Reklama

recenze
ubytování

Tignes (1550 – 3456 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Petr
    Kuba
    25.12.2014 - 20:40

    A Kuba by se měl naučit číst. Nejlepší jsou ti, co komentují něco, čemu vůbec nerozumí.

  • Petr
    Kuba
    25.12.2014 - 20:39

    A Kuba by se měl naučit číst. Nejlepší jsou ti, co komentují něco, čemu vůbec nerozumí.

  • Kuba
    Jaroslava a Jan
    16.12.2014 - 17:25

    Pan Jan ať lyžuje v ČR, když na to nemá a paní Jaroslava ať dál jezdí do Tignes, protože jinde nebyla. Stějně to zatím se sněhem je katastrofa.

  • Jan
    Jaroslava
    20.10.2014 - 08:42

    Možná by stačilo, pokud by si paní Jaroslava dala tu práci a přečetla si můj příspěvek ještě jednou. Už první věta potvrzuje to, co mě odepsala.
    Tím pádem nechápu, co vlastně chtěla sdělit ????
    Lyžování je tam krásné, to jsem nikde nezpochybnil, ale zbytek je dost katastrofální. Na rozdíl od ostatních Alpských zemí se ve Francii lanovky neuklízejí a tudíž je na nich ráno vrstva sněhu. A není opravdu příjemné, když musí lyžař celý týden sedět ve vrstvě sněhu, protože ho ze sedáku nikdo nezamete. V celém areálu Espace Killy jsou pouze 3 sedačkové lanovky kryté bublinou.
    Za stejné peníze, které stojí lyžování ve Francii a konkrétně v Tignes, se dá lyžovat ve Švýcarsku a to je úplně jiný level. Tam i při hustém sněžení sedí člověk na lanovce v suchu na vyhřívané sedačce, nefouká na něj, nesněží. To se člověku v Tignes, potažmo Francii stát nemůže. Francie ještě neobjevila takové vymoženosti, jako jsou garáže na sedačkové lanovky, či vyhřívané sedačky s bublinou. Tak daleko vývoj ve Francii opravdu ještě nepokročil.
    Co se týče ubytování, tak to je úplně to poslední, co mě v Tignes vadilo. S tím jsem problém neměl, pouze jsem napsal, že je to středisko vybydlené. A to nejen z vnitřku, ale i z venku.
    Na druhou stranu je moc dobře, že se Vám ve Francii líbí a že tam jezdíte. Aspoň bude volněji jinde.

  • Jaroslava
    Špička lyžování
    17.10.2014 - 13:33

    Myslím, že středisko Tignes a Val d Isere patří ke špičkám evropského lyžování. Nevím, zda pan Jan v předchozím komentáři sem jezdí lyžovat nebo bydlet, ale co už by bylo jinde k lyžování lepší. V určitém smyslu nás romazlilo bydlení na sjezdovce, což jinde je málokde (kromě Francie samozřejmě). Bydlení je tu tak nastaveno, malé a drahé, ale to umocní lyžařské terény a atmosféra hor. Proto do Francie jezdíme, to se jinde nedá srovnat. Je hodně středisek v Rakousku i jinde, kde jsou ještě pomy nebo vleky, to je tady přece výjimka.
    Příští rok jedem do 3 údolí (potřetí), což je naprosto srovnatelné!
    Na Francii nedáme dopustit, je to to nejlepší, co jsme zažili ..:-)

  • Jan
    minulé století
    09.07.2014 - 11:47

    Lyžařské terény jsou tam opravdu krásné, ale zbytek je na úrovni roku 1990.

    Staré až prehistorické lanovky (kromě nové 10 kabinky v Le Lac), stravovací zařízení na sjezdovkách jak v Krkonoších kolem roku 1985 a i ubytovací domy by si nějakou tu rekonstrukci zasloužili. A to nejen zevnitř.

    A sousední Val dIsere je na tom snad ještě hůř ! Musím přiznat, že jsem čekal úplně něco jiného. Oba areály jsou mírně řečeno "vybydlené".

    Co jsem tak vyčetl na štítcích u lanovek, tak jsou všechny až na asi 4 vyjímky v rozmezí let 1990-1993. Tedy z dob pořádání ZOH 1992.

    A to už je hodně stará písnička, navíc při ceně skipasu za 50E na den za Espace Killy.

  • Jan
    minulé století
    09.07.2014 - 11:46

    Lyžařské terény jsou tam opravdu krásné, ale zbytek je na úrovni roku 1990.

    Staré až prehistorické lanovky (kromě nové 10 kabinky v Le Lac), stravovací zařízení na sjezdovkách jak v Krkonoších kolem roku 1985 a i ubytovací domy by si nějakou tu rekonstrukci zasloužili. A to nejen zevnitř.

    A sousední Val dIsere je na tom snad ještě hůř ! Musím přiznat, že jsem čekal úplně něco jiného. Oba areály jsou mírně řečeno "vybydlené".

    Co jsem tak vyčetl na štítcích u lanovek, tak jsou všechny až na asi 4 vyjímky v rozmezí let 1990-1993. Tedy z dob pořádání ZOH 1992.

    A to už je hodně stará písnička, navíc při ceně skipasu za 50E na den za Espace Killy.

  • Pavel
    Lyžovani
    15.07.2013 - 13:46

    Super lyžovaní

  • Suchá Miluše
    dojem ze střediska
    02.02.2013 - 14:52

    Ahoj všichni,
    před týdnem jsem se vrátila z Tignes, byli jsme tam již 9x. Trochu jsem byla znechucena výzdobou, která silně připomínala pravoslavné vánoce v Rusku a dále - informace o počasí pouze ve Francouzštině a někdy v Ruštině. Angličtina venku na vývěskách úplně vymizela - proč? Dělá to na mě dojem, že ruské peníze dělají své. Jinak lyžování super - 5 dní sluníčka. Jen doporučuji.
    M.S.

  • Martin
    Interesidence
    29.09.2012 - 10:32

    Doporučuju Interesidence - je to velmi slušně vybavená rezidence, doporučuju studio pro 4, mají balkón, studia pro 2 jsou malá. Je kousek od vleků - jen se musí přejít parkoviště a pak dojet k hlavním vlekům po "laně" (vlek s oběžným lanem).

  • Tomas
    ubytování
    29.09.2012 - 02:56

    Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit ohledně ubytování v Tignes? Na místo njesem náročný, spíš na čistotu...mám v oku rezidence Le Palafour,
    Rezidence Rond Point des Pistes a Inter Rezidence a vůbec nevím...Předem děkuju.

  • Pepe
    Tignes
    02.04.2012 - 17:21

    V sobotu 31.3. 2012 jsem se vrátil z lyžování v Tignes. Byl jsem naprosto spokojen. Počasí super - týden BEZ mráčku , prostě paráda. Všem mohu doporučit! Pěkný den a příští rok hurá na lyže.

  • Majda
    Tignes 2012
    06.02.2012 - 13:51

    Strávili jsme týden ve středisku Tignes,byli jsme s lyžování naprosto nadšení,bylo bezkonkurenční.Měli jsme sipas na celou oblast Espace Killy,všechny svahy se nedaly za týden sjet.Sjezdovky jsou široké,nádherně upravené,hory úžasné.Večer krásně osvětlený Tignes i hory,bazén v ceně skipasu,veřejné kluziště zdarma.Doporučuji všem,nic lepšího jsme zatím nepoznali a to jsme toho již hodně navštívili.Snad jedna výtka-pro našinec dost vysoké ceny v restauracích.

  • Medvěd
    Tignes 2012
    30.01.2012 - 12:24

    Po třetí v Tignes a zase naprostá bomba! Tentokrát sněhu mraky a jezdili jsme až do údolí. Jediný co nefungovalo byla velka kabina do nejvyššího bodu. Jinak všechno super. Jezdíme přes D, SUI. Parkování není nutný rezervovat.

  • Hanka
    Dotaz na cestu
    25.01.2012 - 11:01

    Dobrý den,jedeme v sobotu do TIGNES z Olomouce.Poradí mi někdo nejlepší cestu?Kolik asi příjdou poplatky v Itálii, nebo je lepší jet přes Švýcarsko.Máte ještě nějakou radu co se týká střediska?Mockráte díky za rady.Hana

  • Lucie
    Vlastní dojezd a parkování
    23.01.2012 - 09:10

    Pokud se chystáte vlastní dopravou do Tignes, tak vřele doporučuji nastudovat cestu a hlavně aktualizovat mapu na navigaci.Jestli máte v plánu jet přes Slovensko, tak si připravte pořádný balík eur za dálničné poplatky v Itálii.Jinak parkování v Tignes stojí 75 eur na 7 dní.

  • Palda
    parkování v Tignes
    22.01.2012 - 10:43

    Chystám se v únoru do Tignes.Je třeba zajistit si parkování předem,nebo stačí řešit až na místě?Případně jak zarezervovat?

  • Kodet Kamil
    lyžování
    05.12.2011 - 11:24

    Lyžování v Tignes je vrcholným zážitkem pro milovníky hor a tohoto sportu. Výborné tratě, nádherná panoramata, skalní okno, ledovec Grande Motte.Měli jsme štěstí na počasí, celý týden azuro.Ubytování Rond Point des Pistes pro toho,kdo jede za lyžováním a nepotřebuje přepych s výbornou polohou a restaurací s lehátky, které se odpoledne hodily.

  • Edita
    nejlepší lyžování v Tignes a Val d Isere
    04.04.2011 - 12:09

    Letos jsme byli již po 6 té v Tignes a Val d Isere a opět to nejlepší hodnocení. Projeli jsme od r 1994 skoro všechna významná střediska a sem se stále vracíme a jsme zde naprosto spokojeni. Každý den upravené sjezdovky, výborný servis, přátelští lidé....ne všude se s tímto setkali.
    Vřele doporučuji mladým a starším lyžařům.

  • Lada
    super lyžování
    12.02.2011 - 20:33

    Letos jsme byly po druhé v Tignes a opět nezklamalo.Jsou tam krásné dlouhé sjezdovky,skvěla propojenost s Val Dˇisere a perfektní sněhové podmíky,no prostě paráda.Neváhejte a jeďte tam

  • Patrick
    super
    23.12.2010 - 19:05

    Tignes s propojením do Val d´Isere,v permici bazén,ubytování při dojezdu ze sjezdovky.jezdíme už 12 let v lednu - super počasí,krystalický sníh - prostě bomba.doporučuji všem

  • Pepa
    srovnání
    29.04.2010 - 18:50

    Ahoj lidi , byl jsem v Tignes 2x po sobě a letos jsem byl na doporučení v Chamonix a řeknu vám, že srovnat tyto střediska vůbec nelze!! Tignes naprostá propojenost na všechny sjezdovky. Za to v Chamonix je to o ježdění skibusem a přejet na jiné vzdálenější sjezdovky bez skibusu - nemožné. Závěrem Tignes je jasná jednička. Pěkné léto a sněhu zdar!! Pepa.

  • pepa Zábřeh
    Lyžování v Tignes
    27.04.2010 - 17:04

    Už 6. rokem jsem byl v Tignes a zatím nikdy zklamán. Byli jsme v období 12.3-21.3. Skvělé sněhové podmínky, upravené sjezdovky. Ubytování ve Val Claret s pěkným výhledem na celé Tignes. Vleky hned u ubytování. S porovnáním Itálie nebo Rakousko zatím nej.středisko. Doporučuji.

  • vikča
    Tignes
    22.03.2010 - 16:50

    ubytování Tignes Val Claret, Residence Hameau du Borsat, menší prostory, balkony velké, ale ideální poloha, na lyžích se dojede až k lyžárně, lepší vybavení apartmány C4** - myčka nádobí. Ideální výchozí bod pro Espace Killy - do 200m pět výchozích sjezdovek,dojezd všude na lyžích včetně metra na ledovec Grande de Motto.do Val dIsére a na další ledovec super dostupnost a cestou pěkné sjezdovky, mohu vřele doporučit, maximální spokojenost. do Tignes de Lac příjemná procházka přes jezero, u centrálního info centra v blízkosti bazén, v jezeře je možné i domluvit potápění.

  • Pepa
    Super ubytování
    20.02.2010 - 18:46

    Karle dík za odpověď. Jěště k ubytování - my jsme byli ubytovaní v Tignes v části Val Claret a také to bylo super! Apartmán pro 8 osob , dole obývací pokoj s kuchyňským koutem a kuchyň ( malá ) umístěna zvlášť. V horním patře 2 pokoje , jeden pro 2 a druhý pro šest. Hidně dobré to je v případě nočních dýchánků!! Ten kdo odpadne jde nahoru spát a není vůbec rušen. V této oblasti je to ubytování dobré v tom , že tam není ani tak velký provoz a nenší pohyb lidí! Cestovka s kterou jezdíme se jmenuje Talpa - Talpa. Byli jsme s ní 3x ve Francii a fakt nebyl nikdy problém a ubytování vždy super. Zatím se mějte a pěknou zimu.

  • Karel
    ubytování
    18.02.2010 - 17:08

    Měli jsme štěstí. Byli jsme ubytovaný "ARMALLIS". Apartman pro 7 lidí. Velká kuchyň k tomu místnost s 2x lůžko a pak pokoj pro dva a pokoj pro tři tam byla palanda. 1x sprchový kout s umyvadlem 1x koupelna s vanou a toaletou a ještě jetna toaleta zvlášť. Hodně úložného prostoru velký balkon, kuchyň vybavená od A do Z. Fakt dobré. Nejlepší co jsme kdy měli. Je to v Le Lac. Výhled na jezero.

  • Lucie
    ubytování
    16.02.2010 - 15:58

    Ahoj, mohu se zeptat, kde jste byli ubyotávní, že jste tak spokojený? všude se píše, že lyžování super ale na ubytování nadávají ...

  • Karel
    cena
    13.02.2010 - 08:22

    Jezdíme v lednu tak koncem je to levnější.Jezdí nás tak 6-8 lidí do apr.nebo v roce 2009 jsme měli chalet.V ceně skipas, ubytování a cesta tím autobusem.Más to vyšlo kolem 10600 ck kanceláři.Jídlo si uvaříme doma, každý uvaří pro všechny na jeden den a tak se střídáme.Snídaně si dělá každý sám.Máme to vyzkoušené a funguje to.Letos jsme měli super ubytování.Rozdělíme si co každý vezme(utěrky,prodlužovák těch není nikdy dost) aby netahyli všichni všechno no a funguje to.Ahoj.

  • Karel
    lehátkový autobus
    13.02.2010 - 08:07

    Když si zadáš CK PETRS lehátkový autobus nebo jenom CK Petrs tak se dozvíš vše o této kanceláři.Oni si najímají autobus od firmy Vyskočil z Sokolova.Byli jsme již takhle mnohokrát a jsme s firmou Vyskočil velmi spokojeni.Jezdí rozvážně podle mne bezpečně jsou příjemní.To jsou moje postřehy.Podívej se na stránky a můžeš se rozhodnout.Pořád lepší než na sedačku.Pěkné putování.

  • Honza
    Dotaz
    11.02.2010 - 21:24

    Mohu prosí požádat o kontakt na CK léhátkový bus díky Honza

  • Pepa
    cena
    09.02.2010 - 08:33

    Karle a na kolik tě to vyjde? Myslím skipas , ubytování cesta lehátkovým busem? Máš to s polopenzí , nebo si vaříte? My jezdíme až na přelomu března a dubna , vlastní doprava a jídlo. Skipas a ubytování 7800,- cesta na jedno auto cca 9000,- Nějaké to jídlo co se připravuje doma , dáváme každý 500,-.

  • Karel
    Tignes
    07.02.2010 - 20:22

    Byli jsme již 3x.Letos trochu horší počasí,ubytování super, cesta super.Jezdíme od ces.kan.lehátkovým autobusem.Cesta uteče a ještě jste pěkně vyspinkaný.Doporučuji.

  • mira
    tignes
    03.02.2010 - 20:06

    Ja jsem radsi parkoval nahore protoze jsem musel neco spravit na aute a taky kvuli pocasi.Pocasi jsme meli super cely tyden slunecno takze parada.

  • Pepa
    Tignes - parkování
    03.02.2010 - 17:51

    Proč jsi neparkoval dole pod Tignes zadarmo? A jaké jsi měl počasí? Po dvou letech v Tignes letos zkoušíme Chamonix. Máte někdo zkušenost? Díky.

  • mira
    Tignes super
    22.01.2010 - 12:18

    Byl jsem lyzovat v Tignes a vratil jsem se vcera a jsem nadmiru spokojenej proste luxus. Ubytovani super, lyzovani taky super proste bych to doporucil vsem. Akorat parkovani je tam trosku horsi. Ja jsem parkoval v krytem parkovisti za 75eur na tyden.

  • Pepa
    cesta
    21.12.2009 - 18:08

    Míro , posílám adresu kde si cestu zadaš a můžeš měnit místa kudy jet. My jeli z Písku na Plzeň ,Německem dolů , švýcarsko , Francie. Známka do Švýcarska se dá na netu koupit za dobrý peníz. Adresa kde si zadávám trasu je www29.mappy.com Šťastnou cestu.

  • Mira
    cesta do Tignes
    19.12.2009 - 18:47

    Jedeme 16 ledna do tignes lyzovat a vyrazime z Olomouce.Ktera cesta je nejlepsi a nejkratsi.

  • Pepa
    parkování
    15.09.2009 - 21:10

    Parkovat se dá dole ( snad i příští zimu ). Vesnička má název Tignes Les Boisses. Je to samozřejmě zadarmo. Skibusem se tam v pohodě dostaneš přímo z Tignes. Ale dej si pozor , autobusy v Tignes jezdí dva okruhy , horní do Val Claretu a spodní k již zmíněnému Les Boisses. Po svých bych to jít nechtěl , je to docela dálka. Byl jsem tam 2 roky po sobě a pokaždé jsme takto parkovali a bylo to v pohodě. Pěkné lyžování a štastnou cestu.

  • Tomáš
    parkování v Tignes
    12.09.2009 - 12:17

    Měl bych dotaz, pokud nechci platit 70 EU za parkoviště v Tignes, dá se slušně parkovat někde dole u přehrady? Počítám, že bych takhle asi neparkoval sám. Dostanu se nějakým skibusem zpět a nebo po svých?

  • Pepa
    Bomba
    13.06.2009 - 05:56

    Byl jsem po roce opět v Tignes a tentokráte i ve Val di Sere a mohu všem jen doporučit. Jedním slovem SUPER!!!!

  • Orel
    fantazie
    05.06.2008 - 15:24

    Ubytování nic moc,ale lyžování paráda.Lepší jsem nezažil.

  • Pepa
    Bomba
    16.05.2008 - 15:41

    Jedním slovem - SUPER!!!

  • petra
    skvělý
    24.03.2007 - 17:53

    v Tignes to je naprosto skvělý není co dodat......super lyžování, počasí a dostatek sněhu po celý rok....doporučuju všem

  • karel
    super
    23.03.2007 - 20:52

    super třída Vyšlo počasí, sjezdovky super,nejlepši jsou černe SACHE a FACE, fakt super. Pobyt nam zkomplikoval jen kamoš co se statil,spal pod mostev v krabici a tak Tignes mělo prvního bezdomovce.Museli nam ho najit až "benga" ale jinak fakt super

  • Luboš
    Espace Killy
    27.02.2007 - 20:00

    Když do Tignes,tak jedině s permanentkou na celé Espace Killy. Samotná permanenetka jen pro Tignes=využití 40%možností celého areálu.

  • Virtuál
    Super
    22.12.2006 - 17:10

    Val Thorens a Tignes. Od padáků až po loučky. Dvě superšpičky. Stísněné ubytování má celá Francie a cena se řídí atraktivitou střediska, která je m.j. dána nadmořskou výškou, potažmo sněhovou pokrývkou. Jediný zápor: do Tignes se mnou nedorazily lyžáky - ty skončily v Chamonix, takže jsem si musel v půjčovně půjčit.

  • jarda
    extraliga
    22.10.2006 - 18:27

    Tignes je opravdu lyžařská extratřída, záporem je stísněné ubytování a vyšší cena

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

pět * tři = ?
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

La Rosiere leží naproti Les Arcs pod masívem Mont Blanc a patří mezi klidnější střediska, která tolik netrpí návalem lyžařů. Část sjedovek se nachází i na území Itálie (L...
Lyžování ve výškách: 1200 - 2650 m.n.m
Délka sjezdovek: 150 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
10 %36 %40 %15 %