Reklama

recenze
ubytování

Ötztal-Sölden (670 – 3772 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Václav
    Prosincové lyžování 2016
    09.12.2016 - 13:23

    Byli jsme lyžovat v Söldenu 6-7.12.2016. Lyžování jen na umělém sněhu. Rolbaři dělali co mohli, ráno pěkně upravené sjezdovky( oproti hlavní sezoně některé ale i o polovinu užší). Velmi málo lidí , přesto se sjezdovky po obědě "umydlily" a nadělaly se místy malé ledové plotny. Celkový zážitek vzhledem k ideálnímu počasí 2+

  • Václav
    Prosincové lyžování 2016
    09.12.2016 - 13:22

    Byli jsme lyžovat v Söldenu 6-7.12.2016. Lyžování jen na umělém sněhu. Rolbaři dělali co mohli, ráno pěkně upravené sjezdovky( oproti hlavní sezoně některé ale i o polovinu užší). Velmi málo lidí , přesto se sjezdovky po obědě "umydlily" a nadělaly se místy malé ledové plotny. Celkový zážitek vzhledem k ideálnímu počasí 2+

  • Broňa
    dojmy
    28.03.2016 - 07:57

    Jiří: užívej si lyžovačky a pak nám se určitě hoď nějaké dojmy ze střediska :) Sakra, hned bych se tam vrátil :(

  • Broňa
    Lyžování
    22.03.2016 - 10:16

    Jiří:Na snow.cz mám kdyžtak report ze Soldenu. Jo jo, Gurgly jsme samozřejmě navštívili taky. Je to tam celkově menší a klidnější. Věnovali jsme tomu jeden celý den a krásně to jde zvládnout projet. Z Hohe Mut jsou fascinující pohledy na třítisícovky a od restaurace Top Mountain Star jdou vidět Italské Dolomity :) Jinak je to v Gurglech celkově mírnější a člověk musí víc hledět do mapky, pač tam ty sjezdovky docela splývají. V podvečer hodím na snow report z fotkami i odsud.

  • Jiří
    Pracovní doba vleků
    21.03.2016 - 18:03

    Broňo, díky za tvé rady :) určitě popojedeme dál až na Gaislachkogel... Hromadu lidí také nemusím a raději se pohybuji na sjezdovkách v kombinaci červené/černé, poněvadž je tam o dost méně lidí. Uvažovali jsme i o Oberguglu, že bychom tam na 1 den sjeli a zjistili jaké je to případně i tam. Nebyl si tam náhodou a kdyby ano, doporučil bys ?Měj se fajn .)

  • Broňa
    Pracovní doba vleků
    20.03.2016 - 11:33

    Jiří: Pokud tam přijedete až v 9, tak doporučuji neparkovat hned na prvním parkovišti pod Gigijochem. Většině návštěvníků se nechce pokračovat o kilometr a půl dál na druhé parkoviště pod Gaislachkogelem a všichni parkují tady. U lanovky jsou pak neskutečné fronty. Jednou jsme po deváté hodině sjeli s Gigijochu až do údolí ke kabince a nestačili jsme zírat. Navíc z Gaislachkogelu je parádní sjezd s některými zajímavými variantami až do údolí (např. kombinace sjezdovek 1, 5, 6, 9, 10). Celkově se mi zdálo, že oblast Gaislachkogel nemá žádné slabé místo :) I na ledovce se odtud dostanete poměrně rychle.

  • Jiri
    Pracovní doba vleků
    19.03.2016 - 16:19

    Broňo, moc díky za info :) vyjíždíme ve ST po půlnoci, abychom tam do té 9 hod byli. Už se těším. Měj se a pěknou lyžovacku.

  • Niki
    Konec dubna
    18.03.2016 - 11:06

    Ahoj, chtěli bychom jet poslední týden v dubnu na Sölden. Z ledovců známe jen Kitzsteinhorn tak chceme změnu. Má prosím někdo s tímto termínem zkušenost? Kolik sjezdovek a jaké obtížnosti tam bývá touhle dobou v provozu? Černé nejezdíme a nevyhledáváme. Spíš na pohodu. A jak je to v tomhle termínu s frontama? Díky za zkušenost!

  • Broňa
    Pracovní doba vleků
    16.03.2016 - 07:45

    Jiří: Lanovky jsou otevřeny od 8:00 do 15:30 až 16:30, podle polohy ve středisku. Já se zde zrovna nacházím a jsem naprosto nadšen :) Pokud začneš v 8 ráno jako my, tak do 3 jsi hotový, je tu opravdu mraky sjezdovek. Po ránu asi nejlepší sjezd z Geislachkogelu. Má super profil a jsou tam perfektní panaoramata k vidění. Odpoledne to jistí samozřejmě ledovce, pač dole už sníh měkne. Část Gigijoch mě vůbec nenadchla, až na černou 14 mi to pripadá jako cvičné svahy, kde se shromažďuje strašně moc lidí i s dětma.

  • Jiří
    Pracovní doba vleků
    15.03.2016 - 08:54

    Nevíte prosím od kolika do kolika jsou otevřené vleky ? Plánuji výlet na konec března a dny jsou delší a delší.... Děkuji :)

  • Broňa
    kontroly v Německu
    02.03.2016 - 14:17

    Martin, Jirka, díky za info :) Jirko, ty kolony tam tedy způsobovalo co, když nebyly žádné kontroly na hranicích? Jedu 12.3., což je termín z nejnižším počtem jarních prázdnin v Evropě, tak snad to bude o.k., jestli Němcům po té poradě co má být příští týden nerupne v bedně.

  • Jirka
    kontroly
    02.03.2016 - 13:06

    Kontrola z Německa do Rakouska není žádná. Ale v sobotu 27.2 okolo 12hod byla kolona 18km dlouhá:-( ale když jsme jeli nazpátek, kontrola je tam non stop ale okolo půlnoci to tam byla na 3 minuty, rakušáci posvítili do auta a tím to haslo...

  • Martin
    Bronas: kontroly
    29.02.2016 - 16:18

    Jel jsem teď v sobotu 27.2. a kontroly žádné.

  • Bronas
    kontroly v Německu
    28.02.2016 - 11:35

    Nazdárek, tak letos jedu do v březnu mrknout do Soldenu. Cesta bude částečně přes Německo a chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo neví, jak to vypadá z kontrolami na rak./něm. hraničních přechodech. Němci pořád straší, že budu kontroly, tak ať se tomu zavčas vyhnu a zvolím jinou trasu.

  • Monika
    Fotky
    26.12.2015 - 18:28

    Dobrý den, prosím poradí někdo, jak získat fotografie pořízené z fotoautomatů na kopcích?

  • Petr
    Hrzška
    10.11.2015 - 18:01

    Lidí jak cyp, vrtulníků jak sviňa, hodně zraněných, draho. Na ledovci nekonečná kotva.

  • Petr
    díky
    19.01.2015 - 10:13

    Pavle, děkuji ... :-)

  • Pavel
    St
    18.01.2015 - 21:09

    Společný skipas samo, že existuje, ale vždy je kombinace postavená tak, že že lyžujete jen dva dny v Söldenu. Mi osobně to nepřišlo nijak výhodné, neboť ostatní střediska jsou dost malá. Jinak lyžování v této oblasti je více než fantastické !!!

  • Petr
    společný skipas
    18.11.2014 - 10:54

    Zdravím zdejší lyžaře. Neví náhodou někdo, zda ještě stále platí společný skipas na Tyrolské ledovce, nebo už má každé středisko pouze svůj skipas ?
    Koukal jsem na ceníky a tam to není nikde jasně napsané.

  • An
    sníh
    14.10.2014 - 11:11

    Chystáme se za 3 týdny na lyžovačku, doufám, že se situace zlepší.

  • chalis
    termín
    09.10.2014 - 08:24

    Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda-li je lepší do Soldenu jet na konec února nebo začátek dubna? Jde mi o to, že mám rád slunce a prašan :) Předem díky za rady a postřehy, vždy jsem jezdil březen, ale nyní ta možnost není, tak se chci informovat... díky

  • javorski
    lyžovačka
    04.04.2014 - 07:49

    Byli jsme na přelomu března a dubna na 4 dny v Soeldenu.
    Počasí vyšlo na 100%,slunečno a sjezdovky perfektně upravené..
    Lidí v neděli celkem dost,místy fronty u lanovek,ale šlo to rychle.
    Ve všední den některé sjezdovky poloprázdné.
    Celkový dojem perfektní,rád se tam vrátím a všem dobrým lyžařům doporučuji!

  • John11
    lyžovačka, obslužnost
    19.03.2014 - 10:36

    Takový krásný koment jsem měl rozepsaný, než jsem o něj přišel. no nic ...

    V Soldenu jsme byli 8-15.3.. Asi díky špatné zimě celkem mraky lidí. To na Pitztalu dle výhledu z ledovců bylo lidí minimum.

    Pod Gigijochem se tvořily fronty celý týden úplně na všechno - parkování, skipasy (neděle), kabina. Lepší je vyjet na Gaisglachkogl.

    Systém lanovek je nevyvážený, leckde se tvoří hodně fronty, chtělo by to obnovu.

    Modré sjezdovky na Gigi jsou vlastně 1 = hromada lidí, stejně tak na Tiefenbachgletscheru je lidí dost.

    Celkově mě zklamaly místy fronty na vleky a velká koncentrace lidí na jezditelnějších sjezdovkách - carving se na černé dělá dost blbě.

    Příště zase jinam a do Soldenu, až vylepší vleky.

  • Kenny
    dopravní obslužnost
    02.02.2014 - 11:23

    Navštívili jsme toto středisko od 25.01.- 01.02.2014. Poslední dva dny bylo hodně zamlženo, takže se téměř nedalo lyžovat. Nebylo vůbec vidět kam jedete. To byl ale snad jediný zádrhel na tomto pobytu. Ubytování bylo na úrovni, doprava autobusy ke sjezdovkám přímo fantastická, lanovky vás dopraví na mnoho různých sjezdovek, které byly za slunečného počasí skvěle upraveny. Zkrátka snové lyžování a překrásné výhledy. Pravda v nižších polohách dost lidí, ale v takovém středisku se s tím musí počítat. Můžeme jen doporučit.

  • danny
    BŘEZEN V SOELDENU
    20.03.2013 - 15:20

    Byli jsme na 6 dní v půlce března lyžovat v Soeldenu. Celkový dojem spíše zklamaní. Obrovské množství lidí,větší jsem alpách nezažil,fronty na lanovkách sice ubíhaly rychle a nebyly nijak závratně velké,ale na sjezdovkách davy. Sjezdovky jsou upravovány jen jednou za den,takže v odpoledních hodinách je z nich jedno velké oraniště. Co hodnotím jsou vynikající lyžařské terény a sjezdovky široké jako v čechách dlouhé. (Na Gigijochu až 1 km široká).
    Ale na nejdražší lyžování v mém životě bych očekával něco víc.

  • Ifča
    lyžování
    05.03.2013 - 20:36

    Vratili jsme se v sobotu 2.3.2013, celý týden krásné počasí, při příjezdu nasněžilo kolem 30 cm, takže super. Velký výběr sjezdovek, dobře upravených jen to množství lidí bylo na závadu. Vedle ve středisku Obergugl daleko méně lyžařů a "dálnice sjezdovek" taky super.

  • Petr
    Solden
    02.03.2013 - 12:38

    Byli jsme tři dny na lyžování Soldenu a naprostá spokojenost, bezvadně upravené tratě, navíc jsme vychytali tři slunečné dny, takže neskutečná panoramata, vyplatí se přivstat a být mezi prvními na svazích, nádherný zážitek, čtvrtý den jsme dali Obergurgl, sice méně lyžařů, ale tratě nebyly tak dobře upravené a velmi brzy rozježděné, zkrátka Solden je Solden!

  • Aleš
    Skipas
    28.02.2013 - 13:50

    Cena je fakt vysoká. Stačí se přehoupnout přes Brenner nebo přejet hranice od Lienzu a za stejné peníze má člověk Dolomiti Superski skipas na 1200 km sjezdovek.

  • Ivet
    lyžování
    28.02.2013 - 08:47

    Ahoj všem, ted jsem dorazila z 5 denního lyžování v Soeldenu. Byla to naprosta bomba, sjezdovky každý den upraveny na 1. Zažili jsme sněhovou chumelenici, při které nešlo lyžovat, chumelilo více jak 24 hodin, prý to za celou sezonu ještě nezažili a i tak další den byly sjezdovky upravené. Ani s rolbami nebyl problém jak se tu píše. Jedniné co je opravdu minus, jsou drahé skipasy. Ivet

  • SdK
    pruhy od rolby
    19.12.2012 - 17:18

    Byl jsem tam 2x a mám přesně stejné zkušenosti, jako Naďa a Jana. Jednou to byla naprostá bomba a podruhé totální propadák. Co bylo nejhorší, tak ty výškově rozdílné pruhy od rolby. Jeden pruh byl níže, na výšku boty, což je v mém případě tak 40cm! Tu druhou dovču se opravdu velice těžko hledal kousek sjezdovky, kde by byla aspoň dvojice pruhů stejně vysoko. Ale první návštěva neměla chybu. To byla úprava fantastická. Já si to nedovedu vysvětlit, jak je toto možné. A jak pročítám tady ty zkušenosti lyžařů v Rakousku, tak je nás víc, kteří mají jednou středisko OK a podruhý je to na pendrek.

  • Nada
    lyžování
    19.12.2012 - 08:27

    Teď jsme se vrátili ze tří dnů lyžování a my jsme nadšení. Sjezdovky byly upravené, jen občas sněžilo a tak byla jízda v prašánku.K večeru je jasný ,že koberec nebude.

  • Jana
    Zajo
    17.12.2012 - 08:28

    Bohužel, ale začíná to být v Rakousku celkem standart. Pokud nemají středisko narvané lidma, tak na údržbu doslova kašlou. Solden a Pitztal v tomto jednoznačně vedou. Přitom upravit sjezdovky jednoznačně umí, jen to nesmí odfláknout.

  • Zajo
    úprava zjadzoviek
    14.12.2012 - 21:49

    Ahojte! Dnes sme posledný deň v Söldene a zažili nemilé prekvapenie. To, že boli celý týždeň na zjazdovkách zle upravené prechody medzi dvomi ratrakmi (aj 20-30 cm výškové rozdiely)sme ešte predýchali. Dnes "v piatok" deň pred víkendom väčšina tratí nebola upravená vôbec. Na tak známe a propagované stredisko je to veľké mínus.

  • džin
    lyžování
    23.11.2012 - 14:07

    Ted jsme se vrátili,lyžovali jsme i v Obergurgelu,všechno super,na listopad výborné lyžování,až na ty ceny,jestli budou dál v Alpách takhle zdražovat,tak nevim,nevim..Džin

  • Papoušek pravý
    Barevná
    21.11.2012 - 14:39

    luxusní pojezdík, sníh super, obloha modrá, čekačky téměř žádné .... to je jiný kafe než CZ inverze :) a navíc s papouškem za zády, co víc si přát

  • radek
    lyžování
    18.04.2012 - 19:19

    zdravím všechny,byli jsme uzavřít sezonu od 12 do 15.4 a musím říct že lepší podmínky pro freeride jsme si nemohli přát,sice celou dobu padal prašánek ,takže žádné sluníčko ,ale paráda. jestli se tam momentálně někdo chystá ať neváhá a jede stojí to za to a bez lidí..tak zdarec lyžníci

  • Václav
    Lyžování
    24.01.2012 - 11:00

    Byli jsme v Söldenu 11.-12.1.2012
    Nádherné počasí, skoro žádní lyžaři.
    Vše perfektně připraveno.
    Kvalita a množství sjezdovek i v porovnání s ostatními středisky v Alpách a Dolomitech nadprůměrná.

  • Robert
    pro tomáše
    08.01.2012 - 19:58

    Ahoj.Skipas můžeš koupit v soeldnu a za 10eček navíc si můžete zalyžovat i v Obergurgl - Hochgurgl.Je to tam supr a určitě tam bude mín lidí.

  • tomáš
    skipas
    04.01.2012 - 21:48

    Chtěl bych se zeptat je možné zakoupi dohromady skipas jak na solden arenu tak i Obergurgl - Hochgurgl. dík za info od 11.2 do 18.2. tam jedem

  • Robert
    pro TOMA
    04.01.2012 - 09:24

    Ahoj Tome , dej to do mapy
    46*56/14.10//, 11*01/42.86//, je to cca 1km od soeldnu.Vem si pokoj nahoře , je to super a když sedneš do auta, tak za 3min jsi u lanovky.Zdar

  • Robert
    19.12.2011
    20.12.2011 - 21:33

    Zdravím.Tak pět dní lyžování a z toho dva sluníčkové. Neděle a pondělí ovšem byly luxusní, azuro a tak budeme vzpomínat a určitě se ještě vrátíme.Dá se dokonce sehnat ubytování se snídaní za 23eur.Paráda, ale příště vyhlídneme počasí a pojedem na blint.Tak já doporučuji.Ahoj

  • Marie
    Malá
    17.12.2011 - 09:59

    Zdravíme Martina. Nevím, kde jsi, ale asi jinde než v Söldenu :)
    Předpověď na víkend je totiž strašná.
    Sjezdovky jsou sice fajn, ale mlha a sněžení. Tímto zdravíme i manželku, která může být ráda, že chodí do práce :)

  • Martin Kocián
    Samostatné lyžování
    15.12.2011 - 20:44

    Jsme s partou kamarádů a kamarádek na lyžařském pobytu v Söeldnu.Ubytování máme v hotelu Kleon, asi 18km od střediska.Počasí nam zatím přeje a na víkend hlasí také hezky.Sjezdovky jsou upraveny a sníh je dostačující.Všem doporučuji naštívit toto středisko.Tímto pozdravuji moji milovanou,krásnou, nedostižnou manželku,která chodí do práce.Martin Kocián

  • Taťána
    každý rok je jiný
    22.11.2011 - 22:40

    Solden je nádherný i když se lyžuje jenom na ledovci, a tam už sníh je :-) Ještě koncem týdne by tam mohlo i přisněžit, ale pak se zase oteplí. Aktuální předpovědi nenaznačují, že by mělo výrazně nasněžit do Mikuláše. Takže, i když se tam obvykle v pulce prosince jezdí skoro všude, letos to vypadá spíš jen na vršky. Těch je ale právě tam relativně dost. Kdyby to bylo na 3-4 dny, určitě bych se nebála, že to bude nuda, na týden už bych zvažovala... Hodně štěstí!

  • Pepa
    Sníh v polovině prosince
    19.11.2011 - 12:40

    Když jsem tam byl před dvěma lety, tak tam bylo sněhu mraky, i když až dolu asi jezdit nebudeš... ale cca 120 km zpřístupněno bude :). Letos je to zatím se sněhem slabší, ale snad se to zlepší

  • Jakub
    Lyžování zkraje prosince
    17.11.2011 - 16:46

    Máte někdo zkušenosti ze Soldenu z termínu někdy v první polovině prosince? Nikdy jsem v Soldenu nebyl, proto nevím jestli "záchrana" lyžováním na ledovci stačí a nebo nestojí za to se tahat cca 600 km když není jistota, že bude sníh i níže. Díky. Jakub

  • Popelka
    lyžování
    17.04.2011 - 16:11

    16.4.,fantazie-krom pohádkového počasí a minima lidí,jsou podmínky nad slalomákem exklusivní.Krásný,tvrdý prašan,výborně upravené sjezdovky!!Tam zima ještě nekončí!

  • Kuba Turek
    Sölden - ještě se dá obře lyžovat
    14.04.2011 - 14:39

    V Söldenu se o víkendu ještě dobře lyžovalo v horních částech na ledovcích (pevný podklad, místy až trochu ledovatý), odpoledne se ve středních partiích lyžovalo na nahrnuté vodě a až dolů byl jen jeden dojezd skoro bez sněhu.

  • vojta
    zpráva
    22.03.2011 - 08:10

    byl jsem v soldenu od 18.-20.3.2011 a je to tam super až na to že byl ledovec otevřen až v neděli,super sjezdovky 310cm sněhu na ledovci azuro,co víc si přát.

  • Fanda
    výborná lyžovačka
    12.12.2010 - 07:58

    Doporučuji , byli jsme 26.11.2010 až 1.12.2010 a byla to paráda. Široké dlouhé sjezdovky. Díky předvánočnímu lyžovaní úplné minimum lidí .!-)měli jsme skipas Obergurgl - Hochgurgl + Solden , střídali jsem střediska dle počasí. K ubytovani nam pridali vstup do bazenu na celej týden zdarma . I ceny mi přišly normální jako jinde v Rakousku . Rakousko je prostě dražší, ale zase servis , čisto , ochota vám se vším pomoct a atd. Já osobně řadím tyto hory hned za Ischgl. Určitě se jednou v budoucnu vrátíme . ale letos už Rakousko nepojedem , chystáme se totiž poprvé do Francie k žabožroutum !-)))

  • Petr
    sjezd až dolů
    04.11.2010 - 13:06

    To záleží na sněhu. Teď ho tam moc není, takže to na parkoviště půjde možná tak na kole. Většinou je to jde bez poškození lyží až v lednu. Na Stubai jezdím pravidelně na svátek 17 listopadu a před vánocema. Ještě nikdy jsem v listopadu nejel na lyžích až dolů. V prosinci před vánocema jsem to zkoušel pouze dvakrát a pokaždé jsem si poškrábal lyže. Pokud není dole na parkovišti aspoň metr sněhu, tak jezdím dolů kabinkou.

  • laky
    gaislachkoglbahn
    03.11.2010 - 22:04

    nevi nekdo, kdy by mela zacit jezdit nova lanovka na gaislachkoglbahn a od kdy se tak da sjet na lyzich celej stubai az dolu, na tuxu se uz sjizdi do 2100m chci uz nekam vyrazit na cca 4 dny, tak premejslim, jestli tedka uz nebo jestli nemam pockat 2,3 tejdny este

  • Petr
    Dejf amaroun se smyslem pro humor.
    02.11.2010 - 13:30

    Musím uznat, že máš nadhled a smysl pro humor. To už se moc nevidí. Jinak nusím konstatovat, že diskuse byla o jízdě z vršku až dolů na parkoviště ,,na jeden zátah,, či bez zastavení, nikoli o stylu jízdy. Ty jsi tvrdil, že to není možné. Bez vytahování - možné to je a opravdu v tom není problém. Když zapracuješ na své kondici, tak nejen že to taky dokážeš sjet, ale navíc ještě potěšíš manželku pevnou postavou !!!!! Zabiješ dvě mouchy jednou ranou a pak se můžeš na Skinetu začít dohadovat s nějakým podobným gaučákem, který bude tvrdit, že to nejde.

  • Dejf „Amaroun“
    4 Petr a kol.
    28.10.2010 - 23:14

    Nebylo mým záměrem vyvolat hysterické reakce, pouze jsem si dovolil lehce sarkasticky popíchnout, což myslím většina čtenářů pochopila.
    Když si reakci na můj příspěvek přečetla moje manželka, položila mi ruku na rameno a jen stoicky glosovala: „líp bych tě sama nevystihla„ :-) - to tedy v souvislosti s charakteristikou mé osoby coby teoretizující ješitné a rosolovité bábovky. Když o tom tak přemýšlím, zřejmě na tom něco bude :-(
    Ale opět, jak je ostatně mým nelibým zvykem, neodpustím si poznamenat: Neberte se tak příliš vážně. On je také totiž rozdíl, jakým způsobem ten kopec „sjedete“…
    Tímto toto téma končím, nechci tu plevelit.

    Scoooooool !

  • Krakonoš
    10Km na lyžích
    25.10.2010 - 10:44

    Dovolím si přidat svůj názor. Přestože už dávno nejsem nejmladší, tak Stubai sjedu bez zastavení od horní stanice 6sedačky na Schaufelspitze až dolů na parkoviště. Nevím v čem tady hledáte problém, když 90% spodní půlky této trasy tvoří nenáročná modrá cesta a kde to sotva jede. Sice si nedovedu představit, že to někdo vydrží celé ve sjezdovém postoji (vejci), ale budiž. Já také nezvednu 300Kg těžkou činku a u nás ve fitku je takových borců hned několik. Takže proč ne, ale dost o tom pochybuji. A to co tady Dejf posměšně tvrdí o sjezdu z vrcholu Schaufelspitze, tak to tam sjíždějí děti. Zrovna loni v lednu tam bylo celkem hodně sněhu a schody na tu krásnou vyhlídku byl úplně pod sněhem a partička náctiletých se při jejich sjíždění z plošiny dolů ke konečné kabiny natáčela. A od kabiny jezdí dolů už úplně všichni. Takže ani toto není problém. Horám zdar.

  • lukas
    sjezd
    24.10.2010 - 10:12

    neni 10km na sjezdovce jako 10km freeridu, v tom je big rozdi,l stubai je spíš pro méne náročný, ale dobrý, zato solden je kopec jako krava, ta nejdelší černá ma cca 9 km a je fakt černa, tam kdybych zkusil vejce, tak me to někam vystřelí, nejlepší to dat 2x po ránu a pak uz si užívat

  • Petr
    Tomba a Dejf - televizní bábovky
    23.10.2010 - 07:20

    Vážení pánové teoretici. Pokud nejste schopni ujet na jeden zátah 10km na sjezdovkách, tak jste pěkný bábovky. Říká Vám dvoum odborníkům něco INFERNO RENNEN ????? To je veřejný závod který se jezdí z vrcholu Schilthornu až dolů do údolí. Délka 15Km a převýšení 2100m. Může se ho zůčastnit pouze 1800 lyžařů a rezervace jsou vyčerpané 2 roky dopředu. Nejstarším účastníkem který to kdy jel a hlavně sjel celé byl 86 letý dědoušek jménem Arnold Lunn. Běžně se tohoto závodu účestní děti od 14 roků a stejně tak to každý rok jezdí spousta důchodců kolem 70 let. Těchto závodů je v Evropě spousta. Podobný se jezdí v dubnu v Saas Fee, nebo závod jménem Arlberg Kandahar ve Sv. Antonu. Ten se jezdí v únoru atd., atd... Takže pokud Vy dva (Tomba a Dejf) nejste schopni sjet Stubai od vršku až dolů na parkoviště, tak se máte opravdu čím chlubit. Tento sjezd zvládá na jeden zátah i 12 dcera mého kamaráda. Jenže pro takové rosoly jako jste Vy dva je to zřejmě nadlidský výkon a proto z chlapské ješitnosti nepřipustíte, že by mohl být někdo šikovnější a lepší. Tak se zase v klídku přetočte na druhý bok a spinkejte dál.

  • Dejf
    4 Petr a Lukas
    20.10.2010 - 22:42

    No jo no ..., a kdyz říznete zatáčku, tak se ulomí kopec ne ? Chucku nemusíš se tady podepisovat aliasem Petr a lukas !
    Je ale pravda, ze ve vejci (teda v mým) to opravdu sjel z 3250 nm až dolů i můj nyní 4 letý syn, před necelými 5 lety :-)
    Pokud jsi Petre ze Schaufelspitze (3333 nm) jel az dolu, tak se alespoň podepisuj celým svým jménem, tedy Svatý Petr.
    Kucí, scooooooooooooooool

  • lukas
    sjezd
    12.10.2010 - 17:55

    jo fakt nekecam ze stubai se da sjet cely klido ve vejci z 3250 pak se clovek napoji na wide gruben a sjede to v soldenu je to jina pohadka

  • Petr
    sjezd z vrchu až dolů na parkoviště
    29.09.2010 - 10:19

    Dejfe, v čem vidíš problém ??? Sjeď až dolů na parkoviště z Schaufelspitze na jeden zátah není pro středně zdatného lyžaře žádný problém. Když je v zimě dostatek sněhu, tak to dáváme hned ráno 2x za sebou na rozcvičku. Za jedno je to krásně upravený a za druhý tam není ani noha na rozdíl od odpoledne. To jezdíme dolů kabinkou. Vždyť je to pouhých 10Km.

  • Dejf
    Re: Lukas
    12.07.2010 - 15:35

    Jestli sjedeš Stubai z ledovce (blíže jsi nespecifikoval) "na jeden zátah", tak jsi u mne lyžařský pán Bůh, to se dá snad jedině v pytli taženým horskou službou za skútrem. :-) Možná jsi jen myslel jiné středisko v okolí (menších středisek je tam celkem dost), anebo se Ivánku jen prostě chvástáš :-O

  • lukas
    super
    02.04.2010 - 17:00

    hodnotim velice kladne sjezdy sou spise technictejsi tezsi dlouhy zadny traverzy urcite lepsi nez stubai kde se da sjet celi stredisko dolu na jeden zatah to se mi v soldenu nikdy nestane

  • Lucias
    Super lyžování
    02.12.2009 - 20:07

    super lyžování v Söldenu o víkendu, nádherný počasí, super sníh a skoro žádný lidi. Bylo to super :-)

  • Janči
    AHOJTE
    02.12.2009 - 00:05

    Prosím vás ako je momentálne na Stubai - chceme ísť tento výkend alebo radčšej na Hyntretux????, ĎAKUJEM
    alebo do Soldenu /hlavne nám ide o frirajd/,.

  • Lukini
    Zpátky ze Söldnu
    25.11.2009 - 06:10

    V neděli jsem se vrátil z parádní lyžovačky v Söldnu. Osmi kabinka jezdi z parkoviště až na Giggijoch a odtamtud se dá dojet kamkoliv. Super lyžování, teplota přes den v 3200 m.n.m. kolem 0°C v 2000 m.n.m. kolem 3°C, málo lidí, sjezdovky nádherně upravené:o) a 4-denní skipas 120€ (skupinová). Je pravda, že od loňska trošku podražili ale i tak je to nejlepší lyžování v Rakousku.

  • Janči
    Ahojte
    20.11.2009 - 17:31

    Rád sa Vás opítať na momentálny stav Ladovcou kde ísť mi veľmi radi na budúci výkend, Stubaital hodnotenie dosť špatné čo sa týka úpravy a nedostatku snehu na volné lyžovanie. Ako je teraz v Soldene??? ĎAKUJEM.

  • Lukini
    Janči
    03.11.2009 - 06:13

    Ve Stubai jsem nebyl ale jinak standratní střediska: Kaprun, Kitzbuhel, Pitztal a Zillertal mám sježděné ale Sölden je Sölden:o) jin cestovku jsme nikdy neřešili. V městečku je dostatek ubytování v soukromí u Alpských domorodců a 4 noci nás vždy vyjdou kolem 50EUR bez jídla, které bereme sebou jako i pivko a slivovičku:o)

  • Máša
    Nejlepší
    25.10.2009 - 17:37

    Absolutnbě nejlepší středisko, kde jsem kdy byl. supr sjezdovky, hodně černých s málo lidma, černá u stadionu je nejlepší sjezd, co jsem kdy jel.

  • Janči
    Ďakujem za odpoveď Lukini
    21.10.2009 - 09:54

    Tak veľmi dobre hodnotíš SOLDEN a bol si v Stubai???.
    Len chcem porovnanie od znalého ladovcou. Prosím Ťa cez akú cestovku chodíš do Soldenu - veľmi pekne ďakujem.Ahoj.

  • Lukini
    Úžasné středisko
    14.10.2009 - 05:18

    Každoročně tam jezdíme koncem listopadu na týden. Fronty žádné, sjezdovky upravené, restaurace s přiměřenými cenami a super opalovačka na terasách a cena za týdenní skipass + sauny a bezén v ceně no prostě luxusní.... Sölden doporučuju každému i těm méně zdatným lyžařům:o) za měsíc vyrážím ....paráááda

  • Janči
    Opítanie
    11.09.2009 - 08:50

    Rád sa opítať na ozaj hodnotenie všetkých ladovcou čo je ozaj naj naj.......ja som bol len v Kaprune a rád skúsiť ozaj niečo dobré.....Prosím PORAĎTE, ĎAKUJEM.
    Ako hodnotíte SOLDEN, STUBAI?????

  • Andrea
    Horší lyžování jsem nezažila
    24.03.2009 - 12:21

    Naprosto příšerné středisko, sjezdovky neupravené, naprosto nepřehledné, uprostřed nebezpečně trčící barevné označení sjezdovky a sněžná děla, ráno hodinové zpoždění na lanovce na ledovec. Žádné exkluzivní středisko, jak píšou cestovní kanceláře. Maximálné pěkné termální lázně.

  • Kuba
    pohoda, ale jen v zimě
    08.02.2009 - 20:10

    Moc hezký středisko, ale jenom v zimě. Mimo sezónu je ledovec nacpanej lidma, kvalita nic moc, ale v zimě fakt nádhera. Snowpark dost malinkej, ale hezky upravovanej.

  • Romik
    Super lyžovačky
    14.11.2008 - 12:11

    Zdravím všechny vyznavače sněhu:-)Soelden je perfektní středisko ,máme Rakousko taky sježděné a na tři třítisícovky v Soeldenu to nikde nemá. Krásné,dlouhé,přehledné sjezdovky když je dost sněhu dá se slyžovat úplně zezhora až úplně dolů do vesnice no prostě super. Restaurace taky perfektní,mňam:-)Ale nejlepší je sluneční terasa s křesílky to je žůžo.Mohu všem doporučit.Dnes vyrážíme hurááááááááá začínáme sezónu:-)

  • Marketa
    uzasne stredisko
    23.03.2007 - 09:16

    Soelden je sice trochu drazsi,ale stoji to za to. Sjezdovky jsou naprosto perfektni, skvele propojene a upravene. Rozhodne se tam najde sjezdovka pro lyzare- zacatecniky i profiky. Sjezdovky u Gaslaichkoglbahn mi prijdou trochu prudsi a taky mene zalidnene, u Giggijochu je detska skolka a sirokanska modra sjezdovka, takze se tam soustredi hlavne rodiny s detma. Ani vecer se v Soeldenu nudit nebudete, je tam spousta dobrych restauraci a baru. Taky nezapomente zajit do Aquadomu v Laengenfeldu. Projeli jsme uz hodne rakouskych stredisek, ale Soelden je nase nejoblibenejsi a navic je relativne blizko. P.S. Kryte parkoviste zdarma (pres den) hned u gongoly taky neni k zahozeni.

  • mirek
    Soelden - skvělé lyžování
    16.01.2007 - 20:33

    Sotva jsem tam poprvé vstoupil, tak už jsem toto středisko neopustil. Skvělé červené, dlouhé logické a široké, skvělé podmínky k lyžování, tento rok je bohužel výjimka, ale ledovec v pohodě. Z hlediska ledovce je Hintertux lepší, ale jako středisko se mi Tux jeví menší. Líbí se mi také hotely přímo na sjezdovkách. Obzvlást z jednoho jsme skákali z okna přímo na slope. Skvělé bary a dobrá zábava. Již jsem projel hodně rakous. sjezdovek, ale soeldenské řadím na první místo.
    P.S. moje manželka taky a proto tam zítra zase jedem.
    Mějte se

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

pět * čtyři = ?
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Katschberg Aineck leží na pomezí spolkových zemí Salcbursko a Korutany. Dominují mu dva lyžařsky propojené vrcholy Aineck a Tschaneck.

Výhodou střediska je h...
Lyžování ve výškách: 1110 - 2220 m.n.m
Délka sjezdovek: 70 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %14 %71 %14 %