Reklama

recenze
ubytování

Val Gardena (1060 – 2520 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Bronas
    Seceda
    25.01.2017 - 23:34

    Pro Karla Z: Díky, už mám Gardenu za sebou, byli jsme tam v pondělí a přikládám report :) Je tam krásně, ale škoda být tam celý týden. V další den jsme zvolili Ski Latemar ve Val Di Fiemme -menší, ale vřele doporučuji a dnes jsem byly na Marmoladě :) Zítra bude následovat Passo San Pellegrino. Kdyžtak napiš své dojmy z Gardeny,nebo jiných středisek :) http://snow.cz/strediska/reporty/3351-val-gardena-groden

  • Karel Z
    Seceda
    24.01.2017 - 16:44

    Broňasovi. Do VG jedu poprvé na vysněný celý týden, takže nemám ještě vyzkoušené, ale propojení ze Secedy na Ciampinoi nebo Monte Pana by mělo být minivláčkem GHERDËINA RONDA EXPRESS http://www.dolomitisuperski.com/skimaps/cartine%2014-15/04_gardena_web.pdf

  • Karel
    Seceda
    24.01.2017 - 14:00

    Ahoj Broňas,nevím jestli už není pozdě,ale ronda je jako vždy perfektně upravená a sjízdná na lyžích,i včetně jižních svahů do Ulrichu.Sníh je tvrdý ,technický,ale perfektní a rychlý.Nikde nejsou ledové plotny a ani v odpoledních hodinách se sníh nenahrnuje.No zkrátka lyžování té nej.kvality,ikdyž příroda letos na Sellu se sněhem asi zapomněla.

  • Bronas
    Spojení s Secedou
    15.01.2017 - 14:13

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je vrchol Seceda propojen se zbytkem střediska bez nutnosti použití skibusu?

  • Radek
    Lyžování
    04.12.2013 - 17:18

    Nejlepší lyzovani v celé Italii.

  • kamča
    sella Ronda
    28.01.2013 - 15:18

    Aleši a Bronas,díky moc za informace,které rozhodně využiji.

  • Bronas
    Sella ronda
    25.01.2013 - 15:07

    Ahoj Kamčo, Sella Rondu mám sjetou oběma směry tak můžu taky něco přihodit. Zelený okruh je velmi lehký a jeho parametry jsou: 24 km sjezdovek, počet sjezdovek 11, počet lanovek 15. Oranžový okruh je o dost těžší, jedeš po 26 km sjedovek, jejich počet je 10 a na trase je 12 lanovek.
    Jestli to pojedeš jenom s dětma, tak si sjeď pouze zelený okruh. Oranžový má dost obtížných míst, kde jsou některé sjezdovky tak prudké, že je někteří lyžaři sešlapávají. Na druhou stranu, jestli budeš mít možnost to jet i bez dětí, zvol raději oranžový okruh. Více si zalyžuješ, je tam méně nudných přejezdů, více se pokocháš pohledy na Dolomity a dostaneš se i na krásný vrchol Porta Vescovo (2495 m n.m.), což je nejvyšší místo Sella Rondy, pokud pominu odobčku na Marmoládu.
    Pokud vyjedeš ráno v 9 a zastavíš se na půl hoďky obědě, tak s dětma okruh stihneš tak do 14:00 – 14:30. Rozhodně doporučuji být co nejdříve na svahu a užít si nerozježděných sjezdovek a menšího počtu lidí. Později je to tam jak na václaváku a tratě se rychle rozjezdí a nadělají se muldy.
    Jinak Sella Rondu velice doporučuji, pro mě to byl suprový zážitek. Je to perfetkní ski safari a to jak uspořádáním sjezdovek, tak hlavně těmi fantastickými výhledy na Dolomity. Byl jsem na týden na Kronplatzu a Sella Rondě jsem vyčlenil 2 dny, abych si sjel oba orkuhy. Musel jsem každý den dojet 50 km (do Corvary), ale vůbec toho nelituji.
    Byl jsem na přelomu ledna a února těsně před začátkem sezóny, takže lyžařů ještě nebylo tak moc, jak se vykládá. Co ti možná bude vadit je, že občas je nutno sundat lyže a přejít silnic a v Arabbě se projdeš cca 150 metrů pěšky s lyžema na ramenou. Nicméně tento nedostatek má být řešen sedačkovou lanovkou, ale nevím kterou sezónu.
    Užij si si to tam a pak nám napiš jak se ti tam líbilo 

  • Aleš
    Sella Ronda
    25.01.2013 - 14:56

    Tak to máte štěstí, protože první sjezdovka, kterou pojedete (pokud se budete držet mé rady zeleného okruhu), je na zeleném okruhu podle mě nejhorší (i když se to ráno, když bude ještě v pěkném stavu, možná nebude zdát). Je to sjezdovka z vrchu Ciampinoi na Plan de Gralba. Pokud tu děti sjedou bez problémů, projedou celý okruh. Délku okruhu v km zkusím najít a napíšu. Ještě jedna důležitá rada - pokud byste měli nějaký problém a byli již v Arabě nebo již Arabu projeli, v žádném případě se nevracejte! Tím byste se dostali na nejtěžší sjezdovku obou směrů Sella Rondy (je na oranžovém okruhu) a to je z Porta Vescova na Pont de Vauz.

  • kamča
    sellaronda Val Gardena
    25.01.2013 - 10:53

    Ahoj Aleši,děkuji za částečnou odpověd co se týká náročnosti,ale jak je to z tou délkou okruhu?Budeme bydlet pár metrů od sjezdovky Ciampion.Děti lyžují středně pokročile.

  • Aleš
    Sella Ronda
    24.01.2013 - 15:53

    Velmi dobrý rychlý lyžař ji objede za 3 hodiny. Co se týče náročnosti, část sjezdovek jsou modré, část ještě pozvolnější, část běžné červené a část horší červené. Podle mě je lepší jet zelenou (proti směru hodinových ručiček), zvlášť z Gardeny, protože nejhorší sjezdovka, která je podle mě na tomto směru, je pro vás na začátku okruhu (pokud tedy bydlíte ve vlastním údolí Gardena) a ráno je ještě v dobrém stavu. Napište, kde přesně budete bydlet a jak děti lyžují.

  • kamča
    sellaronda Val Gardena
    24.01.2013 - 14:31

    Dobrý den,nezná prosím někdo délku a náročnost sjezdu okruhů, oranžové a zelené trasy Sellarondy.Chtěl bych vzít děti!

  • Yety
    Pro Frana
    17.02.2011 - 14:58

    Až tam budeš, tak foť odkud chceš, zatím nemá smysl se plašit polohou. Nebo snad dobrej fotograf si nechá radit místo kde zmáčknou spoušť?

  • Fran
    Marmolada
    25.01.2011 - 10:36

    Zdravice:
    Je ve Val Gardeně nahoře odněkud dobrý pohled na MArmoladu a odkud tedy fotit/filmovat?

  • Vlada
    Skipas s kartou
    26.01.2010 - 21:06

    Několik let jezdíme do Val Gardeny a pokaždé kupujeme skipasy a platíme kartou bez problémů.

  • ČURDY
    Skipas kartou
    22.01.2010 - 15:10

    Abych řekl pravdu tak nevim, protože jsme měli vždy hotovost, ale myslím si že určitě.

  • Evule
    Dotaz
    06.01.2010 - 16:32

    Ahoj, chtěla bych se zeptat těch co ve Val Gardeně už byli, jestli nevíte zda je možno zakoupit skipasy kartou? Osboně tam jedu poprvé posledního ledna. tak jsme zvědavá.

  • ČURDY
    Gardena:z Italie to nej
    06.01.2010 - 09:48

    Odpoved pro NitraM - ve Val Gardene ve druhe pulce března jsem byl a mohu jen a jen doporučit. Nadherne počasí,málo lidí, všude dost sněhu atd. Byl jsem tam 2krat a určitě se ještě pár krát podívat pojedu, ty možnosti, co jsou tam, jsou málo kde

  • Pipa
    odpoved:snehove podminky
    23.11.2009 - 15:32

    nebyl jsem v Gardene v druhe pulce brezna, ale na Velikonoce 9-13.4. 2009. resp pobyt v Canazei,ale zajeli jsme i do Cristiny. Snehu hafo,lidi malo, v sobotu uz skoro nikdo, byl to oficialne posledni vikend,takze asi tydenni turnusy mizely.(ale diky snehu prodlouzili lyzovani o tyden.)Rano krasny primrzly mensestr,k poledni jizni svahy uz rozbredle do kase. Ale takovy Saslong i ve 14h paradni
    ,stale primrzly.Super jarni lyzovacka. Vyhledy na Sellu, Marmosku nebo Saslungo jsou uchvatne.

  • NitraM
    snehove podminky
    30.10.2009 - 19:54

    Ahoj, nebyl ste nekdo ve Val Gardene v druhe pulce brezna? Ubytovani budem mit nahore v Selva val Gardena. Dik moc za jakoukoliv informaci.

  • Julie
    St.Christina
    14.01.2009 - 09:10

    Zdravim primo s Christiny. Jestli mohu doporucit, pro svou navstevu Sella rondy a okoli si vyberte nejake jine misto ubytovani. Organizace skibusu je dosti zmatena a neprehledna. A jeste se za skibus plati,je to sice jen 6 eur na tyden,ale stejne mi to prijde nesmyslne. Jinak potvrzuji, na Marmolade je opravdu pekne a na vyhlidce Sass Pordoi je nadherne.

  • Pavel
    Val Gardena, St.Christina
    06.01.2009 - 19:31

    Musím všem vřele doporučit. Vyrazit na okruh SELLA RONDA, vyjet si na Marmoladu a dolů, to je mazec, super lyžovačka. Musíte do toho šlapat,stihnout tento okruh je jen pro lepší lyžaře. V opačném případě se to může prodražit, ale dá se to.

  • muzebejt
    Val Gardena, St. Christina
    19.03.2007 - 21:28

    Byli jsme ve Val Gardeně od 10 do 18 března 2007. Naprostá bomba, měli jsme každý den jasno a za celou dovolenou jsem našel na obloze tři miniaturní mraky :D. Bydleli jsme v penzionu cca 30m od lanovky na Chiapmpinoi a vlaku na Secedu. Sjezdovky jezdili všechny, perfektně upravené svahy a ještě jsme přijeli do půli těla krásně opálení. Naprosto geniální dovolená, super, mazec, VESMÍR!

  • hela
    baumgartner
    14.02.2007 - 15:56

    Cez jarne prazdniny ideme s detmi na lyzovacku do Val Gardeny. Ubytovany sme v Baumgartneri. Ak niekto pozna tento apartmanovy dom napiste mi prosim Vas ako daleko je do centra ci treba chodit autom alebo sa sa chodit ski busmi.Z minuleho pobytu v Aprice nemame so ski busmi najlepsie skusenosti.Ak mate dobru radu, napiste dakujem

  • radek.bart
    Geniální SELLA
    06.01.2007 - 11:13

    Jezdím do Val Gardeny už čtyři roky a pořád jsem neprojel všechny sjezdovky na okruhu SELLA RONDA. Je to asi nejlepší výběr od mírných po nejostřejší sjezdovky jaký znám. Naprostá pecka. A v hospodě se dá domluvit česky, pracuje zde mnoho Slováků a Čechů jako číšníci a číšnice. Každý týden strávený na lyžích tady na sella rondě je naprosto úchvatný.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

? - devět = jedna
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Planai Hochwurzen se nachází přímo nad městečkem Schladming v sousedství dalších areálů oblasti Schladming - Dachstein - Tauern. Lyžařský areál na Planai Hochwurzen je sr...
Lyžování ve výškách: 745 - 1894 m.n.m
Délka sjezdovek: 60 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %20 %63 %17 %