Reklama

recenze
ubytování

Civetta (1000 – 2100 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Bára
    sníh
    13.03.2017 - 08:50

    Ahoj, nevíte jak to vypadá teď se sněhem v Civette? Je i dole? Děkuji

  • Růžena
    hodnocení
    27.02.2017 - 11:34

    V neděli jsme se vrátili z Civetty od s CK kormidla.
    Hotel Savoi super,terény bezvadné, upravené, sněhu dostatek.Horší bylo cestování, to se CK nepovedlo.Na odjezd domů jsme čekali od 18hodiny do 21.30, to přijel plný autobus z Paganelly a do Prahy jsme dojeli v 10.30.Ještě, že jsme nemuseli do práce.Tak tomu říkám cestování.Asi si rozmyslíme CK.

  • Petr
    Počasí na konci března
    18.02.2017 - 12:41

    Ahoj. Máme s přítelkyní zájem jen na Civettu na konci března. Někdo nějaké zkušenosti s počasím, stavem sněhu, sjezdovky atd atd??? díky moc..

  • Pavla
    Sníh
    10.02.2017 - 15:39

    Právě v Civette lyžujeme. Sněhu je dost, kvalita perfektní a dnes znovu sněží. Těšte se!

  • Katka
    sníh v Civette
    10.02.2017 - 15:12

    Ahoj,
    se sněhem si vůbec nedělejte starosti, hlavně ať vám vyjde počasí. Byli jsme v Civettě přelom ledna a února nikde sníh nebyl jen na sjezdovkách. Musím však podotknout, že sjezdovky byly nejlépe upravené, co kdy jsme zažili. Opravdu to umí. Sníh byl tak kvalitní, že kdyby okolo sjezdovek nekvetly kytky, tak jsme ani nepoznali, že je umělý.

  • Jarin
    Sníh v Civettě
    02.02.2017 - 23:32

    Ahoj, jak to nahoře momentálně vypadá se sněhem?

  • Lenka
    půjčovna
    02.02.2017 - 10:34

    Ahoj,

    včera jsme se vrátili z Civetty. Ski půjčovny jsou hned pod lanovkou v Aleghe...., jinak vše bez problému.

  • Ladislav
    Štrupl
    25.01.2017 - 16:34

    Zdravím. Může mi prosím někdo zdělit, je-li poblíž hotelu Savoia půjčovna lyží. Civetta- Alleghe/lokalita Masaré. Díky Láda

  • Michal
    Welness
    20.01.2017 - 14:37

    Dobrý deň,
    chcem sa opýtať, či sa dá isť niekde v Civette do wellnes centra? Sauna, Bazen a pod.

  • Michal
    Civetta na SNB
    13.01.2017 - 15:55

    Ahoj Kamile,
    minulý rok jsem byl na Civette v polovině března na SNB a můj názor je takový, že pokud hledáš snow parky s raily a skoky, tak jich tam moc nenajdeš, ale neříkám, že se tam nevyblbneš a pokud ti jde o požitek z jízdy jako šlo mě, tak Ti Civettu mohu jen doporučit, nevím jaký jsi jezdec, ale najdeš zde perfektně upravené sjezdovky, kde si můžeš oblouk pořádně vyříznout a paradoxně jsem se takto nejvíc vyblbnul na modré, které tam jsou jako české červené. Jen upozorňuji, že v březnu to bylo po ránu hodně namrzlé a dost tvrdé, ale to kolem 10 hod. povolilo, takže v poho, každopádně bez namazané skluznice a ostrých hran se tam dost natrápíš. Co se týče sněhu, tak buď bez obav loni začalo sněžit až koncem ledna a v březnu tam bylo přes metr sněhu. Osobně si myslím, že únor je moudrý termín, protože tam bývá dost sněhu i mimo sjezdovky na případný freeride. Až se vrátíš tak dej vědět jak se ti tam líbilo.
    Měj se fajn M.

  • Kamil
    Civetta na snowboardu
    10.01.2017 - 20:08

    Dobrý den, je tu příspěvek kde se píše že toto středisko není moc vhodné pro snowboardisty. Je to taková tragédie aby mě to mělo odradit od tohoto střediska? Chtěl bych jet od 20.unora. Je možnost při dobrých sněhových podmínkách jezdit ve volném terénu? Podle příspěvků není vždy jistý přírodní sníh. Tak snad do konce února něco spadne.

  • Petra
    skibus
    10.03.2016 - 11:42

    Dobrý den,

    níže již bylo řečeno, ale upřesním. Hodně hotelů má své "skibusy" zdarma - většinou cca 8-10 míst a rozváží své klienty. Ale také zde jezdí skibus, který projíždí více středisek a ten je za poplatek. Zjistěte si u své CK. Hotel Savoia má vlastní skibus.

  • tomas
    skibus
    08.03.2016 - 17:12

    Dobry den mám dotaz plati se skibus od hotelu k lanovce? Dekuji

  • Ondra
    Jirásek
    08.03.2016 - 11:15

    Jeli jsme na konci února do Civetty na třídenní lyžování s Českým kormidlem. V horních polohách nad 1600 metrů byly podmínky na lyžování dobré. Dole byl sníh mokrý a mimo sjezdovky prakticky žádný.

    Nevýhodu střediska vidím ve velkém množství téměř rovinatých úseků, které se vyskytují dokonce i na některých červených sjezdovkách. Zde jste rádi, pokud Vám to alespoň trochu jede a nemusíte se odrážet hůlkami. Odhadem to může být tak 20km z dostupných 80km.

    Rozhodně doporučuji lyžování v odlehlé části (Camar bianc), kde je perfektní široká červená sjezdovka (č. 46) a málo lidí. Stejně tak je super červená sjezdovka kousek vedle (č. 39). Jinak v ranních a odpoledních hodinách je ideální lyžování na nejvyšším bodě MONTE FERTAZZA (2100m) a to sjezdovka č. 23.

    Pokud Vás zajímá ubytování v Hotelu Savoia, tak se jedná o starší hotel. Stravování spíše podprůměrné. K lanovce klienty vozí jejich vlastní skibus, kam se vleze jen 8 lidí, což může ve špičce znamenat nepříjemné tlačenice, kdo se vleze a kdo bude dalších cca 15 minut čekat.

    Celkově jsme byli spokojení. Výhledy na okolní hory byly hezké. Středisko bylo zaplněné (i ve všední den), ale kromě nejvýše položené atraktivní lanovky se fronty netvořily.

  • Ilona
    Civetta
    03.03.2016 - 09:55

    Ahoj,sněhové podmínky na Civettě ideální, dneska od rána chumelí. Včera bylo azuro, počasí se každý den mění.Sjezdovky každý den upravené, možnosti lyžování ve volném terénu:)

  • Mirek
    skibus
    01.03.2016 - 12:05

    Ahoj, loni stál lístek na skibus 3E tam a zpět. Byl jsem tam od 7. 3., za posledních 12 let nejvíc sněhu a nejlepší lyžování na celé Sellarondě.

  • Petra
    Skibus
    13.02.2016 - 23:50

    Ahoj, chtěla bych jet poprvé do Civetty. Vybrala jsem si hotel, který je vzdálen 1,5 km od lanovky, tudíž bych chtěla využívat skibus. Ale někde jsem se dočetla, že je skibus snad za poplatek. Můžete mi někdo tuto informaci potvrdit nebo vyvrátit? Děkuju. Petra

  • Karel
    Civetta
    08.02.2016 - 22:34

    Ahoj všichni,co vás zajímá situace na Civettě.Byli jsme tam minulý týden,počasí dobré vesměs polojasno.Sjezdovky jsou v perfektním stavu a tak se nemusíte bát o kvalitu lyžování ani v březnu.Italové jsou zkrátka kouzelníci.Není poznat zda jedete na technickém nebo přírodním sněhu.Toto jsou mé už 10-ti leté poznatky nejen z Civetty,ale ze všech středisek Dolomitisuperski a to jezdím 2až3x ročně.
    pěkné lyžování přeje Karel.

  • Michal
    Civetta
    04.02.2016 - 17:10

    Ahoj,

    děkuji všem za odpovědi, snad vše dopadne nad očekávání a sníh to tam ještě do března trochu zavalí, aby byli spokojení i ti kteří jedete v průběhu února. Každopádně pokud budete mít někdo aktuální informace jak to tam vypadá budu moc rád, když je sem napíšete ;-)
    Mějtě moc fajn, Civettě zdar a ještě jednou díky :-)

  • Jarda
    Civetta
    03.02.2016 - 16:35

    Ahoj Michale,
    byli jsme v Civette loni a letos jedeme v druhém týdnu března. Táké sleduji množství sněhu a pořád doufám. Loni se dalo sjíždět po červené až dolů k lanovce v Alleghe, ale odpoledne už to byla kaše a v městečšku bylo sucho.
    Sníh byl v přestupní stanici. Lidí tam moc nebylo, takže pohoda.
    Jarda

  • Ilona
    Civetta
    03.02.2016 - 11:55

    Ahoj,
    Civettu jsem navštívila loni. Bylo nádherné počasí a i sněhu bylo dostatek. Sjezdovky byly super upravené, restaurace přívětivé:)Zalyžují si začátečníci i pokročilí. Letos mám jet taky na konci února, ale mám obavu, protože sněhu je málo a pokud nenasněží nebude to nic moc, středisko je moc nízko.
    Ilona

  • Michal
    Civetta
    28.01.2016 - 16:53

    Ahoj Jitko,
    mnohokrát děkuji za typy a rady, my konkrétně budeme bydlet v Alleghe cca 50 m od lanovky, takže snad vše bude v pohodě. Myslíš, že bych tě mohl poprosit o aktuální zprávy po té co se vrátíte? Ještě jednou děkuji a přeji krásné lyžování a hodně sněhu. M.

  • Jitka
    Civetta
    26.01.2016 - 13:42

    Ahoj Michale, byli jsme na Civettě a dalších střediscích v okolí loni, první týden v únoru. Byla to pecka, protože se povedlo počasí, chvíli před tím napadl půlmetr sněhu a pak nám celý týden svítilo slunce. Civetta je fajn středisko, směrem k Alleghe je to rušnější, ale my jsme jezdili k nástupnímu místu Palafavera, kde je i biatlonový areál, měli jsme to i nejblíž od ubytování. Na parkovišti nás bylo jen pár aut, odtud startuje málo lidí. Tahle část střediska se nám líbila nejvíc, klídek, pěkné sjezdovky, hezkých pár chat na obídek, doporučuji Rifugio Cristelin, terasa na sluníčku přímo uprostřed pěkné červené sjezdovky:-) Prostě pro lyžování nejen s dětmi ideální. Letos tam jedeme zas, opět první týden v únoru, taky s obavami sleduji počasí, aby nám ten zbytek sněhu, co tam je, neroztál:-(

  • Michal
    Sníh + ostatní
    19.01.2016 - 15:37

    Ahoj,

    chtěl jsem se zeptat, jestli jste u někdo byl letos na Civette? Pokud ano tak jak to tam vypadá,potažmo jaké máte zkušenosti z předchozích zim? Chystáme se tam v polovině března a jelikož letos zatím moc nesype, tak jsem z toho trochu nervózní.
    Děkuji za Vaše odpovědi

    M.

  • Radusz
    Civetta
    01.02.2015 - 14:31

    návrat do stresového prostředí z úžasného střediska Civetta, ikdyž nebyly v provozu všechny sjezdovky, naprostá paráda. Krásné sjezdovky skoro bez lidí, užili jsme si to.

  • stery
    Civetta
    01.02.2015 - 11:00

    Včera návrat, konec ledna můžu doporučit. Ze šesti dnů 4 1/2 naprosto krásné počasí, slunečno, slabý vítr. Sněhové podmínky vcelku dobré, sníh na sjezdovkách oproti lonskému březnu super. Tvrdý, ale bez ledových ploten. Cesty mezi středisky čisté, i přes páteční silné sněžení v sobotu perfektně uklizené. Abych nebyl jen pozitivní, tak ceny jídel a nápojů jsou trochu vysoké, ale je to podle středisek. Pivo mezi 4,2-5,5 eur. Jídlo kolem 12eur.
    Náročnost sjezdovek 6/10, prostředí 10/10, ceny 6/10, celkový dojem 8/10.

  • Radusz
    konec ledna
    07.01.2015 - 14:43

    já to taky pořád sleduju a nejsem z toho 2x nadšená, teď tam má i pršet, v sobotu asi 16°, to je teda něco.

  • J.
    Civetta
    07.01.2015 - 11:23

    Na Civettě jsme byli vloni koncem února a bylo super, spousta sněhu a slunečno, moc pěkné středisko. Letos jedeme koncem ledna, pořád sleduju sněhové podmínky ale zatím nic moc tak snad ještě napadne.

  • J.
    Civetta
    07.01.2015 - 11:23

    Na Civettě jsme byli vloni koncem února a bylo super, spousta sněhu a slunečno, moc pěkné středisko. Letos jedeme koncem ledna, pořád sleduju sněhové podmínky ale zatím nic moc tak snad ještě napadne.

  • Radusz
    lednové lyžování
    06.01.2015 - 15:30

    my odjíždíme 26. ledna, doufám, že ještě něco připradne, pořád je otevřena jen polovina sjezdovek, už se moc těšíme.

  • Miloš
    Civetta
    06.01.2015 - 09:27

    zdravím všechny , jedeme na Civettu 9.1. a snad bude sněhu dost , ale byl jsem tam před 2 lety a bylo to super jak snih tak počasí azuro:-)

  • Lenka
    Počasí v lednu
    26.11.2014 - 20:48

    Jaké máte zkušenosti s počasím v lednu-začátkem?Bývají v tuto dobu veliké mrazy,fouká studený vítr,mrlha....?Nebo je většinou slunečno,okolo 5-10 pod nulou?
    Vím,že počasí naplánovat nelze,ale určitá pravděpodobnost vždy bývá.

  • marti
    Civetta
    02.04.2014 - 09:48

    Civetta je jedno z nejkrásnějších středisek.Letos v březnu naprostá nádhera,dostatek sněhu,krásné počasí,málo lidí ve všední dny,perfektně upravené sjezdovky,na severních svazích i odpoledne..

  • Jan
    Binder
    15.03.2014 - 17:39

    Jedno z nejjezdivějších středisek Dolomit, při příznivém počasí a sněhu, jako 03/2014, totální pohádka.
    Nepřelidněné, přehledné a sjezdovky jednoznačné ohraničené lesem.
    Dle mého soudu vedle San Martina di Castrozza druhé nejkrásnější ski středisko italských Dolomit, žádný komerční cirkus.

  • Hranda
    Civetta
    10.03.2013 - 13:15

    Zdarec. Na Civettu jezdíme na lyžovačku již několik let, středisko super, služby super. Asi každý rok přibývají lidi, hlavně Poláci a někteří se chovají se jako hovada, ty tam scházeli. Ale holt dnes je lidiček všude plno. Jinde než v Alpách bych nelyžoval, tam se aspoň pořádně svezu a čekám minimum na vleky. Je to o něco dražší každý rok, ale pořád lepší než u nás, kde ještě ani nevylezeš z auta a už platíš parkoviště. Čus Hranda.

  • karel
    Civetta
    27.02.2013 - 11:38

    super středisko,doporučuji!!!Málo lidí a to je sezona.Za to na Sellarondě to bylo mraveniště Poláků a Holandanů.

  • Aleš
    Skipas
    04.02.2013 - 21:52

    Pokud už máte skipas koupený, tak ho následně nelze změnit. Ale koupit skipas platný jak v Civettě, tak v celých Dolomitech lze a to v různých kombinacích.

  • Dušan
    Čivetka
    04.02.2013 - 15:58

    Tak jsme v sobotu dojeli z Civetty.Počasí přesně dle předpovědi,v pondělí zataženo,jinak slunečno.Sjezdovky parádní,vysněžené,bez front na vleky.Těžká převaha Poláků.Není však možnost doplatit si k místnímu skipasu Dolomity Superski.Musí se koupit nový lístek za plnou cenu,to není dobré.Jinak ale doporučuji!

  • Dušan
    reakce na bambus
    07.01.2013 - 09:07

    Už se těšíme na tvé hodnocení po návratu,valíme tam za 3 týdny.

  • bambus
    čivetka
    05.01.2013 - 13:36

    čaute děcka, na čivetku jedem zítru už po páte a moc se těšíme. Středisko, které neomrzí. Val di fiemme 2x a podruhé už nuda. Ubytko v Thule super. Akorát málo černých pist, jinak vřele doporučuji. Ciao

  • BB
    sněhové podmínky
    19.01.2012 - 11:29

    Zdravím všechny lyžaře, vrátila jsem se v neděli 15.1.2012 z Civetty a musím říci, že sněhové podmínky katastrofa, uváděných 70 cm není skutečnost. Nicméně sjezdovky jsou zasněžovány a každodenně upravené.Slunečné počasí celý předchozí týden a málo lidiček vynahradilo i nedostatek sněhu:-)

  • Martinus
    Civetta super
    18.02.2010 - 16:45

    Jedu do Civetty příští týden, už se moc těším, byli jsme tam loni a nemělo to chybu.

  • GABI
    CIVETTA - HOTEL ALII ALPI
    16.03.2009 - 14:13

    ZDRAVÍM VŠECHNY LYŽAŘE.PRÁVĚ JSEM SE VRÁTILA S CIVETTY A MUSÍM VÁM ŘÍCT , ŽE LYŽOVÁNÍ JE TAM OPRAVDU DOBRÉ, ALE VELICE DRAHÉ ( za 6 skipas 190 euro). DOPORUČUJI TAM JET
    AŽ PO SEZÓNĚ ( sezóna končí 14.března). JINAK POČASÍ OPRAVDU KRÁSNÉ ,SJEZDOVKY ROZMANITÉ KAŽDÝ SI TAM PŘÍJDE NA SVÉ . JEDINÉ DOPORUČENÍ ,VYHNĚTE SE HOTELU ALII-ALPI . NA TO ,ŽE TO BYL 3 HVĚZDIČKOVÝ HOTEL TAK OPRAVDU SLABOTA. ZAŘÍZENÍ STARÉ ,JÍDLO MIZERNÉ A
    NEUSTÁLÁ ZIMA NA POKOJÍCH.
    JEŠTĚ JEDNO DOPORUČENÍ NEJEZDĚTE DO CIVETTY AUTEM NENÍ TAM KDE PARKOVAT. U HOTELŮ PŘEVÁŽNĚ MÍSTO NENÍ TAK ŽE JSTE NUCENI SI DÁT AUTO NA HLÍDANÉ PARKOVIŠTĚ ,KDE SICE MÁTE KLID ,ALE TEN VÁS BUDE STÁT 6 EURO ZA DEN. TAK SE MĚJTE A PĚKNÉ LYŽOVÁNÍ !!!

  • Hanka
    Civetta- pension Regina
    20.11.2008 - 14:40

    Ahojky, vrele doporucuji, s rodinou tam jezdime uz par let a na rozdil od rakouskych alp jsme meli vzdycky azuro, navic italove jsou moc fajn a sjezdovky uzasne, kazdy si prijde na sve

  • Thom -Brno
    Civetta Hotel Passo Staulanza
    17.02.2007 - 16:41

    Zdravím všechny snowboardisty a lyžaře...právě jsem se vrátil z Civetty a bylo to párádní, byl jsem zde poprvé a bylo to úžasné, tratě výborně upraveny, sluníčko svítilo téměř pořád, prostě to byla skvělá dovolená...5 denní permica stála 147 Euro, za 80km sjezdovek a 2 snowparky..to oparvdu stojí ZA TO !!!! Mějte se..čauky Thom

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

nula + ? = dva
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Oblast Aletsch se nachází nad údolím Rhony poblíž městečka Brig v jižním Švýcarsku. Kromě několika lyžařských areálů je známá hlavně díky největšímu a nejdelšímu ledovci ...
Lyžování ve výškách: 1050 - 3100 m.n.m
Délka sjezdovek: 228 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %30 %50 %23 %