Reklama

recenze
ubytování

Val Cenis (1400 – 2800 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Simona
    Val Cenis
    08.04.2011 - 11:06

    Pro super lyžaře Tonyho:
    Val Cenis má 73 km zelených + modrých, 42 km červených a 10 km černých. Takže většina sjezdovek je modrých a zelených. V případě uzavření horních lanovek /př TS Met/, nedostatku sněhu /minimum zasněžování/ toho už moc nezbývá. A to co zbývá, je přeplněné, neupravené o carvingovém lyžování nemůže být ani řeč. Nicméně někomu to vyhovovat může, já se raději budu lyžovat ve Val Thorens, kde je opravdu záruka dobrého lyžování. Tonymu přeji hezké lyžování ve Val Cenis, má zřejmě jiné nároky na lyžování než já.

  • Tony
    Pro Simonku
    08.04.2011 - 09:33

    Slečna Simona by měla nadále lyžovat za barákem za vsí, na místmí louce. Val Cenis má s Termignonem 61 sjezdovek, z toho 13 zelených,19 modrých,24 červených a 5 černých. Pokud píšete milá ,,slečno", že převládají zelený, pak jste lyžovala dole na zbytku zelený louky od podzimu.Minimum středisek má zasněžování na vrškách, Val Thorens ho rozhodně taky nemá, jezdím do něj taky rád.A systém vleků a sjezdovek je určitě smyslně uspořádanej, to by jinak nemohlo ani fungovat.A jak píšete o nelyžařích, tak s těma se setkáte naprosto všude.V Alpách jich je všude plno.Letošní zima byla na sníh celkově horší, termín 12 - 19.3. byl všude nešťastnej. Další týden byl naprosto suprovej, sám jsem byl v Savojských Alpách si zalyžovat

  • Zdeněk
    Val Cenis
    06.04.2011 - 21:10

    Byl jsem ve středisku ve stejném termínu jako paní Simona. Toto středisko je z těch menších a již i v katalogu je napsáno,že není zcela pokryto umělým zasněžováním. Jinak na dosněžování je nutnost mínusových teplot podmínkou a který areál bude nákladně vysněžovat v půli března?
    Jinak jsem byl ve středisku několikrát a mohu ho jedině doporučit.
    Hold to letos nevyšlo s počasím na 100%,snad příště.

  • Simona
    Val Cenis
    04.04.2011 - 11:34

    Větru dešti se poručit nedá, ale sjezdovky se zasněžovat a upravovat dají, což v termínu kdy jsem tam byla já nečinili. Ano asi jsem náročná, ale třeba lyžování ve Val Thorens je úplně o něčem jiném. A proto se jezdí lyžovat do Francie. Bohužel Val Cenis je za málo ´peněz málo muziky.

  • Karolína
    Val Cenis
    02.04.2011 - 18:11

    Byli jsme ve středisku ve stejném termínu,jako Petr.Nádherné počasí,sjezdovky super upravené-vzhledem k množství sněhu,Ale poručit větru dešti zatím neumíme:-( Milí lidé.... Paní Simona je asi trošku zhýčkaný a rozmazlený člověk a málo co,jí je asi vhod.Já mohu jen vřele doporučit.

  • Petr
    Val Cenis
    30.03.2011 - 12:22

    Tak já mám oproti Simoně úplně opačné zkušenosti. Byli jsme ve středisku o týden později. Krásné počasí po celý tyden, bezproblémove ubytování, dojezdy až k ubytování (i když po vysněžené sjezdovce). Horní část plně v provozu pri malém počtu lidí. Každopádně mohu doporučit.

  • Simona
    Val Cenis
    21.03.2011 - 10:50

    Nejhorší lyžování, které jsem zažila. Termín 12.3 - 19.3. - dolní část sjezdovek minimum sněhu, některé sjezdovky úplně beze sněhu, střední část sjezdovek neupravená, samá boule a davy plužících nelyžařů, horní lanovky uzavřeny. Navíc naprosto nesmyslné uspořádání sjezdovek a vleků. Největší podíl sjezdovek jsou zelené "sjezdovky" což je rovina, kde se musíte odrážet hůlkama. Val Cenis never more

  • Novotná
    Val Cenis
    05.12.2010 - 19:57

    Velmi příjemné středisko,už tam jedeme po deváté.

  • Esmy
    Útulné Val Cenis 20.3.2007
    20.03.2007 - 14:58

    Val Cenis je pohodové středisko s pěknými sjezdovkami. Lanovky jsou trošku starší a ne moc komfortní. Byli jsme tam druhý týden v březnu, sníh celkem ušel, akorát ve spodních částech sjezdovek byl mokrý, ale nahoře to bylo v pohodě. Na to jaké byly tuhle zimu sněhové podmínky, tak to bylo OK. Počasí nám vyšlo skvěle, bylo azurově. Bydleli jsme v Lanslevillardu. Ubytování bylo sice skromné, ale vesnička moc hezká. Starousedlící jsou moc milí. Doporučuji udělat si výlet do Val Thorens, stojí to za to!

  • jarda
    atmosféra
    22.10.2006 - 18:31

    Val Cenis se trochu odlišuje od ostatních francouzských středisek tím, že zde celoročně bydlí starousedlíci. Tím pádem nepůsobí tak lyžařsky průmyslově a je zde cítit příjemná atmosféra

  • Aja
    Val Cenis 19.03.06
    19.03.2006 - 20:55

    Dnes jsme se vratili, pocasi suprove, snih taktez.. vesnicka prekrasna, skvele trhy se syry a uzeninami.. ale sjezdovky se neupravuji kazdy den, coz me velmi zklamalo:( Vzdycky nechali tak 1/3 neupravenou.. nevim proc:(( ..

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

? + deset = dvanáct
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Nad údolím Rhony poblíž jihošvýcarského Sionu se rozprostírají lyžařské terény jedné z nejrozsáhlejších oblastí Švýcarska - 4 údolí. Hlavními centry jsou dvě horské vesni...
Lyžování ve výškách: 821 - 3330 m.n.m
Délka sjezdovek: 331 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %41 %51 %8 %