Reklama

recenze
ubytování

Les 2 Alpes (1400 – 3568 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Tomáš
    Mašinda
    06.02.2018 - 15:20

    L2A to je nejlepší lyžování ve Francii. V roce 2021 18 pylonu a 18 min. to jsou parametry gondoly, která spojí s Alpes d Huez. Vznikne obří doména Les deux Alpes - Alpes d Huez- La Grave, se třemi ledovci. Bude směle konkurovat Třem údolím.

  • Jiri
    Re: Ceny
    31.01.2018 - 22:23

    Dobrý den, patří jistě k dražším, ale přesto to za to stojí:). Vrátil jsem se v neděli.... např. pivo: 8E, káva 5-8E, svařák 4-7E je to TOP středisko, tomu odpovídají i ceny, je to dražší. Za 2 párky s houskou jsme si dali za 17E, to nás pak fakt rozesmálo, co jsme ochotni dát za 2 vídeňské párky (jednu porci :D). Ale dopručujem všem, byli jsme zde po čtvrté z pěti let po sobě ve Francii, ten třetí jsme byli v VARS/RISOUL a další rok jsme jeli zpět do 2 alp, zklamání VARS/RISOUL, příště opět sem do 2 ALP. Jinak v obchodech jsou ceny velmi přijatelné.

  • Jan
    Ceny
    18.02.2017 - 23:02

    Dobrý den, jak je na tom středisko cenově? Například espresso, cappuccino na sjezdovce?

    Děkuji

  • Eva Moudrá
    leden 2015
    28.12.2015 - 14:55

    My přijíždíme 22.1.2016....snad už bude nový sníh, jede také někdo v tomto termínu?? Byl již někdo v okolních rezidencích? Jaké je ubytování?

  • kuba
    leden 2015
    10.12.2014 - 10:17

    ahoj. kdo sem jede 10-17.1.

  • Aleš
    Vracení skipasu
    18.02.2014 - 20:48

    V Itálii lze také běžně při úrazu vrátit skipas.

  • P.S.
    Dan
    07.02.2014 - 08:35

    Mám stejnou zkušenost. Sestřelil mně snowboarďák druhý den lyžování. Vrtule, nemocnice, fixace, konec lyžování. Skipas se nevrací.

    Tak za půl roku vám domů přijde omluvný dopis, jako že jim je moc líto, že jste se zranil atd. a jeho součástí bude JEDNODENNÍ skipas do tohoto střediska, který bude mít platnost po celou následující sezonu !!!!

    Jednodenní !!!!! Si asi myslí, že se někdo potáhne 1300km jen kvůli tomu, aby si jeden den zalyžoval "zdarma" !!!!

  • dan
    Zážitek z Les 2 Alpes
    06.02.2014 - 23:23

    Tak se v neděli vrátila žena z tohoto střediska a tak srovnáváme.....
    Měla bohužel smůlu,"sundal" ji ze sjezdovky britský mladík Kenneth a skončila se zlomenou nohou po transportu vrtulníkem na místní klinice. Až posud kein problem. Když s berlemi a fixovanou nohou spolu s delegátkou prosili řidiče, aby zastavil bus přímo u apartmánu - což jiný řidič dělal běžně - tak je poslal do háje a museli ve sněhu s berlemi šlapat těch cca 300m - no řidič blbec. Když ale chtěli po vzoru Rakouska vrátit nevyužívaný skipas spolu s potvrzením z nemocnice o úraze - tak problém, frantíci po úraze peníze z nevyužitého skipasu nevracejí (v Rakousku z osobní zkušenosti je vrácení peněz standartem). Ve středisku zrušili lyžárny - neb se krade - takže lyže na balkoně a boty v mikropokojích. Celkový dojem - když trochu sněží - tak neupravujeme. Když něco chceš - než zaplatíš - samý úsměv, jak zaplatíš - tak nezájem a neotravuj. My příště zas do Rakous...

  • Barbora
    ...
    28.01.2014 - 09:28

    Odjížíme do tohoto střediska příští týden (7.2. 2014), moc se těšíme a počítáme s tím,že si letos poprvé pořádně zalyžujeme, když v čechách sníh moc nepřeje. Je to 12 návštěva Francouzských Alp, tak doufám, že toto sředisko budeme moci zařadit, mezi naše oblíbená sřediska a třeba se tam někdy vrátit. :)

  • Miloš
    L2A
    31.03.2013 - 15:33

    Vrátil jsem se dnes a podle mě je to úplně průměrné středisko, které ze tu cestu a cenu permice vůbec nestojí. Tři dny nám sněžilo, což mi nevadí, ale co mi vadí je to, že zdejší lidi na to totálně kašlou. Nejsou schopný ani omect sedačku od sněhu. Sjezdovky docela dobrý, ale upravený třeba jen z 1/3 (lenivost francouzů), což je i docela nebezpečné, pokud je mlha a člověk nevidí ideálně na cestu. Viděli jsme holku, jak si díky tomu otočila koleno. Freeride dobrý. Jestli můžu doporučit, Itálie je mnohem lepší a také blíž.

  • Veronika
    2Alpy
    21.03.2013 - 09:46

    Skvělé středisko. Nedám na něj dopustit.Upravené sjezdovky. Pokud je škaredě, je tam spoustu kabinek,vubec nemusíte jezdit sedačkou.Jediné co hodnotím záporně byl sjezd úplně dolů, kde je buď prudká černá nebo klikatá zelená,dlouhá, uzká což bylo někdy lepší po celém dnu nasednout na sedačku.Zhruba uprostřed kopců je perfektní hospůdka, kde Vám od 15h. hraje živě Dj.Takové odpolední zpestření pro mladé.
    Ubytování ujde, ale může být lepší a hlavně větší.Ve studiu 4 máte rozkládací gauč + dvoupatrovku hned za dveřma.Ale jede se hlavně lyžovat,netrávit čas na pokoji...

  • můra
    v pátek
    09.01.2013 - 12:09

    My odjíždíme tento pátek 11.1.2013 a moc se těším. Bude to již několikáté středisko ve Francii, tak budeme mít s čím srovnávat.....

  • Petr
    skála
    09.01.2013 - 11:30

    To že je to tam samá skála asi nikoho nepřekvapuje, ale že jsou tisíce drobných kousků těchto skal na sjezdovce už ano. Všude jinde ty skály pokryjí sítí, aby ty kameny neznehodnocovaly sjezdovky. Ve Francii na to kašlou. A ti, kteří jedou toho 18 ledna, přeji hodně štěstí. V momentě, kdy tam bude víc jak -10 a bude trošku foukat, tak na těch obstarožních sedačkách umrznete !!! Taková vymoženost, jako krycí bublina je pro frantíky kosmická technologie.

  • radek
    v loni
    04.12.2011 - 08:42

    Byli jsme tam v loni a taky se mi tam nelíbilo, všude samá skála.

  • Petr
    pro Lucu
    11.09.2011 - 15:10

    S překvapením čtu ty souhlasné komentáře. Podle mého názoru a několika zkušeností je to špatné středisko. Nebýt toho ledovce, tak je to nejhorší středisko ve kterém jsem kdy lyžoval. NEUSTÁLE TAM SCHÁZÍ TO PODSTATNÉ A TÍM JE SNÍH !!!! Ten je pouze na tom ledovci. Na těch prudkých svazích do střediska jsem tam já osobně sníh v dostatečné vrstvě nikdy nezažil a skluznice na lyžích je toho důkazem. V prosinci je to podle mě naprosto vyloučené, aby tam nějaký byl. Na ledovci určitě ano, ale na zbytku bude pouze poprašek. Pokud bych už nemusel, tak bych tam nikdy lyžovat nejel.

  • luca
    Snehove podminky
    18.08.2011 - 11:11

    Zdravim, slysela jsem jen dobre veci o tomto stredisku, ale zajimalo by me jak je toto stredisko na tom se snehem dejme tomu spise zacatkem prosince? Jelikoz jsme studenti tak pozdeji kvuli zkouskam jet nemuzeme ale nechceme riskovat ze tam nebude snih.dik

  • Tom
    zácpy???
    18.04.2011 - 08:30

    Pokud někdo zvolí spíš jižní část Francie, tak cesta přes Itálii není nejlepší, ale zácpy určitě 20 min se nekonají. Když si někdo vybere horší středisko v Itálii, tak čeká plno hodin u tunelu na Livigno atd. V Rakousku dálnice taky nic moc. Každou chvilku nějaká omezení, někdy na nesmyslných 80 km/h při nějakém výjezdu z dálnice. Určitě cesta do Francie, do Savojských Alp je nejlepší. A ceny 2krát levnější v Rakousku určitě nejsou. Ale kdo chce psa bít, vždy si hůl najde.

  • Bizonek
    Hodnocení
    04.04.2011 - 15:35

    Lyžování v Les2Alpes 27.3.-2.4. 2011. Byli jsme zde již podruhé.V 1. polovině horší počasí, pak skoro jasno nebo jasno.Kvalita sněhu perfektní (od 2500 prašan, v nižších polohách samozřejmě mokrý, odpoledne rozbředlý sníh, ale tudy se jen vracíte z lyžování). Skvělý skicros a snow park. Zajímavý přesun do La Grave a dost náročný návrat, ale parádní zážitek. Výborná lyžovačka, široké sjezdovky, zábava v Le Pano baru (hlavně od 15:00 -16:00:).Teď reakce na Dedka: 1)Jeli jsme autobusem-zdržení u mýtných bran minimální-bez front, navíc to se netýká přímo střediska.2)boule se dělali hlavně v místech a času návratu lidí do městečka, jinak se vyskytovaly minimálně 3)to je pravda, řekl bych obecně problém francouzských středisek, taky jsme párkrát vymrzli, ale jsou to hory a absence bublin je právě kvůli větru, aby lanovky mohli jezdit i za silnějšího větru. Do střediska se dalo sjet po zelené nebo černé sjezdovce, 4sedačkou a kabinovou lanovkou Jardin expres (moderní zařízení)4)neznám ceny v Rakousku, draho tu je (samotné hranolky 4,5E, velké jídlo kolem 10E, svařák 4E).
    Jinak velké středisko, vše je pěkně při sobě, žádné hodinové přejezdy.Lyžování do 3500, prostě paráda.

  • Naturline
    Vynikající středisko
    29.03.2011 - 09:59

    Nadšená!! Toto středisko nemá chybu. Je super!!
    Perfektně upravené sjezdovky, které jsou široké. Výborné zázemí pro relaxování. Moc povedený freeridový areál Slide. Les 2 Alpes můžu všem jen doporučit. Já se tam chci určitě vrátit.

  • Dedek
    Hodnocení
    22.03.2011 - 11:58

    Byli jsme v Les2Alpes v období 12.-19.3.2011. Kdyby to asi bylo prvni alpské středisko, byli bychom asi nadšeni. Protože už jsme nějakých pár středisek viděli, tak jsme naopak byli velmi zklamáni, a to z několika důvodů:
    1/mýtné brány a zdržení u nich, co z toho, že jedete 100 km rychlostí 130 km/hod, když pak stojíte 20 minut ve frontě a čekáte u mýta
    2/ úprava sjezdovek ve srovnání s Rakouskem hrozná, když v noci nasněžilo a odpoledne byly boule, tak v Rakousku už by vyjely rolby, ne tak zde; ne že ty vadilo nám konkrétně, ale když se vám na jednom fleku plazí a motá 30 lidí, kteří nevědí jak ty boule projet, tak je to lehce problematické
    3/ lanovky - ani jedna sedačka nemá "bublinu", když fouká, tak za cestu nahoru hezky promrznete; dolů do střediska jezdí Diablo, lanovka z doby dřevěné, a všude fronty, byť svahy skoro prázdné, všude čekáte, to jsem nikdy v Rakousku nezažil
    4/ arogantní a neochotní francouzi, poměrně draho, ceny v Rakousku si vynásobte tak x2
    Sečteno podtrženo, zlaté Rakousko, už nikdy více, ale těm, kteří to chtějí zkusit, držíme palce, Dědek & Co

  • Stamby
    Hodnocení
    04.11.2010 - 15:52

    V tomto středisku jsem byl v 1. polovině března. Celý týden slunné počasí. Kvalita sněhu byla výborná od 1.stanice lanovky v údolí a dojezd do městečka mírně rozbředlí. Zatím jedno z nejlepších středisek, které jsem navštívil

  • bazzy
    comlete menu
    04.10.2010 - 23:44

    Jediné středisko, kam bych se chtěl znovu podívat. Vřele doporučuji!!!

  • Vojtěch Košík
    Kvalita všeho
    06.07.2010 - 14:24

    Byl jsem tam od 16 do 25 ledna a bylo to nadherny, kvalita snehu byla perfekni, ale akorat co nevychytali bylo to strikaní s těch sněhových děl. Bylo pak vše zmzly tak že bez ostrych lyží to bylo na pád a pak tak 100metrů pěknej sešup .Zažil jsem ho a nedoporučuji, kdo není zkušenej lyžaž, tak at si lyžuje až na vrcholu a tam kolem, tam je to pro zacatečníky, ale ten spodek je spíš pro zkušeny. Ale kvalita střediska je 100%, což nemá chybu.

  • Camell
    HODNOCENI
    01.04.2010 - 20:39

    super stredisko, problematictejsi spise prudsi sjezdy do udoly k ubytovani mimo sezonu. Zalezi na snehu, spise slunne svahy, na jare problem, ve vyssich vyskach ok. Kdyz napadne prasan, super! Lze prikoupit skipass na La Grave, od 6 denniho skipasu plati i tam bez nutnosti prikoupit. Navrchu ledovec, do La Grave pouze rolbou. Frantici neupravuji vechny sjezdovky mimo sezonu, to je normalka, zvlast kdyz pres noc napadne.

  • Dan
    Upravenost sjezdovek
    15.03.2010 - 12:59

    Kvalita sněhu v březnu výborná, což se ovšem nedá říct o upravenosti sjezdovek. Byl jsem již ve Franci několikrát, nikde si však nedovolili neupravit část sjezdovek na další den. Poprvé jsem měl tuto zkušenost v tomto středisku. Takže pro mě pro příště jednoznačně NE pro Les 2 Alpes.....

  • Petr
    super
    29.01.2007 - 03:21

    Vrátil jsem se 28.1.2007 z Les Deux Alpes a jen mohu potvrdit, že je to perfektní středisko!!! Když jsme přijeli v sobotu na místo, tak jsem se lekl!! Všude jen tráva a bláto! Ale to jen do chvíle, kdy jsem pochopil a na vlastní oči uviděl ten zlom! Ve 2100m změna! Parádní sníh, upravené sjezdovky.....nádhera!! Jen škoda, že v úterý v noci zhořela ta pěkná hospůdka přímo v srdci 2alp ve 2600m na vrcholku jménem Toura! Krásná a přítulná hospůdka lehla totálně popelem.... Ale jinak SUPER.....doporučuju! Petr

  • ondrazig
    snowpark
    15.01.2007 - 12:58

    V tomto středisku jsou 2 snowparky...jeden ktery je na ledovci ma tak 10 skoků, nejaky raily a obří u-rampu, přes zimní sezonu pokud je dost sněhu se ale zavírá, protože je přesunut do nižsích částí střediska. V tom jsou vybudovány další skoky a jina u-rampa. Nižší snowpark ma svůj vlek.

    Jedno upozornění, před jezdenim ve snowparku se podívejte, jestli nejsou překážky přestavěné (obvykle velké skoky) se předelavaji téměř denně....vetšinou se bud předelavaji, aby se skakalo vic do vyšky nebo do dálky.

    Osobně jsem se o tom přesvedčil na nejvetším skoku ve snowparku :) (přetrženy mezižeberní svaly a zlomeny žebra :D ) . A vřele doporučuji připojistit se na extremni sporty, protože odkukdoliv ze střediska se nesvazi skutry, ale jen vrtulníkem (což spada myslim do jiné skupiny pojištění). A to nemluvně, že vás pak jeste vezmou třeba do Grenoblu (další prevoz).

    Rozhodně na pojistce nešetřit

  • Libor
    pozor na zloděje
    31.10.2006 - 22:23

    Během pobytu v Les 2 Alpes nám ukradli 6 párů lyží z hotelové lyžárny ze zamčeného boxu. Ubytovací agentura byla sice pojištěna, ale výše náhrady činí pouze cca 40 procent škody a to nepočítám náklady vynaložené na zapůjčení lyží. Pokud se Vám stane něco podobného, nechte si vystavit policejní protokol o krádeži každý zvlášť (i v rámci rodiny), my to neudělali a pojišťovna se odkazovala na pojistný limit pro jednu osobu (měli jsme napsané vždy troje lyže na jednu osobu). A není pravda, že se ve Francii nekrade, nebyli jsme zdaleka jediní, kdo měl zkaženou dovču.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

sedm + sedm = ?
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Středisko Alpe d'Huez vzdálené 60 km od Grenoblu a 180 km od Lyonu těží ze svého výhodného umístění v jižní části severních Alp. Díky své poloze na jižně orientovaném vys...
Lyžování ve výškách: 1120 - 3330 m.n.m
Délka sjezdovek: 250 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
16 %42 %32 %27 %