Reklama

recenze
ubytování

Cervinia (1524 – 3899 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Pavel
    Zkušenost s cestou
    25.11.2016 - 08:26

    Ve středisku Cervinia jsme byli v prosinci 2014. Cesta z Moravy přes Bratislavu, Vídeň, Vilach, Udine, Miláno cca 1300km za 13 hodin ve dvou řidičích. Cena italských dálnic do 50 Eur. Při cestě zpět kolem Vídně kolony, hodinu zdržení.
    Letos v prosinci pojedeme znovu ve 4 řidičích. Tentokrát přes Brno, Vídeň, Vilach, Udine. Nazpět pojedeme přes Brener, protože den před Štědrým dnem mám strach z kolon ve Vídni. Italové dálnice malinko zdražili, ale nic kritického. Přes Brenner je to cca o 2 Eura drahší.
    Před 2 lety jsme se v Cervinii potkali s rodinou z Prahy. Dotyčný konstatoval, že cesta přes Insbruck nic moc. Chytli nějaké fronty. Nazpět si kupoval švýcarskou dálniční známku a jel domů v noci přes Švýcarsko a Německo.
    Středisko Cervinia - Zermatt se nám hodně líbilo. Je nutno si doplatit celoplošný skipas. Vzhledem k nadmořské výšce se za nepříznivých povětrnostních podmínek může stát, že není možný přejezd na švýcarskou stranu. Ale ten 1 až 2 dny to nevadí. Na italské straně je pěkných terénů taky dostatek. Nám se hodně líbilo ve Valtournenche. Drobný nedostatek je, že při přejezdu do Cervinie musíte použít jednu pomu. Je škoda, že se jim za ty 2 roky nepodařilo vyměnit poslední vlek střediska za sedačku. A ani do roku 2018 to zatím není v plánu.
    Jinak středisko perfektní a Matterhorn (Cervino) jako místní dominanta stojí za tu cestu.

  • MN
    Zkušenost s cestou
    12.08.2016 - 08:04

    Ahoj,
    může se někdo podělit o zkušenosti s cestou?

    Děkuji MN :)

  • Jana May
    doprava
    09.11.2012 - 16:27

    Ahoj, poptávám touto netradiční cestou dopravu do Cervinie 9.2.2013 a někdy kolem 16.2. zpět pro 2 osoby.
    Má eventuelně někdo zkušenost s transferem z milánského letiště vlakem nebo busem co Cervinie, resp. do Chatillonu - St. Vincent?
    Budu vděčná za jakékoli info, díky, Jana

  • Luboš
    doprava
    29.09.2012 - 13:32

    ahoj,
    do Cervinie pojedeme v lednu poprvé, mohl by někdo doporučit nejlepší cestu z ČR?
    Dík

  • Jana
    Lyžování pod Materhornem
    08.03.2012 - 21:05

    Ahoj Romane, asi nám nezbude, než lyžováníčko prozkoumat na vlastní kůži. Jen ať počasíčko nám přeje a s kvalitou sněhu se nějak vyrovnáme. V buse se přihlas - dáme štamprličku. Budem asi ti nejstarší věkem, ale duchem a sportovním nadšením určitě né.Tak zítra na viděnou. Jana

  • roman
    pro janu
    07.03.2012 - 22:41

    Ahoj jano. Já zjišťoval od lidí co už tam byli, někdo byl nadšený a jiný třeba ani ne. Myslím že jako vždy a všude rozhodne počasí a kvalita sněhu. A vzhledem k tomu že tam za poslední měsíc nepřipadlo skoro nic, tak sníh bude poněkud tvrdší a mimo sjezdovky předpokládám krusta od sluníčka a rozježděno. Ale jinak to vypadá na azůro. Můžeš tady dát na sebe kontakt. Díky R.

  • Jana
    vzkaz pro - Jan - hejral
    29.02.2012 - 22:20

    ahoj, popiš zda na 6 dnů lyžování postačí skipas Cervinia a zda se s tímto skipasem dostanu až na malý Materhorn, nebo je lepší rozšířit skipas i na Zermatt, nebo stačí přikoupit denní skipas pro Zetmatt? máš zkušenost s lyžováním v oblasti Monte Rosa? a Mont Blanc-Courmayer? pokud ano popiš. Dík Jana

  • roman
    placeni
    20.02.2012 - 20:07

    mohl by mi nekdo napsat,jestli se da na švycarske strane platit eury a jake jsou tam ceny.např.oběd,pivo atd.diky

  • jan
    hejral
    19.02.2012 - 18:17

    Prave jsme se vratili na hotel po prvnim dni lyzovani: sjezdili jsme za dneeek intenzivne udoli Valtournrnche, Cervinia a castecne Zermattu - podrobnejsi hodnoceni arealu tedy zatim nehrozi,ale prvni dojem V Y T E C N E pojezdeni! Opravud dlouhe a vysilujici prejezdy, extrmeni nadmorske vysky - ctyrtisicovky kolem jsou to nejkrasnejsi, co jsem z hor zatim videl, opravdove mega kusy skaly a ledu. Teplota, hned po zajiti slunce za mrak hodne klesne, ale sjezdovky jsou zato skvele vymrzle a rychle. Mame pred sebou jeste 5 dni jezdeni, takze teseniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:-)

  • džin
    lyžování
    05.12.2011 - 20:16

    Středisko neni špatný,lepší to je na švýcarský straně,kde jsou prudší a členitější sjezdovky.Italská strana je vcelku nudná a jsou tam zastaralý lanovky.Ubytování je také skromější a ceny v místních bufetech a restauracích jsou velmi vysoké!!

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

pět - ? = nula
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Sternstein je vedle Hochfichtu dalším zajímavým areálem na rakouské straně Šumavy. Leží pouhých 13 km od hraničního přechodu Studánky a 10 km od hraničního přechodu Guglw...
Lyžování ve výškách: 814 - 1102 m.n.m
Délka sjezdovek: 5 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %67 %33 %0 %