Reklama

recenze
ubytování

Hintertux Hintertuxer Gletscher (1500 – 3220 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Alena
    17-18.6. lyžování v Tuxu
    21.05.2017 - 17:05

    dobrý den, chci se zeptat na zkušenosti, chceme jet 17-18.6. lyžovat, byla jsem v září a bylo to super, díky

  • CM
    Hintertux
    01.02.2016 - 19:43

    Naprosta nadhera, pokud se vyjasni neni co resit, lyzovat se da az do pozdniho odpoledne 16:30 posledni lanovkou dolu do tuxu, autobusy jezdi a vsude to zije 1*

  • Aleš
    Hintertux - že by oteplování?
    12.10.2015 - 13:26

    jak jsem psal v srpnu 2013 tak i ještě v srpnovém termínu v roce 2014 to byla dobrá lyžovačka, ale co mě potkalo letos (9. - 12.8.2015)to už bych nechtěl zažít! I když se rolbaři snažili roztahat sníh z deponií, tak stejně z toho byla jedna velká "umytá" skleněná hora. No prostě letošní léto bylo příliš horké i na ledovci, třeba příští rok se zadaří lépe.

  • Hugo z hor
    konec května
    10.09.2013 - 16:27

    při letošním lyžování na ledovci na konci května 2013...mě chytla prostě smůla, sice 40cm nového sněhu ale mlha jako mléko. viditelnost max. 3m :(

  • Aleš
    Hintertux - špica
    22.08.2013 - 20:28

    V letošním parném létě lyžovačka na ledovci úplná nádhera - tento týden azuro a přesto do popolední parádní firn. Kdo nezažil, neuvěří, doporučuji.

  • Ana
    Super
    12.07.2013 - 10:25

    Lyžování v červenci bylo úžasné,na Tuxu kupa sněhu,málo lidí a v údolí jaro...doporučuji všem, kteří se nemůžou dočkat nové sezóny ...

  • Nadšenci
    lyžování na ledovci
    21.11.2012 - 14:21

    V pondělí 19.11.2012 jsme se vrátili z Hintertuxu,počasí super tři dny azuro,skvělé lyžování na podzimní dny,skoro žádné fronty u lanovek max. 5 min.Doporučuji všem,co se už nemůžou dočkat na sezonu.

  • pes
    pes
    15.11.2012 - 10:02

    Minuly vikend sobota ok, nedele prselo, st C kolem 2500m, hodne lidi a fronty odpoledne pri vyjasneni i 20min...

  • Vendy
    ubytování
    17.05.2012 - 17:03

    Ahoj Chystáme se v termínu od 2.6 do 10.6.2012 lyžovat na Hintertux, můžete nám doporučit ubytování s kterým jste byli spokojeni???Nebo se máme vydat na Stubai??? díky a sportu zdar:-)

  • Karel
    HINTERTUX
    22.04.2011 - 11:30

    17.4 - 19.4.2011 jsme byli s obytným autem lyžovat v Hintertuxu. Parkování bez problémů, na stanici lanovky cca 100m. Ideální počasí a perfektně upravené sjezdovky. I v pokročilém jaru se dalo jezdit celý den. Příští rok to určitě zopakujeme.

  • Jarmila
    lyzovani v Hintertuxu
    15.12.2010 - 05:26

    Mužu potvrdit ,že jsme se vydali 17.listopadu 2010 na Hintertux a lyzovani bylo dobre. Ubytovani jsme byli v hotelu Eden-všem doporučuji,vyborné jídlo,hezké prostředi.

  • Gabis
    Hintertux
    11.11.2010 - 12:30

    Ahoj..Toho 17. tam už pár let jezdíme.Bývá většinou plno,ale na takové ploše to není zas až tak znát.Snad jen ráno u lanovky..Češi si prodlužuji víkend a pravidelně tam bývá nějaká promo akce.. testování lyží,taky od nás. Teď si nevzpomenu,jaká firma. Ale letos je volno v půli týdne,tak by se to mohlo docela fajn rozdělit do celého týdne.

  • Honza
    lyžování v týdnu
    11.11.2010 - 12:14

    Přes týden to není tak hrozný. Jen se musí člověk vyvarovat termínům, kdy je nějaký ten svátek a to zrovna příští týden je. Raději bych o týden počkal.
    Tento ledovec mám nejraději. Je samozřejmě paráda si zalyžovat před sezonou, když se těšíte na sníh, ale co můžu opravdu doporučit je tamní lyžování v květnu. Žádní lidé, hodně sněhu, většinou parádní počasí.... Nevýhoda jen je, že dost restaurací a krámů má dole zavřeno a je tam tak obecně mrtvo.

  • Honza
    Podzimní lyžování
    09.11.2010 - 21:09

    Ahoj, na Hintertux jezdím už řadu let a vždycky jsem byl víceméně spokojený. Uvažuji, že bych vyrazil i příští týden od pondělí do středy. Bojím se jen, jak to bude s lidmi. Máte někdo zkušenosti, jak to tam vypadá na podzim přes týden? Díky

  • michal
    vrácení permice
    01.11.2010 - 15:54

    Ahoj, byli jsme taky, bavil jsem se s policajtama, kteří nás nechtěli pustit nahoru. Tvrdili, že příště, až tam pojedeme a vrátíme skipas, tak nám dají jeden den gratis.. ale také s tím nemám zkušenost. Jinak jaké máte ubytko v tom Finkelbergu a za kolik? Pokud něco zjistím ohledně skipasu, dám vědět. Měj se M.

  • Filip
    Hintertux rijen 2010
    01.11.2010 - 01:39

    Byli jsme tento vikend lyzovat na Tuxu, v patek lyzovani super, krasny pocasi, v sobotu rano v 9 uz silene lidi, zacpa na silnici, nepousteli ani na parkoviste pod lanovkou, ale parkovalo se o vesnici drive a svazeli to skibusy. Nastesti kdyz jsme prijeli, bylo spodni parkoviste plne a zacali zase poustet auta az k lanovce. Na sjezdovkach dost lidi, ale dalo se, nekde se delali dost boule. V sobotu v noci foukal vichr, spali jsme na Finkelbergu. Rano byla zavrena silnice na Tux, protoze popadali stromy na silnici a ani lanovky kvuli silnemu vetru nejeli. Pry nam vrati za 1 den pernamentku, kterou jsme neprojeli. Dostanem pry za ni nejaky voucher na lyzovani zdarma, mate s tim nekdo zkusenost?

  • mirka
    lyžování v září
    27.09.2010 - 22:21

    Byli jsme lyžovat tento víkend. Dole počasí příšerné, nahoře 25 cm nového sněhu a dostatek sluníčka. Zalyžovali jsme si bezvadně ale po poledni již bylo dost rozbředlého sněhu. ale super!

  • Mára
    ubytování
    27.08.2010 - 10:19

    Ubytování v Zell am Ziller asi 30 km od ledovce, ubytovaní jsme byli, myslím, za 24 EUR a se snídaní před 1 rokem - http://members.aon.at/hausfloerl/fewo_zellberg.htm , nevím asi to platí pořád.

  • Michal
    ubytko
    27.08.2010 - 07:56

    Ahoj, rád bych také nějaké doporučení na ubytko kolem 30 eur, můžete poslat nějaké info kdo ví.. Díky

  • Míta
    Hintertux - letní lyžování
    07.08.2010 - 20:55

    Ahoj, tento víkend tj. 7. srpna jsme byli lyžovat na Hintertuxu. Lyžování od 8.15 do cca 11 ho - sněhové podmínky dobré, potom nic moc už to bylo dost rozježděné. Celé dopoledne byla strašná mlha - viditelnost tak na cca 4 metry max. Lehký prašánek, cena za den 35,- eur. Ubytování ve vsi Hintertux, co jsme našli v průměru 29,-eur/osoba/noc. Na to, že je srpen docela hezké sklouznutí....

  • Jirka
    Ledovec
    04.08.2010 - 22:25
    Díky Máro, my se tam chystáme teď v srpnu. Nevíš náhodou, jestli jde koupit skipas jen na půl dne? Vzhledem k počasí to asi na celý den lyžování nebude :-)
  • Mára
    Ledovec
    04.08.2010 - 11:24
    Jirko, dá se tam koupit jednodenní a vícedenní skipass, taky se chystám, jen čekám, až tam spadne nějaký sníh, tak doufám že to nebude až někde v září, doufám že to je jak značí otevřený a dobře sjizdný až po ten Fernethouse.
  • Jirka
    Ledovec
    01.08.2010 - 13:37
    Ahoj, vidím tady komentář ohledně letního lyžování na Hintertuxu. My se tam chystáme za 14 dní, tak bych se chtěl zeptat, jestli jde koupit i nějaky dopolední skipas na jeden nebo dva dny a kolik to stojí? Díky.
  • Petr k.
    ledovec
    28.07.2010 - 17:48
    Minulej víkend jsme byli jezdit na Hintertuxu.. na to jaké je léto, tak celkem dobré podmínky..příjemné schlazení a snowpark v provozu a sjízdný celkem bez problemů...nájezdy i skoky stále udržujou tak supr..samosebou že se dá jezdit jen dopoledne..
  • Vlk
    Ubytování
    16.02.2010 - 23:56

    Mohl by mi dát někdo tip na levnější bydlení v okolí Hintertuxu? Penzion nebo apartman, kde by znali češtinu by byl nejlepší.

  • Kulda
    Víkend na TUXU
    21.12.2009 - 21:23

    Ahoj, tento víkend sem byl na tuxu. V pátek bylo nádherně až na tu teplotu -24. V sobotu a v neděli jsme lyžovali na Penkenu a Rastkogelu. Vše super upraveno, sem tam jsou místa vydřené, ale stále zasněžují takže super. Co se týče běžek, tak v okolí Mayrhofenu bylo pár běžkařů, ale jak vypadají tratě nevím. Tak příjemné lyžování všem, kteří tam jedou

  • Pája
    Tux a běžky
    08.12.2009 - 16:17

    Ve Finkenbergu jsme nebyli. Jezdilo Penken a Tux, jinak to bylo zavřený. Dole sníh je a celkem dost, takže pokud tam nějaký stopy jsou, tak určitě jezdí.

  • Dříč
    Běžky
    08.12.2009 - 13:52

    Jak to vypadá se stopama vůdolí.Jetam vůbec sníh.Díky.

  • Zdenka
    Tux
    08.12.2009 - 12:49

    Tak to jsem ráda, že je na Tuxu příznivé počasí. jedeme tam v neděli na pár dní tak snad nám taky vyjde počasí. a byli jste i ve Finkenbergu lyžovat? Bylo to tam taky OK? Letos je to po třetí co tam jedeme a počasí nám vždy vyšlo. je to tam super.

  • Paja
    Tux
    07.12.2009 - 13:42

    Ahoj vsem, byli jsme o vikendu na Tuxu a pocasi bylo super, az v nedeli odpoledne po 16 zacalo snezit. V sobotu hodne lidi, ale fronty nebyly. Nedele uz v pohode..a super upravene sjezdovky. Doporucuju:-)

  • Janči
    AHOJTE
    02.12.2009 - 15:55

    Radi by sme išli tento výkend na Stubaitál alebo Tux. Ide nám aj o frirajd. Kde nám poradíte. ĎAKUJEM

  • Jiří Erik
    Hintertux
    01.12.2009 - 15:49

    Ahoj všem, speciálně těm, kteří jsou na Tuxu. Jak to tam vypadá? Jedeme si zajezdit v sobotu, tak se chci jen optat, jaké jsou podmínky?

    Díky Jirka

  • Paja
    Odpoved Janci
    01.12.2009 - 09:44

    No, my uz mame ubytko. Takze Tux:-) Dneska uz je to otevrene, tak uvidime, zda to bude v pohode.

  • Janči
    Odpoveď Paja
    01.12.2009 - 01:53

    Je tam výchrica a snehuje...........mi sa chystáme tieš ale nieviem či isť na Stubaital alebo Tux

  • Paja
    Tux
    30.11.2009 - 15:01

    Ahoj vsichni, chystame se o vikendu na Tux. Jezdime tam uz nekolik let, ale byla jsem prekvapena, kdyz jsem se dneska podivala na interaktivni mapu, tak tam je v provozu jenom spodni cas a horni vleky vubec nejezdi. Ocekavala bych to spis naopak. Nevite nekdo proc? Diky

  • Otto
    Stubai
    28.11.2009 - 16:35

    Zdravim, nic proti zkusenostem, ale na stubai sem zadnej problem nemel, byl sem tam na velikonoce a nestalo se, ze by kazdy rano nebyl rolbou upravenej svah. Odpoledne to bylo ve spodnich partiich trochu horsi, ale taky bylo +15°C. Stubai byla proste paradni

  • Janči
    Tak predca Hintertux
    20.11.2009 - 12:35

    Tak odporúčate radčšej Hintertux vzhladom na neupravené zjazdovky na Stubaitale???
    Mne sa vydelo podla mapy 3D Stubailá super. Nebol som ani tam ani tam a chceme ísť na budúci týždeň - len kam??? Ďakujem za odpoveď

  • cáca
    běžky
    18.11.2009 - 20:52

    Jsou nyní na Hintertuxu k dispozici nějaké tratě na běžky? Dík

  • michal
    lyžovačka
    15.11.2009 - 19:49

    ahoj všem , už se moc těším na sobotu ... jen se bojím toho oteplení co teď přišlo . Nevíte prosím někdo jak to je se sněhem ( kvalita zalyžování ) ze zkušenosti ? děkuji

  • jirka
    ubytovani na tux hledam
    14.11.2009 - 14:59

    Zdravim všechny nadšene lyžaře , nevíte náhodou o nějakém českém penzionu v okolí hintertuxu? diky

  • Pepíno
    ....
    12.11.2009 - 13:15

    ahoj lidičky..přesně za týden budu řádit na Tuxu!!vloni to byla bomba jen kdyby tam nejezdily ty polský a ruský přitroubloni který si myslí že když přivalí medákem a s výbavou za 40klacků sjezdovky jsou jejich,pak zastavujou a fotí se uprostřed sjezdovek nebo v klidu pod horizontem..jinak jízda super..tak zdarec a snad se někde potkáme

  • Janči
    Ďakujem za odpoveď
    30.10.2009 - 10:23

    Ďakujem za odpoveď. Priznám sa že ma riadne prekvapila, ohladom toho že názory na Stubai sú veľmi pozitívne. Tak zase tápem medzi Hintertux a....??? neviem ešte-------ale isto chceme isť 11.mesiac-ĎAKUJEM.

  • HYENA2
    odpověď - Hintertux nebo Stuba
    28.10.2009 - 11:18

    JANČI - v neprospěch Stubai mluví jednoznačně neupravené sjezdovky. Myslel jsem si, že recenze píšou rozmazlení lyžaři, který jak nemají manšestr, tak je zle. Ale to co jsme našli na Stubai mě překvapilo a to nejsem žádná slečinka. Hintertux je v tomhle ohledu v naprostém pořádku.

  • Janči
    Ďakujem za odpoveď - od Jarry
    21.10.2009 - 10:48

    Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Pozeral som na nete 2ladovec a to Hintertux a Stubai. Stubal má veľmi dobre spracovanú mapu 3D a neviem ale mám pocit že čo sa týka možností ------ je ešte lepší ako Hyntertux /aj názor Petrov/..Veľmi rád prečítam názory-ďakujem

  • Jarry
    odpoved
    16.10.2009 - 10:07

    Janci: zalezi na tom, co hledate. Hintertux je mnohem rozsahlejsi nez Kaprun, sjezdovky jsou tam spise narocnejsi (minimalne oproti Kaprunu). Mam vyzkousene oba ledovne zacatkem prosince a letos jedeme opet na Hintertux.

  • Janči
    Otázka
    14.10.2009 - 12:28

    Rád sa opítať.....radi by sme išli v novembry na ladovejc...či ísť do Kaprunu alebo Hyntertux, alebo???
    Ďakujem.

  • Janči
    Ďakujem za odpoveď
    10.09.2009 - 12:10

    Veľmi pekné ďakujem Petr za odpoveď - ja som riadny fanda do lyžovania /a čím viac do exstrémou-žalby/.
    Tak u Teba je 1 Stubai.../ozaj čo povieš na Solden, tam je 3BIG - 3 trojtisicovky/.....Ja som bol niekoľkokrát v Kaprune už ozaj niečo iné by rád skúsiť. Ďakujem.

  • Petr
    Odpověď na otázku
    09.09.2009 - 16:00

    Jet teď na ledovec není moc dobrý nápad, sněhu málo nebo žádný, takže někde budeš lyžovat opravdu na ledu, což je hrůza. Po létě jsou ledovce dost zbědovaný a žádné velké sněžení není na příští dny hlášeno. Navíc je málo otevřených sjezdovek (na Tuxu jen 9 km tj. de facto jen dvě. Doporučuju návštěvu odložit alepoň až na říjen - až se otevře více tratí a ledovec bude celý pokryt novým sněhem. Jinak můj favorit je Stubai.

  • Janči
    Prosím otázka??
    09.09.2009 - 12:33

    Rád by som sa opítal ako to teraz vyzerá na ladovcoch celkové v Rakúsku.......a kde by ste mi odporučili isť...ĎAKUJEM. /niečo ozaj dobré/.

  • PKY
    7-2009
    13.08.2009 - 09:39

    .. asi nenapíšu nic nového, ledovec je o počasí. Takže nejdřív vědět počasí a pak vyrazit. Obráceně je to nesmysl. Nám se to povedlo tak, že to nemělo chybu. První dva dny lyžování (samozřejmě jen dopoledne, byl červenec..), pak relax u Fernehausu a večerní kolo v údolí, nádhera. Ke konci týdne bylo už moc teplo, takže jsme volili celodenní kolo a výjezd nahoru (je to fakt zážitek), poslední den údolím až k Jenbachu. Síť cyklostezek naprosto dostatečná. Ubytování se v létě sežene "na blind", do 20€ i se snídaní.

  • re: ubytování v Lanersbachu
    23.06.2009 - 15:34

    Z osobní zkušenosti mohu doporučit následující penziony:

    http://hausfriedheim.4bwa.at/

    http://www.fw-bertoni.at/

    Friedheim je o něco levnější, tudíž i skromnější, ale naprosto dostačující. Domácí jsou taky fajn.

  • hombre
    re ubytování
    22.06.2009 - 08:22

    V Mayrhofenu, Familie Eberharter, pokoje v penziónu 20 eur se snídaní/os. Velice hodná a příjemná paní domácí. Nebo v kempu.

  • UBYTOVÁNÍ
    17.06.2009 - 12:40

    poraďte mi něco někde dole blízko lanovky (tak do 20km?), večer si ty těstoviny uvaříme sami (tak aby tam byla kuchyňka), přes den se najíme někde venku. Nehledáme luxus, hledáme čistotu a slušnou cenu, díky :-)

  • hombre
    interaktivní mapa
    16.06.2009 - 21:59

    14.6 jsme se vrátili z Tuxu. Až na pár drobností, vynikající.Sedačka Gefrorene Wand 3b, která podle mapy je v provozu, nemá ani namontované sedačky. Ráno to nevadí, ale kolem poledene sjezd až k "Fernethausu" je v dolní části už o nohy. Gletscherbus 2 je mimo, takže po ránu fronty. Jinak bomba

  • miky
    ski apl vylet a spani na spana
    22.05.2009 - 16:43

    spali jsme na spanagel hause vybaveni trideni permanentkou a dali jsem si vylet na Ripler na ski alpech . Bohuzel dva z nas si zapomeli permanentku na chate samo ze se vsim i s penezi . "Mila" obsluha nemela s nami zadne pochopeni a nahoru nam nepomohla jeste ze jsem meli nahore dva kamarady ktere nam veci privezli bylo preci jen odpoledne a vse by jsme tezko stihali jit nahoruu pesky, takze stredoisko super personal fuj . kdo ho osidi dobre udela.

  • Radek
    V květnu na Tux
    19.05.2009 - 15:02

    Již třetí rok za sebou jsme se na Tux vydali počátkem května a opět vyšlo luxusní počasí. S postupujícím časem se sice každý den stával sníh poněkud těžší, ale vzhledem k mizivému počtu návštěvníků byly sjezdovky i kolem třetí hodiny odpoledne velmi zachovalé. Bohužel s končící sezónou jsme zaznamenali, že co se týče hospod dole v údolí naprosto "zdechl pes".

  • big one
    prosinec
    25.10.2008 - 13:32

    No, musím říct ,že jsme tam byli v březnu ,kdy byla spousta snehu ,ale 26 prosince bylo dole sucho, jedinný sníh ležel na stráních odhadem od 1600m výš. Na sjezdovkách byl led a nedalo se moc rychle jezdit.

  • Pepa
    Hintertux na konci dubna 2008
    09.05.2008 - 21:48

    Na konci dubna jsme byli na ledovci - počasí sice velice proměnlivé, nahoře většinu času mlha, ale sněhu spousta. Sjezdovky slušně upravené, jen na trati 2 z Fernerhaus dolů občas nějaká díra po rolbě. Každopádně to vypadá, že díky velké zásobě sněhu na ledovci letošní letní lyžování bude o mnoho lepší než to loňské. Snad to vydrží...

  • Radous
    LETNÍ lyžovačka 7. SRPNA 2007
    10.08.2007 - 10:13

    LETNÍ lyžovačka 7. SRPNA 2007 – výborné odpočinutí od letních teplot. V ČR 32˚C, dolní stanice (1500m) 24˚C a v 3250m 2˚C. V provozu vleky OLPERER2, GEFRORENE WAND1, sedačka GEFRORENE WAND 3b a ze sjezdovek v provozu 5, 4, 8, 9 a 9a viz. mapa střediska. Pěší turisté převažují na lyžaři, ale fronty se za celý den nevyskytují u žádné lanovky ani vleku.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

dva - jedna = ?
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Areál Hochficht se nachází na rakouské straně Šumavy "přes kopec" od Lipenské přehrady. Hochficht svůj název nosí po nejvyšším kopci areálu - Hochficht (Smrčina 1.338 m.n...
Lyžování ve výškách: 930 - 1338 m.n.m
Délka sjezdovek: 20 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %45 %50 %5 %