Reklama

recenze
ubytování

Stubai - Stubaier Gletscher (1721 – 3210 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Šárka
    Ubytování
    16.03.2018 - 16:06

    Dobrý den! Bohužel jsme kvůli chřipce museli odvolat ubytování v Neustiffu od 18.3. - 21.3. pro 9 osob. Kdo by měl zájem tak zkuste na emailu: renate.mueller272@gmail.com

  • Tom
    Ubytování ....
    10.02.2016 - 18:25

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda někdo nevíte o vhodném ubytování na tři dny pro 8 lidí v termínu 21.-23.3 2016.

    Děkuji s přáním pohodového večera .-)

  • Kalupinka
    Levné apartmány v blízkosti střediska
    24.01.2016 - 22:50

    Zdravím!
    Mohla bych poprosit o kontakt, popř. odkaz, na levnější ubytování..cca do 25E/os v blízkosti střediska?
    Představovala bych si cokoliv co bude odpovídat této ceně..pro cca 6-8 lidí.
    Moc díky předem!

    K.

  • Marek
    Doporučíte ubytování ?
    08.01.2016 - 21:09

    Sháním ubytování v soukromí, s polopenzí v této lokalitě, v termínu 16. - 20. březen 2016, pro 7 osob. Pokud by měl někdo dobrý tip, budu rád.
    Děkuji

  • Jan
    Parkování
    23.12.2015 - 13:45

    Parkování je zdarma.Perfektní středisko můžeme jen doporučit.

  • Marian
    Parking
    17.12.2015 - 16:49

    Dobry den. Muze mi, prosim, nekdo rici, jak je to s parkovanim dole na Mutterbergu? Nekde jsem se docetl, ze je parkovani placene, pokud mate skipas pouze na ledovec Stubai. Muze mi to nekdo potvrdit, prosim, v lepsim pripade vyvratit? Dale jsem se docetl, ze kdyz mate Super skipass, tak mate parkovani zdarma. A aby toho nebylo malo, tak na dalsi strance jsem se opet docetl, ze parkujete zdarma i s obycejnym skipassem :) ... Tak si vyber :D ... Velmi dekuji.

  • Lenka
    Ubytování Rakousko
    28.11.2015 - 22:43

    Zdravím, zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenosti s ubytováním z těchto stránek: http://www.agenturachata.cz/cs/rakousko. Vybrali bychom si tam, takže by se nějaký názor hodil. Děkuji moc!

  • majkl
    Ubytování soukromí pro Jardu
    04.12.2014 - 23:23

    Jardo muj email je majkltosovsky@gmail.com prosím kontaktuj mě. Ta nabídka vypadá skvěle . Děkuji. Nicméně, prosím kontaktuj mě ještě osobně. Děkuji

  • Jarda
    RE:Ubytovani v soukromí AKUTNÍ
    04.12.2014 - 20:28
  • Jarda
    RE:Ubytovani v soukromí AKUTNÍ
    04.12.2014 - 19:47

    Ahoj Majkle, pošli nech mi tady email adresu pošlu Ti nabídku.

  • Majkl
    Ubytovani v soukromí AKUTNÍ
    04.12.2014 - 14:41

    Ahoj přatele , nechali sme ubytovani na posledni chvili a ted shanime co se da. Termin od 25.-30.12 2014. Hledame nějaký ubytovani pro dva se snidani. Levne max.30€ na osobu / den ale vim ze v soukromi to jde i levneji.Vše je zatim obsazene. Prosim poraďte.Kam jezdite Vy?Jaky mate pri nejhorším zkusenosti s ježděním na Blint ? Prijimam jakykoliv nabídky. Děkuju a těšíme se na svahu. :)

  • Šimon Kopic
    na víkend
    25.03.2014 - 22:54

    Nejlepší lyžařské středisko v Alpách na víkend. Jinak samozřejmě ne. A to ani v Rakousku :) Ale je to kousek, vysoká variabilita tratí, vždy skvělý servis a pěkná nabídka permanentek. Super jsou děti do 10ti zdarma a do 14 cti za hodně pěknou cenu. A taky je fajn jejich nabídka na 2 + půl dne lyžování. V pátek ráno do auta a v poledne do lyží...

  • Hela
    Lyžování
    26.01.2014 - 15:56

    Souhlasím s Vláďou, super středisko a lyžování na jedničku. Byli jsme v týdnu, méně lidí a vyšlo nám i super počasí, sněhu dost, krásný prašan...

  • vláďa
    lyžovačka
    21.01.2014 - 15:17

    Nejlepší lyžařské středisko v Alpách, pokud se povede počasí tak si královsky zalyžujete na perfektně upravených sjezdovkách. O víkendech je více lidí, ale kvalita to vynahradí!!! Zážitek nade vše.

  • Michal R.
    Lidi
    07.01.2014 - 19:24

    Ok díky, kolem 20 března to tam snad už nebude tolik lidí

  • Lyžník
    Michal
    04.01.2014 - 23:43

    Michale, masakr. Největší ledovcové lyžařské středisko 20km od Innsbrucku a nějakých 150km od Mnichova, to nepotřebuje komentář.
    Ovšem záleží na jediné věci. Pokud je sníh a lyžuje se i v běžných resortech, tak to tam jde. Ovšem když je sněhu asi jako letos, tak si postojíš klidně 20 minut. A to nemá vůbec cenu.
    Stubai je nejlepší začátkem prosince (mimo víkendy) a od konce března.

  • Michal R.
    Lidi
    04.01.2014 - 00:18

    Chtěl bych se zeptat kolik lidí je zde mezi svátky. Jak dlouho se čeká na vleky, jestli jako u nás třeba 10 - 15 min. nebo déle. díky

  • Angel
    Lyžovačka 8.11.2013
    09.11.2013 - 19:20

    Nádherné středisko, široké sjezdovky, lidí prozatím pomálu a skvělé počasí. Cesta báječná. Vyjíždeli jsme po sedmé ráno a v půl jedné jsme byli na centrálním parkovišti. Akorát na odpolední lyžovačku. Cena 39 za 2 permice. Celodenka 41 euro. Skvělej snowpark ale i mírné sjezdovky pro rodiny s dětmi. Prostě výborné. Doporučuji všem.

  • Jiří
    pro Katku
    25.04.2013 - 10:46

    Mohla by Jsi prozradit to ubytování?My jsme dojížděli z Fulpmesu a to je dost daleko.Dík

  • Katka
    Lyžování
    20.04.2013 - 18:44

    Byli jsme zde od 8.4. 2013 na čtyři dny. Lyžování perfektní, počasí nám přálo, sjezdovky upravené a málo lyžařů. Ubytovaní jsme byli v apartmánu cca 10 minut autem od lanovky ledovce. Ubytování perfektní, čisté a cenově dostupné. Myslím, že se sem určitě vrátíme

  • Petr
    olouš
    05.04.2013 - 20:42

    Těžko říct. Jsou roky, kdy tady je koncem května mraky sněhu, ale taky to může být jedna velká ledová plotna. Záleží na počasí. Letos je tady sněhu opravdu hodně, ale záleží na počasí. Dnes se nedá s jistotou říct, jak bude. Je klidně možný, že budou vedra a když navíc bude foukat pořádně vítr, tak je ten sníh za 14 dní v čudu. Lyžování 20.5.2013 bych tady začal řešit tak kolem toho 20.5. - dřív rozhodně ne.

  • Olouš
    lyžování
    05.04.2013 - 17:43

    Ahojky,chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenost, jak je to s lyžováním na Stubai koncem května.Chceme vyrazit 20.5. Takže by mě docela zajímalo jestli si zalyžujeme,jaké jsou tam v tomhle období podmínky a jestli to doporučujete.Díky

  • Petr
    Schlick 2000
    30.01.2013 - 22:09

    Dobrý den, rád bych se zeptal, jesli nemáte zkušenost s menším lyžařským střediskem Schlick 2000,které je kousek od Stubaie.Rád bych se zeptal na zalidněnost střediska případně okolních středisek jako je např.Axamer a ostatní v blízkosti Insbrucku.Rád bych vyrazil,ale mám strach z množství lidí právě kvůli velkému městu v blízkosti.
    Moc děkuji
    Petr

  • JohnyB
    Lyžování
    06.12.2012 - 01:59

    Tak zítra opět vyrážíme na Stubai. Je to snad už po šesté, kdy se sem vracíme vždy okolo Mikuláše. Jako zkušení "lyžníci" to tady můžeme jen a jen doporučovat.

  • Ruda
    Lyzováni
    28.11.2012 - 19:49

    Až budete nahoře na Eisgratu tak začněte na ledovcí Fernau,pak teprve zkuste na Eisjochu pokud bude volno nak mužete opakovat jinak se dejte na Daun ferner a taky na Gaiskar,pro ty co jedou poprvé

  • Ruda
    stedisko
    28.11.2012 - 19:42

    Na Stubaitalských ledovcích zažijete lyžovaczku jak malo kde.Doporučují 11,12,4,5 měsíc kdy teploty nejsou nižší než -7

  • Homa Rudolf
    Lyžování na Stubaitalských ledovcích
    28.11.2012 - 19:31

    Kdyz na Stubaitlských ledovcích svíti slunko tak v listopadu,prosinci,dubnu a květnu kdy u nás nelyžujeme a tam je teplota max.-7 zažijete lyžovačku jak malo kde.Śkoda že z Ostravy a Brna nejsou autobusové zájezdy

  • Pepa
    Stubai maso
    20.11.2012 - 11:20

    Ahoj, byl jsem na Stubaii o víkendu - tradiční podzimní "maso" - mraky lidí, čekání u vleků, spousta sjezdovek sice otevřená, ale sněhu v dolních pasážích (nad Fernau) spíše míň. Občas kamínky na sjezdovkách. Počasí ale super. Lepší je Stubai na jaře ke konci sezóny - víc sněhu, všechno otevřené a o hodně míň lidí.

  • jj
    info
    20.11.2012 - 09:08

    no, dle webu je vetsina sjezdovek otevrena, takze bych predpokladal , ze vikendy mohou byt masovejsi a pres tyden pohoda. asi jako vzdy;-)

  • Radek
    Info o středisku
    20.11.2012 - 08:16

    Ahoj. Nebyl teď někdo na Stubai? Jak to tam vypadá? Myslím sníh, kolik je tam lidí a tak.
    Díky za info.

  • Lenka
    35 - 40 minut čekací doba na lanovku
    06.11.2012 - 12:57

    V minulém týdnu miliarda lidí a místo lyžování se stálo v neuvěřitelných frontách. V Německu byl nějaký svátek, asi dušičky nebo co. Hrůza.

  • Ilon
    Středisko
    01.02.2012 - 21:55

    Středisko je jedno z nejlepších, které jsme navštívili. Nejraději bychom se do této oblasti také přestěhovali. Jsme unešeni vždy, když přijedem. Jezdíme jak v zimě, tak i v létě (turistika). Všem doporučuji.

  • Petr
    pro snowons - Martina
    18.01.2012 - 13:32

    Ty jezdíš na Stubai 2x za rok a já tady bydlím. Lyžuji tam minimálně 3x do týdne, takže si dovolím tvrdit, že jsem tu doma. Co nebo kdo a kde lyžoval není žádný argument. Tady je tvrzení, že nikdy nestál frontu 40-45 minut. Já tvrdím, že je to na podzim normální. Ty jsi to možná za ty svoje 2 návštěvy ročně ještě nezažil, ale to neznamená, že tomu tak není.

  • snowons
    pro "rejpaly" :D
    16.01.2012 - 21:52

    Jezdím na Stubai 2x za rok, a nikdy jsem necekal na vlek 45min. Doporucuju nedelat tady zbytcny chytraky (napr. zpochybnovat Lacovu navstevu stubaie, kdyz ma sjetej celej svet ;). Kazda mince ma dve strany, takze kdyz jedes na jediny sjizdny hory, musis pocitat, ze si pockas. A kdyz te to prudi, tak jed jindy. :) To neni strediskem, ze je tam moc lidi ;) Pral bych Vam videt tento vikend Bournak v Krusnych horach.... Tam se cekalo taky 45min, ale na pomu, ktera te vyvezla na vrch 300m sjezdovky. Nastesti jsem to videl jen na fotce ;) Horam zdar, a mejte sva srdce otevrena ;) Martin

  • Petr
    pro Laco
    03.01.2012 - 17:21

    Nechci být zbytečně rejpal, ale čekací doba 40-45 minut je na podzim na tomto ledovci úplně normální. Obvzláště víkendy a germánské svátky. Nejdéle se čeká na 6sedačce Gamsgarten 2620, kde se i v nezalidněné dny stojí 15 a více minut. Jednou jsem tam zažil frontu, která byla obtočená kolem budovy lanovky a končila zhruba 30m před ní. To byla fronta tak na hodinu. Podle toho co tady píšeš, jsi na ledovci Stubai ještě nelyžoval.

  • Funes
    Sředisko
    05.12.2011 - 14:32

    Není se čemu divit,sníh byl jen na ledovcích a o prázdninách se to dalo očekávat,že bude plno.V týdnu a v sezóně je středisko super.Upravenost se po celý den nedá stihnout a všude byl jen starý sníh ze října takže se opravdu není čemu divit opět.

  • Petra
    přetížený Stubai
    02.11.2011 - 13:13

    Můj bratr s přáteli navštívil Stubai v době podzimních prázdnin (kolem 28.10.) a byl velmi nespokojen s absolutní přetížeností střediska a nedobře upravenými sjezdovkami. Fronty na vlecích až 45 min, o frontě na zpáteční cestu a aparkoviště ani nemluvě. Toto středisko známe a navštevujeme ho už několik let, ale nesjpíš je lepší vyhnout se svátkům.

  • Fanda
    odpověd na dotaz bydleni
    08.10.2011 - 16:51

    Ahoj ,

    Bydleli jsme app.chiara

    napis pani na jak dlouho chcete prijed a ona ti napise cenu .

    u nas to bylo pro dva lidi plus pes. ctyri noci plus uklid 30 eur = 192 eur, apartman byl velkej , čistej a hlavne tam nebydlej majitele !))) pani přijela až rano v den odjezdu.

    jinak bych řekl že nabídka ubytovani v terminech před prosincem je velika na strance přímo od ledovce se hlada ubytovani fakt dobre http://www.stubaier-gletscher.com/

    užijte si to . Alpam zdar

  • Elis
    Horák
    06.10.2011 - 10:02

    to Fanda: kde jste bydleli? taky chci koncem měsíce vyrazit...

  • snowons
    jj
    05.10.2011 - 15:26

    Ten Fanda ma uplnou pravdu.. Ja dal jen 2 dny, ale za podminek co popisuje. Jezdeni sice jen na ledovci, ale taaaaaakovahle placka :-))

  • Fanda
    lyžovačka na konci leta
    04.10.2011 - 18:03

    Ahoj ,
    včera jsme se vratili z ledovce a mohu všem doporučit , teplo , sjezdovky ve vybornem stavu i odpoledne , malo lidí .
    skipass na tri dny za 93 eur , ubytovani pro dva za 40 eur/noc .
    začit sezonu na konci září je fakt bomba . pres den jsme jezdili nebo se valeli na lehatkach slunce do nas pralo a pralo . pět dnů v kuse azuro v rakousku nepamatuju §) nevideli jsme jedinej mrak a odpoledne piknik u vody a zapad slunce v pul šesté .
    za měsíc asi budem opakovat !) v praze nuda §)

  • funes
    stubai
    17.03.2011 - 15:51

    Karlos.Zkoušel jsem ti psát na email ale nešlo to odeslat.Takže kabinky po ránu před 9h bez front po 9hfronty ale jde to.O víkendu je tam více lidí.Nahoře kabinky pohoda skoro bez fronty.Sedačkové lanovky skoro bez fronty max 20lidí.Kotvy bez fronty.Ale jak říkám o víkendu více lidí ale pořád to jde.Sjezdovky po ránu samej manžestr a odpoledne trošku boule ale také v poho.Záleží na počasí.Nám svítilo 3dny pořád slunko.Stojí za to vyjet kabinkou až nahoru a na konečné je krásná vyhlídka.Sice se šlape po schodech nahoru ale stojí to za to.Když bude nějaký dotaz tak písni na V.Houda@seznam.cz tak zdar a SKOL

  • Čůčin+Deni
    Stubaier Gletcher lyžování
    14.03.2011 - 22:50

    Opět po roce na ledovci. Totální euforie. První den jsme vyzkoušeli jiné středisko Schlick 2000... No comment. Jedině Stubai G., zážitek na celý život... Podle mě nej středisko v Rakousku. Dnes bylo sluníčko téměř celý den, nádhera. Žádné fronty, velký výběr sjezdovek. Kaiser pívo výborné a Gulash suppe famózní :)

  • karlos
    stubai
    12.03.2011 - 18:43

    Zdravím funese.Za týden jedeme na Stubai a zajímalo by mě jaké byly fronty na kabinky a lanovky.Jestli mužeš napiš mi na email szotkowski@net.tvtrinec .cz chtěl bych se zeptat na více věcí.

  • Funes
    Stubai
    08.03.2011 - 00:45

    Víkend na Stubai super.Počasí nádhera,sjezdovky upravené,po ránu samej manžestr.Prostě Super.3.3-6.3.2011.Mohu jen doporučit.

  • Lenka
    Lyžování, mráz, služby
    15.11.2010 - 13:58

    Poprvé jsme byli na Stubai v květnu. Nádhera, sjezdovky jezdily, služby v pohodě, počasíčko ukázkové (slunce a slunce). Sníh do víkendu super, ale kombinace "mraky turistů a slunce" o víkendu udělala své, rozbředlo a tvrdo, nic moc pro začátečníky či podprůměrné lyžaře. Těm zbylo opalování. Takže jak psal Hanys jaro je dokonalá doba na ledovce.

  • krakonoš
    pokaždé jinak
    29.09.2010 - 16:05

    Moje zkušenost je za poslední roky z Rakouska dost rozporuplná. Pokud člověk přijede lyžovat v plné sezoně a nebo mimo sezonu a je na svazích víc lidí, tak je vše na 100%. Krásně upravené sjezdovky a všechny lanovky v provozu. Jenže když je lidí méně, tak je sjezdovka samá boule a hrouda, lanovky jezdí a nejezdí a celkově je veškerá služba tak nějak mimo program. Dalo by se říct, že na to Rakušáci pěkně prdí. Platí to i pro Stubai. Proto chápu ty záporné přípisky a jsem jedním z nich, kdo něco podobného na Stubai zažil. Nejvíc patrné je to podle vlastních zkušeností na Pitztalu.

  • radek
    Stubai
    24.08.2010 - 14:52

    Zdravím,já tam byl přelom prosinec leden a měli jsme 6dni nádherné počasí bez mráčku, akorát teploty šplhali nahoře k minus 25, ale jinak bylo luxusně, krásně upravené svahy po celý den a lidi bylo dost, ale je to obrovský areál, tudíž se to úplně ztratí a v pohodě si můžete vykrajovat vysněné obloučky.

  • Hanys
    Stubai is the best II
    15.06.2010 - 11:36

    jeste dodam pro ty co si stezujou - je jasne i pro mene premyslive lidi, ze od listopadu do ledna unora nebude na ledovci asi nic moc kdyz jsou to mesice s nejvetsim poctem srazek a zimou, tak je logicke, ze lyzovani bude na nic, na ledovce se jezdi brezen az kveten, kdy je snehu dostatek, nadherne pocasi a sjezdovky precizne urolbovane :) ja jezdil na manchestru temer do 11 hodin :) popremyslejte nad tim vy, co si stezujete a zajedte si tam nekdy na jare

  • Hanys
    Stubai is the best
    15.06.2010 - 11:29

    Byl jsem na Stubai od 11-13.3 2010, uz v buse nam rikala pani, ze bude hnusne a ze jeste nikdy nezazila pekne pocasi :D ale cele 3 dny bylo nadherne bez mracku, vrele doporucuju paradni svahy pro karving (modre, cervene) pro blazny co chcou jezdit jen cerne at jedou do "kytzbylu" i pres dost lidi jsem si vzdycky nasel sjezdovky kde nebyl temer nikdo. Mus byt ale hezky ke konci prvneho dne ze zatahlo a nebylo videt na krok, vsichni jeli za sebou ve vlacku az dolu pomalu. Takze Stubai, pokud je hezky, opravdu nadherne a vyborne lyzovani a ani ne tak drahe ze 100procent davam 80 a to jen kvuli pocasi a na hlavnich svazich kolem poledne trochu muldy, ale snih je tam prasna takze muldy se daji krasne projet a nevyhazuji. Jdete do Stubai nebudete litovat

  • Tomáš
    Stubai
    24.03.2010 - 20:14

    Byli jsme na prodlouženém víkendu v termínu od 20. do 22.3.2010. Předpověď počasí nebyla nic moc, ale celé tři dny jsme si užívali sluníčka a "azůra". Některé sjezdovky byly odpoledne poměrně rozježděné, dala se však najít taková, kde nebylo tolik lidí a lyžování bylo super. Nádherný zážitek!

  • snb
    Ubytovani
    14.03.2010 - 21:44

    www.stubai.at - v menu najit "nezavazna poptavka po ubytovani" a ozve se vam kopec lidi s volnym pokojem/apartmanem i s cenovou nabidkou (nekdy lepsi nez inzerovanou na webu :)

  • Milanus
    stubai
    08.02.2010 - 09:18
    Byli jsme teď od 4.-7.2.2009 na prodlouženém víkendu na Stubai a nic moc. Počasí nám bohužel nepřálo a navíc přes noc nasněžilo cca 15 čísel sněhu, tudíž se potvrdila známá pravda zmíněná Petrosem, že se Rakušáci neobtěžují vyjet s rolbami a něco s tím udělat. V sobotu jsme byli zkusit vedlejší středisko Schlick 2000 a dopoledne docela slušný, odpoledne to bylo o nohy ... závěr: ...pokud jste z JČ vyražte někam blíž, např. Salcbursko ...nebo pak rovnou do Itošky nooo :-)
  • RK
    olasovi
    30.01.2010 - 08:07
    Ahoj! Já jezdím uz nekolik let do Pensionu Hilda Schaller 3. www.pension-hilda.at .Je tam česka, která i zvedá telefony, takže se nemusíte bát, že se nedomluvíte. Poradí co a kde a kam! Ceny jsou dle dohody i se snídani! Stránky má v i čestině. Ted´ jsem musel bohužel zrušit termín od 3.2. do 9.2.tak tam má určitě jeden byt volný.
  • snowons
    Olas´ovi
    29.12.2009 - 12:19
    Jezdím do appartementhaus Bellis. Paní umí dobře anglicky a pochopitelně i německy. Má 2, 4 a tuším i 5ti lůžkové apt. Když jedeme na Stubai, tak tam. Byli jsme tam v listopadu, a dostali cenu 70Eur/noc apt. pro 4. Takže nějakých 17,5eur osoba/noc + 30eur závěrečný úklid. Myslím, že levněji se tam nevyspíš. Ta ženská je uplně v pohodě, takže se tam cítíš jako doma. Je to cca. 15km od ledovce - což jsou asi všechna ubytování tam +, - 4km. A jak se tam dostaneš? Sjedeš do údolí, a pojedeš tak dlouho, dokud neprotneš ceduli Stackler (cca 1km za Neustiftem).. Hned za ni se dáš doprava mezi apartmanové domy, a cca po 20ti metrech vpravo je Apt Bellis - Je vidět i z hlavní silnice. Když bys chtěl něco jiného, tak v Neustiftu je kancelář otevřená denně do 18hod. Tam jim řekneš své požadavky, a oni Ti nabídnou ubytování.
  • olas
    Olas
    29.12.2009 - 11:49
    Prosím vás o tip na ubytování stubai,pokud možno apartmán ale není podmínkou,co nejlevněji,děkuji.
  • Petros
    Pro Tomase i ostatní
    14.12.2009 - 23:53
    Servus Tomas, Stubai je poměrně rozsáhlý a i když je prezentován především jako rodinné středisko, já osobně si jako bývalý závodník najdu na tomto ledovci několik tratí, či poměrně dlouhých prudčích úseků, navíc i při velké návštěvnosti volných. Myslím že platí - červená v Čechách (nevím jak na Slovensku) modrá v Rakousku atd. Problém je ovšem v úpravě tratí, jak již píší borci výše. Já jsem s kámošema vyjel na 4.12-6.12, v pátek celý den sněžilo, špatná viditelnost, i přes menší návštěvnost vyježděné boule, které mé nové Peaky 82 od Headu skvěle zvládaly, ale tady mluvíme o něčem jiném. Sněžení jsme nakonec s povděkem kvitovali. Ovšem jelikož sněžilo asi tak do půlnoci, neobtěžovali se Rakušané s úpravou. V sobotu bylo celkem dobře vidět, ale pouze na téměř metrové muldy, stále navyšované masivní návštěvou právě "rodinných" lyžařů, v neděli polojasno sjezdovky vzorně upravené, lidí dosti, ve 12:00 odjezd. Takže Tomas tratě jsou tam dobré, netvrdím, že černé padáky, je však třeba hlídat počasí a pokud možno se vyhnout weekendu.
  • tomas
    stubai
    11.12.2009 - 14:42
    serwus chcel bych sa opytat či si tam zalizuju aj dobri liziary bo mam pocit ze tam je dost malo cervenych a ciernych... mozno sa milim, ete som tam nebol-nemam na mysli frirajdi ale upravene zjazdovky dakujem
  • Janči
    Odporúčanie
    09.12.2009 - 17:48
    Včerá sme sa vrátily z ladovca - ozaj veľmi slušné stredisko čo sa týka pred sezónou a myslím že aj v riadnej sezóne - aj frirajdy. Boli sme očarený.
  • Petra
    Stubai
    30.11.2009 - 15:24

    to Vohry: Dej pak pls vědět, jak to tam vypadá, chystáme se tam v polovině prosince, dík :-)

  • Míša
    Ubytování na Stubai
    30.11.2009 - 00:31

    Prosím Vás o tip na ubyotvání na Stubai, chceme jet na Vánoce, něco levného a pěkného, nebo alespo%n jedno z toho :-)
    Email: misullinka007@seznam.cz
    Díky!!!

  • Vohry
    Že by byl sníh na cestě?
    27.11.2009 - 09:47

    Tak jestli aspoň částečně vyjde předpověď co se týká předpokládaného sněžení na pondělí 30.11. (107 cm nového sněhu nahoře), tak jsem v klidu. :-)

  • Vohry
    Tak letos vyrazíme s "mírnými"
    23.11.2009 - 22:20

    Po velmi pozitivních lyžařských zkušenostech z předchozích dvou sezón se i letos (2.12.) chystáme na Stubai, ale jak čtu komentáře z posledních dní, začíná mi běhat mráz po zádech...

  • Andrej
    Hintertux
    23.11.2009 - 09:41

    Dcera se vratila s Hintertuxu, doporucuje!!!

  • Janči
    Škoda
    20.11.2009 - 18:26

    Ďakujem za odpoveď. Som ozaj prekvapený - podľa webiek by som ani neveril. Ozaj kde by si nám poradila ísť??? SOLDEN alebo Hintertux ozaj neviem a radi by sme.

  • Hana
    Re: Janči
    20.11.2009 - 14:33

    Volné lyžování nepřichází vůbec v úvahu, protože tam není sníh !!! Je ho tam málo i na sjezdovkách a je tam i dost kamení. Mimo sjezdovku není téměř nic. Pokud nenasněží, tak to tam bude k ničemu i na sjezdovkách.

  • Janči
    Otázka na Hanku
    20.11.2009 - 12:41

    Mi sme sa veľmi natešili isť na budúci týždeň ísť na Stubital....vzhladom na najviac otvorených zjazdoviek a možnosti aj volného lyžovania.......aký máš na to názor alebo nám prosím poraď - ĎAKUJEM /mi sme tam zatial ešte neboli/.

  • Hana
    100% amaráři
    20.11.2009 - 08:47

    Včera jsem se vrátila z ledovce Stubai a hned jsem chtěla své dojmy napsat na SKINET. Jak vidím, už mě předběhl Lyžník. Vlastně ani nemám co bych dodala. Oproti loňské sezoně je to hrůza hrůz. Tak sfušovaně upravené sjezdovky jsem ještě nezažila. Mírné části sjezdovek v pohodě, ale všechny prudké odfláknuté a hrbolaté. Naprostý souhlas s Lyžníkem.

  • Janči
    Prekvapenie
    19.11.2009 - 23:05

    Tak to si ma prekvapil čo píšeš. My sa chystáme nabudúci výkend tam ísť vzhladom na najviac otvorenných zjazdoviek aj podľa 3D mapy to vyzerá super....tak takto zle hodnotíš úpravu zjazdoviek - mi radi vyskúšať aj volné terény-tešíme sa.

  • Lyžník
    bohužel velké zklamání
    18.11.2009 - 20:33

    Jako velký fanda ski jsem prožil druhé nejhorší lyžování za 16 roků co jezdím do zahraničí. Neděle a pondělí nebylo počasí nic moc, ale dalo se lyžovat. Bohužel v pondělí chvilku pršelo a večer začalo mrznout. Jenže jak byl sníh hodně mokrý, tak se na všech prudkých částech sjezdovky nadělalo neskutečné množství vysokých muld. To by nebylo nic divného a nedá se s tím nic dělat. Jenže pak je potřeba tyto muldy srovnat pořádně rolbou. Problém je, že místní pistéři na to kašlou a tyhle muldová pole přejeli pouze jednou. Výsledkem bylo, že se ze sjezdovky stalo obří vodorovné oraniště. Možná by ještě sedělo přirovnání k rozbouřenému moři. V pravidelných intervalech napříč celou sjezdovkou vlna za vlnou. Na trénink skikrosu dobrý, ale na lyžování pro veřejnost nanic. Nejhorší byl ten mráz, který tuhle šílenou hrbolštráse pěkně vytvrdil. Celé úterý bylo lyžování k ničemu. Škoda, že jsem nechal doma brusle. To bych si zajezdil. Přitom stačilo tyto prudké úseky přejet ještě jednou - bohužel, nestalo se. Přitom ještě v roce 2006 ve 13 hodin vyjela čtveřice rolb pěkně vedle sebe a tyto hrbolaté úseky během chvilky porovnaly. Opravdu začíná platit, že v Rakousku neumí upravit sjezdovku. Když to srovnám třeba ze Švýcarskem, Itálií nebo i Českem, tak začíná být Rakousko v tomto směru 100 let za opicema. Už si toho všiml i časopis SNOW a SKIMAGAZIN. Podle mých osobních zkušeností je to rok od roku v Rakousku horší.

  • Lyžník
    re Jára
    13.11.2009 - 19:36

    Obytný auta tam stojí celou zimu. Akorát na tom parkovišti nejdál od lanovky.

  • Květa Šroubová
    Jára
    10.11.2009 - 13:51

    chtěla bych se zeptat jestli někdo neví zda se dá parkovat na parkovišti(Stubai) s obytným autem přes noc díky

  • Janči
    Ďakujem za odpoveď - mirka
    10.11.2009 - 12:32

    Ďakujem za odpoveď.......ideme na blink na Stubai

  • mirka
    ubytování
    01.11.2009 - 23:58

    pokud jedete na blind. vždy něco seženete, ale dobře se mi vybírá na booking.com, tam si vyberete, podle ceny, vzdálenosti od vleků, atd., super, ubytovávám se s nimi již vícekrát a vždy bez problémů

  • Janči
    Otázka
    30.10.2009 - 10:27

    Rád sa spítať - po odporúčaniach že ísť na Stubai. Radi by sme išli 11.miasiaca. Len sa opítam na ubytko kde je najbližšie a podobne. Radili nám isť na blink a tam si ubytko vybaviť. Vás názor???? veľmi pekne ĎAKUJEM.

  • Lyžník
    SOLDEN je snobski bez duše
    15.09.2009 - 19:15

    Porovnávat kvalitou a možností výběru lyžování Stubai a Solden, je jako srovnávat Audi Q7 a Škodu 100.

  • Janči
    Hladám ozaj niečo dobré
    11.09.2009 - 09:12

    Veľmi rád som za Vaše postrehy, kde hodnotíte ladovej Stubai za jednotku.../ja som bol len v Kaprune a už ozaj niečo iné a hlavne lepšie/..ozaj ja som myslel že Solden - BIG3 je zľalovcov naj naj...Tak píšete že Stubai???? /Ďakujem/.

  • Hana
    Hledám ubytování
    02.09.2009 - 12:31

    Na Stubai jezdím asi 5 let. Je to super. Chtěla bych na podzimní prázdniny, ale nemám ubytování. Poradte nějakou adresu nebo máte-li zkušennost, dá se sehnat ubytování i na místě? Díky hana kosova.hana@seznam.cz

  • já a ona
    famózní
    06.05.2009 - 10:31

    Na Stubai jezdím už asi devět let pravidelně. Znám už tam skoro každý kámen ale zatím jsem po Evropě nenašel přijatelnější středisko. Možná že by Val Thorens ve Francii mohlo být konkurentem, ale vzdálenost od nás a ceny jsou rozhodující faktor, který jednoznačně hovoří pro Stubai. Mohu vřele všem doporučit. Je pravda, že počasí (jako vždy na ledovcích) může lyžaře nepříjemně zaskočit a je schopné se během půl dne zcela změnit, ale kvalita sjezdovek, lanovek a vleků je natolik rozhodující, že už nic dalšího nehledám... Mohu všem vřele doporučit.

  • Vašík
    Super 2
    29.04.2009 - 07:17

    Jezdíme touhle dobou na svátky už třetí rok, zítra odjíždíme na 4 dny. Málo lidí, skvělé počasí a ještě celkem dobrý sníh. Perfektní lyžovačka pro dospělé ale i pro děti, neunaví si nohy, jsou tam samé lanovky, skoro žádné vleky. Dlouhé sjezdovky a krásná scenérie. Asi nejlepší ledovec na kterém jsem kdy byl.

  • Petr
    Květen : super
    27.04.2009 - 22:17

    Květen, všední dny, krásné počasí a žádní lidé. Nádherné lyžování. Jezdím takto každý rok. Tady na Skinetu koukám na počasí a jak je na 4 dny dopředu dobrá předpověď, jedu. Ubytování není problém. Nikdo tam totiž už nejezdí - pouze exoti jako já, teď ty no a pár dalších. SUPER

  • v květnu na ledovec
    27.04.2009 - 17:13

    haló lidičky jezdíte v květnu na Stubai,nebo mám takové nápady jen já?Jaké jsou vaše zkušenosti,jedu jen na pár dní,proto uvítám rady zkušených.Díky

  • Zdeněk
    Týden před velikonocema 2009
    06.04.2009 - 14:02

    Lyžovačka 2-4.duben 2009 úplná nádhera, počasí perfektní, sjezdovky široké jako fotbalové hřiště na délku ???? a kupodivu málo lidí. Ledovec Stubai nemá chybu.Když si ráno přivstanete parkujete na nejhornějším postu a ještě si užijete několik jízd po prázdných hřištích a nekonečném menšestru.Všem lyžařům vřele doporučuji.

  • lyžník
    nejezdit na velikonoce
    01.04.2009 - 14:03

    Moje zkušenosti na velikonoce jsou špatné. Moc lidí a opravdu si nezalyžuješ. Kamarád byl loni v itálii a prý je to tam bez front a super lyžovačka. Každopádně v Rakousku bude všude narváno, páč mají všichni germáni svátek.

  • Petr
    velikonoce nebrat !!!!!
    31.03.2009 - 12:38

    V Rakousku a Německu jsou velikonoce největší svátek v roce !!!!! V Německu má polovina lidí volno a ta druhá dovolenou, takže je všude na ledovcích narváno k prasknutí. Mám dvě zkušenosti s lyžováním o velikonocích - Pitztal a Stubai - a obě jsou katastrofální. 30 - 45min. čekání ve frontě, přeplněné sjezdovky, takže se vlastně lyžovat nedá, narvané restaurace, narvané parkoviště atd. Prostě totálně naprd. Obvzlášť na Stubai bylo přeněmcováno, protože tam lyžuje snad celej Mnichov. Květo, na velikonoce tam nejezdi, ale vem si den nebo dva dovolenou další týden a ulyžuješ se k smrti.

  • kveta1238@seznam.cz
    velikonoce
    26.03.2009 - 13:43

    Prosím jaké jsou zkušenosti s lyžováním na Velikonoce na Stubai-doporučení-jedu poprvé díky

  • lukáš
    penzion-ubytování
    23.03.2009 - 12:33

    pro Michala:Včera jsem se vrátil a bydleli jsme s kámošem v penzionu Landhaus Franz Mair.cena 25E za noc se snídaní.pokoje po dvou s koupelnou a wc.Na přespání bohatě stačí.stejně jsme byli celý den na ledovci.Loni jsme byli v penzionu Feldhof,ten mi přišel utulnější,ale letos měli plno.Cena loni 26E.Jinak mluvil jsem s 4echama co bydleli v e vesnici Mildres v apartmánu za 15E za noc na osobu.tel čísla nemám vše jsem našel na netu.chce to asi hledat.

  • Michal
    Prosim o radu...
    18.03.2009 - 18:37

    prosim o tip na cenove zajimavy apartman - 4 lidi,
    (michal.fric@ogilvy.com), moc dekujuu! Michal

  • Blackman
    Taky tak
    09.12.2008 - 14:50

    Byli jsme tam ve stejným období jako Lyžník, taky ubytovaní ve Fulpmesu. Můžu souhlasit, muldy moc vidět nebyli, ale dalo se to, málo lidí a prázdný sjezdovky. V pondělí sme jeli až večer tak jsme se byli podívat v centru Schlick2000 a bylo to tam možná lepší než na samým ledovci. S našima horama nesrovnatelný.

  • Lyžník
    28.11. až 30.11.2008
    01.12.2008 - 23:21

    v pátek vichr a tak 2,5denní skipas byl na ... nic vůbec se nejezdilo.
    V sobotu 29.11. perfekt prašan, ale střídavé počasí chvílema byly vidět i některé vrcholky, chvílema totál rozptýlené světlo, že nebyly vidět nahrabané hromádky, ale měkoučko a tak to nevadílo, velmi slušný vítr :-(.
    30.11. vichr přihnal mraky a tak bez výhledu a sníh už ne péřový prašan, ale takový měkčí polystyren, častěji ploché rozptýlené světlo. Při sjezdu lanovkou dolů porucha a tak ve vichru a -14 jsme se cca 50 minut houpali v lanovce, jako odškodné poukaz na 1x teplý nápoj.
    Rozhodně slušné lyžování, navíc většina lyžařů byli skupiny instruktorů a tak nebezpečných carverů bylo minimum. Ubytování ve Fulpmes - perfektní.

  • finreal
    Můžete doporučit ubytování?
    30.11.2008 - 23:18

    Zdravím, byl jsem tu jednou a moc se mi tam líbilo a rozhodně bych to chtěl zopakovat. 2 a půl denní skipass za cenu dvoudenního je taky super. Můžete doporučit nějaké konkrétní ubytování za rozumný kačky,(finreal@centrum.cz)díky moc.

  • Patla
    Stubai=bomba
    18.11.2008 - 11:11

    V únoru již po páté. Poprvé na blind za deset minut jsme bydleli a od té doby stále stejný apartmán. Dvacet km od hory.
    Hora je bombastická všem vřele doporučuji. Jezdíme s partou na pět dní a věřte že to bohatě stačí.

  • Jirka
    Super lyžování na ledovci
    29.03.2007 - 17:33

    Letos již po čtvrté! Musím chválit perfektně upravené sjezdovky. Žádné čekání na lanovky. Vše na jednom místě. Skvělá je asi 10-ti km trasa Wilde Grube, kterou se dostanete z nadm. výšky 3000m až na parkoviště k autu. Z vrcholů ledovce jsou vidět italské dolomity-krásný pohled. Ceny skipasů jako jinde,při delším pobytu doporučuji Superskipas. Po předložení pasu máte děti do 10-ti let zcela zdarma!

  • Verunka
    Stubai
    16.02.2007 - 21:33

    letos o jarních pázdninách tam jedu po třetí je to tam naproto užasné :)moc se mi tam líbí akorát nemam ráda když prší :( to je mi pak zima:Dkaždej rok jezdíme do stejnýho apartmanu prostě to mame vychytané jednoznačně skvělééééé!!!!!

  • Petr
    Vše na jednom místě
    24.03.2006 - 14:48

    Velmi zajímavá oblast na prodloužený víkend. Na ledovcové středisko je to nezvykle rozlehlé středisko. Lyžuje se více ledovcích. Sjezdovky jsou kvalitnější (prudší) ve spodní polovině areálu a také na jižní straně. V horních partiích je mnoho terénů na freeride, zvláště žlab z nejvyššího kopce v areálu. Zajimavé jsou také skiroute ke stanici lanovky ve výšce 2300 a také sjezd až k parkovišti opuštěným údolím Wilde Grube nebo pro freeridery přímo pod lanovkama. Všude jsou kvalitní lanovky, což na ledovci také nebývá zvykem. Na vlek skoro nemusíte.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

nula + čtyři = ?
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Valmorel je příjemným střediskem ležícím v blízkosti slavnějšího souseda - oblasti 3 Vallées. Je sice relativně moderní, ale přesto má svůj osobitý ráz díky malebné archi...
Lyžování ve výškách: 1400 - 2550 m.n.m
Délka sjezdovek: 93 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
30 %25 %44 %31 %