Reklama

recenze
ubytování

Zermatt (1603 – 3899 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • Lucie
    Klára
    23.04.2013 - 08:04

    Kláro, je to jednoduché. Autem končíte ve vesničce Tash, dál to nejde. Tady je velký parkovací dům za cca 7ChF/den. Ubytovat se tady dá taky, je to levnější, než přímo v Zermattu. Na druhou stranu si budete muset koupit dražší skipas, protože bez něho se nedostanete na ubytování - je v něm zahrnuta cena vlaku z Tashe do Zermattu a zpět. Nebo můžete jezdit Taxi, ale to vyjde dráž. Pokud budete bydlet přímo v Zermattu, tak tam je ubytko dražší, ale je tam zase o pár kaček levnější ten skipas. Podle mého názoru je lepší, ubytovat se přímo v Zermattu. Sice to bude stát víc, ale na tomto místě to není o šetření, tady je to o zážitku. A ten bude přímo v Zermattu rozhodně větší. Pokud nehledíte na korunu, tak si rozhodně kupte vyvezení vrtulníkem na svahy Monte Rosy. Cena je kolem 370ChF za jeden let, převýšení sjezdu je 2500m a zabere to 4-5h času. Cena je sice vysoká, ale ten zážitek se prostě finančně vyčíslit nedá !!!!

  • Bronas
    Platba eury
    27.02.2013 - 20:43

    Dá se platit na švýcarské straně na sjezdovkách eury, nebo si máme vzít i franky? Díky za odpověď, v sobotu odjížídím do Cervinie :)

  • Jarka
    sjezdovky
    31.01.2013 - 16:32

    Ale,no tak-do Francie jezdíme lyžovat 2x ročně,také do Tignes i Val Tho.Nějak si nemůžu vzpomenout,jak tam vypadají neupravené sjezdovky???Nebo jsou Švýcaři takoví borci a kličkují s rolbami mezi lyžaři?

  • Lyžník
    Lyžování v Zermattu
    10.12.2012 - 10:59

    Tak pokud jsi naučený z francouzkých středisek na několik dní neupravované sjezdovky, tak v Zermattu budeš zklamán. Tam se upravují všechny sjezdovky každý den a úprava je 100%. Na lyžování v oraništi hned zapomeň.

  • Michal
    Lyžování v Zermattu
    07.12.2012 - 18:04

    Ahoj.V březnu jedeme do Zermattu.Vloni a předloni jsme byli v Tignes a ve Val Thorens.Je se na co těšit a nebo jedeme do horšího?Budeme ubytováni v residenci Petit Tibet.Máte zkušenosti z touto residencí?Je poblíž bar,sauna a nebo se musí až do centra Cervinie?Je to skutečně taková dálka jak se všude píše?

  • Jiří
    už v březnu :)
    06.12.2012 - 23:02

    Paráda, počátek března se sem jedu podívat :) Hlavně na Matterhorn se těším :)

  • Luki
    Turecké záchody
    28.11.2012 - 21:42

    Slyšel jsem, že na italské straně jsou všude pouze turecké záchody, je to pravda, nebo se tam najde alespoň pár světlých vyjímek?

  • Bronas
    zácpy
    26.11.2012 - 00:00

    Ještě bych se chtěl zeptat kdo jste byl ubytovaný a italské straně, jestli na italských dálnicích kolem mýtnic hrozí zácpy a s tím související časové ztráty, nebo se dá cestovat pohodlně až do Cervinie bez zdržení. Přeci jen to mám 1100 km, tam mě zajímá, jestli má cenu tam vůbec jezdit. Nástup na ubytování bývá cca do 19:00 a vyjíždět ve 2 ráno se mi zrovna nechce :)

  • Petr
    kabinky
    23.11.2012 - 10:32

    Samozřejmě že ano. Většinou je používají pěší důchodci, kteří se nechají vyvézt na vrcholy na čumendu. Jinak když je škaredě, tak lidi vyjedou nahoru, nic nevidí, tak zase sjedou dolů. Běžná věc.

  • Bronas
    kabinky
    15.11.2012 - 19:27

    Ahoj, kdo jste už byli v Zermattu, nevíte, jestli se dají kabinky používat i směrem dolů? Jde mi o to vyhnout se některým černým sjezdovkám, přeci jen s sebou budeme mít i některé slabší články :)

  • Radous
    lentní lyžovačka
    07.08.2012 - 13:58

    Pro letní lyžování asi nejlepší středisko alp Dne 2 srpna skoro jasno a mírný vítr, ráno v 9h -2C, kolem poledne 2-3C, po nočních bouřkách na sjezdovkách cca 5cm čerstvého prašanu, sjezdovky velmi dobře upravené a teprve kolem 12h sníh ve spodních částech začal povolovat. Vleky v provozu jen do 13h.

  • Vojta
    hodnocení lyžování
    11.04.2010 - 09:48

    Dobry den, chtěl bych se podělit o zážitek z Zermatu, chtěl bych říct, že je to naprostá bomba, úplně fantastické středisko. Je třeba přiznat, že je dost drahé, ale opravdu to stojí za to. Příjemní lidé, dobré jídlo, vynikající sníh, nádherné panoramata, nový vleky, docela upravené sjezdovky, no prostě skoro ideál až na tu cenu. Takže doporučuju, je to tam skvělé, i když je tepleji. Vojtěch Zach

  • Tom
    Ráj v nebi!!!
    15.05.2007 - 21:14

    Zermat je naprostá bomba!

  • Azekil
    Nebe nebo Ráj
    08.11.2006 - 18:24

    Nejlepší na Zermattu je, že přes den se jezdí a přes noc se paří v nejvetším stylu. Hlavně v takovém prostředí si připadáte jak v pohádce a sjezdy jsou opravdu na vysoké urovni, blazni jako já si nejvíce uziji na Ledovci doporucuji všem kterým není líto utratit velkej balík penez za super hory!

  • Cernicky
    Drahe ale jedinecne svoji atmo
    10.12.2005 - 21:35

    V Zermattu si lyzar kazde vykonostni tridy prijde na sve. Ma obrovsky vyber sjezdovek vsech obtiznosti a delek. Sjezd Kleine Matterhorn -Zermatt 17 Km. Sjezd do Italskeho Cervin 10 Km.P ro milovniky tezkych terenu severni prudke svahy z Gornengrad. A co neni nikde jinde?
    Zermatt je stredisko bez automobilu coz prinasi jedinecny pocit neceho zvlastniho.Auto nechte na parkovisti v Täsch a do Zermattu se dopravite zubackou. Opravdu jedinecne lyzovani pod Matterhornem.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

čtyři + ? = jedenáct
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Puy Saint Vincent se nachází asi 30 km od Brianconu v sousedství oblasti Serre Chevalier. Okolní skalní masívy v národním parku Ecrins dosahující nadmořské výšky až 4100 ...
Lyžování ve výškách: 1400 - 2750 m.n.m
Délka sjezdovek: 75 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
8 %37 %45 %17 %