sem co padla železná opona , mezitím jsem lyžoval v Rakousku skoro všude a na Kitzbühel nedám dopustit:
    - najde si tu sjezdovku úplně každý
    -ceny jako všude rostlou , ale zvýhodňují v pondělí ženy, v úterý a ve čtvrtek důchodce , v pátek muže ,víkend a stř juniory ,kromě toho lze lyžovat s výraznou slevou např. na slalomáku (Ganslenr ) , v Kirchbergu Hornu,Restörhehe , Geisberg , vleky v údolí ( 3 - 4 zdarma)
    - stále se modernizuje ...
    - ubytování je cenově jako ve většině středisek , najde si i dnes pod 30 se snídaní

  • dan
    Zkušenosti s Kitzbühlem
    07.02.2014 - 23:45

    Nemohu na Kitz dopustit. Jezdíme sem už více let a stále se vracíme a to i po zkušenostech z jiných středisek. Kitz je v povědomí jako drahý luxus - ale ceny jsou zde jako kdekoliv jinde. Lyžuje se do 2000m - což někdy skýtá problém v sněhově slabší sezoně, jako třeba 13/14 - bez zasněžování se zatím neobešli, ale přesto jezdí cca 80 procent sjezdovek. Nevýhody - většinou bydlíš tak, že musíš na lanovku skibusem nebo autem. Jinak nevýhody nevidím. Výhody - neustálá obnova sjezdovek a hlavně lanovek, není rok bez nových minimálně dvou lanovek. Mnoho hospod, restaurací a alpenhütte - každý si vybere. Různá náročnost tratí - každý si vybere. Všude je wifi zdarma - i na dolních stanicích lanovek. Lidi jsou příjemní, bez arogance - jako ve Francii. Kdo se tam vydá - doporučuji zkusit skisafari a na oběd sjet do Aschau - super dlouhý sjezd do údolí s vynikajícími hospodami. Pro dobré lyžaře doporučuji sjezdovku 55 a 75 - jsou ve stínu a vždy vynikající - dlouho drží. A je to kousek. A narozdíl od Francie - když náhodou máte úraz a nemůžete lyžovat, tak v Kitzu vrací peníze za neodlyžované dny - to v Les 2 Alpes nikdy neslyšeli...

  • Aleš
    Zklamání
    10.03.2013 - 12:31

    Ahoj všem. Připojuji se ke ktritice neupravenosti sjezdovek a přemíry přejezdů, které se zbytečně započítávají do celkového úhrnu tratí.
    Za tři dny pobytu jsem rolby v akci přes den viděl jen jednou a soudě dle upravenosti povrchu se zajímají tak o horní třetinu sjezdovek a tím to hasne. V teplejším březnovém pořčasí prostě rozumné lyžování tak do 12:00 a pak už jen jízda v boulích. Pro slabší lyžaře tak pak mohou být některé červené přejezdy do dalších částí areálu kritické.

  • Michael
    Kitzbühel
    04.04.2012 - 21:54

    byli jsme tam od 31.3. do 3.4.12 dole bylo teplo ale snih prekvapive vydrzel, jezdily jsme i Streif - zazitek, ostatne me prekvapilo ze toto svetozname stredisko neni az tak drahe jak se zda - normalni ceny jak vsude jinde, skipassy mozna i o neco levnejsi diky damenskitag v pondeli a herrenskitag v patku kde maji bud zeny nebo chlapy 20 % slevu na skipas. Opravdu pekne sjezdovky najdete v Mittersillu (zweitausender a spol.) jsou siroke a i v dubnu byl perfektni snih, a take na Pengelsteinu pekna freeride zona, kazdy ma rad neco jineho, me se ty traverzi libily, snad z vyjimkou 76ky do Mittersillu. Lyzarsky areal proste doporucuju.

  • Honza
    Kutzbuhel
    22.02.2012 - 15:08

    Musím souhlasit s níže uvedenou recenzí, že je zde spousta přejezdů. Dá se určitě vybrat pěkná sjezdovka ale není jich mnoho jak se na prví pohled může zdát. Už vůbec nedoporučiji lyžování v Jochbergu. Staré lanovky a hodně špatné sjezdy, neustále "přejezdy", kde bez tyček jste ztraceni. Doporučuji raději Saalbach nebo Skiwelt.

  • Anna
    Zklamání ze střediska
    17.03.2011 - 17:28

    Minulý týden jsem se vrátila z Kitzbuhelu a musím napsat, že mě středisko po lyžařské stránce velmi zklamalo. Pokud neberu v úvahu horší sněhové podmínky, které se ovlivnit nedají, tak je ve středisku velmi málo pěkných, širokých sjezdovek, které jsou pro Alpská střediska typická. Je tam spoustu "traverzů", které jsou označovány jako sjezdovky. Myslím si, že jsou v Rakousku hezčí střediska a osobně bych do Kitzbuhelu již nejela.

  • rojack
    Krásné terény
    24.02.2011 - 20:52

    Středisko je propojené od Thurnu přes Jochberg, Kitzbuhel až do Kirchbergu (celkem snad 50 sjezdovek). Spousta lidí touhle skisafari jezdí, ale je to o ničem, protože neustále přejíždíte po modrých polňačkách na jinou sjezdovku. My jsme zůstali na jednom místě, nad Jochbergem. Je tam snad deset sjezdovek, nádherných. Po ránu když jsou upravené......široké, prudké i mírné, každému doporučuji. Byli jsme tam díky mnoha sjezdovkám, na které se lyžaři rozprchnou, skoro sami (přeháním). Zkuste sjezdovku Zweitausender.

  • Funes
    Hory
    24.12.2010 - 15:44

    Opravdu dost dobré středisko a výborné lyžování pro všechny.Super lyžovačka.Skol.

  • madlenka
    suprový lyžování i pro začátečníky
    31.10.2010 - 19:43

    Výborné lyžování nejen pro dobré lyžaře, učili jsme tam loni dceru lyžovat a naučila se :)doporučuji vřele všem kategoriím lyžařů:)

  • Valentýnka Leontýnka
    JESTLI SI TO CHCETE UŽÍT, NEVÁ
    27.02.2007 - 16:08

    Tohle středisko je pro velmi dobré a velmi náročné lyžaře. Pokud jste to právě vy, doporučuji tohle místo navštívit. Ale ne letos v tomto středisku je hodně málo sněhu, ale byla jsem tam předloni a nemohu na něj zapomenout. Ahojky.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

deset - šest = ?
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Alta Badia je údolí ležící v centrální části Dolomit - na východním okraji masivu Sella. Při příjezdu ze severu zdolávat žádný náročný průsmyk, přesto většina sjezdovek l...
Lyžování ve výškách: 1325 - 2778 m.n.m
Délka sjezdovek: 130 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %54 %40 %6 %