Reklama

recenze
ubytování

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental (800 – 1827 m. n. m.)

reklama

Recenze ubytovacích zařízení

Komentáře ke středisku

Autor
Nadpis
Datum
  • mira
    paráda
    16.03.2018 - 10:53

    Byl jsem zde začátkem března již počtvrté a konečně si vychutnal genialitu propojení. A jako bonus bylo jedno odpolední lyžování v nepropojeném Kelschau. Na rozdíl od ostatních zde byl i odpoledne manchester na přírodním sněhu a v celém středisku ca 20 lyžařů. Má to i nevýhody v podobě staré dvojsedačky a navazující dlouhé kotvy. Je to na jedno odpoledne, ale zážitek z kvality odpoledního sněhu a prázdných sjezdovek za to stojí. A né, že se mi tam příští rok všichni nahrnete :o)!!

  • PP
    SKIWELT 15.1.-18.1.2018
    19.01.2018 - 14:25

    souhlas s předchozím komentářem. Také jsme byli v tomto středisku asi po 4 , naposled v roce 2015. Byli jsem zde mimo víkend a před hlavní sezonou jako vždy a na náš vkus dost lidí a hlavně samí plácal z nelyžařských zemí. Kapacita byla tak na 30 procent - to si vůbec nedokážu představit o víkendu a prázdninách. Těch volných prostorů na svahu až člověk tolik nenajde a je to už v 11h dost rozježděné.Takové to fakt nebývalo. Lanovky pořád modernizujíí ,sjezdovky super,vše dokonalé jen ta návštěvnost. Příště už snad jednině v prosinci.

  • Džin
    Lyžování ve středisku
    25.01.2017 - 20:18

    Dobrý den,již po několikáté jsem navštívil výborné středisko Brixental,vždy jsem tam jezdil rád až do dnešní poslední návštěvy.Všude tisíce holanďanů,kteří jak známo neumí moc lyžovat,hrnou sníh před sebou,takže vznikají hned dopoledne nebezpečné ledové plotny.Jezdí ve skupinách,takže je není možno ani objet.Asi i kvúli nim se podstatně zdražilo jídlo a pití v restauracích.No prostě příště někam jinam. DŽIN

  • Karel
    Kokos
    13.03.2016 - 20:50

    5-12,3,2016 Byli jsem zde poprvé a dojezdová vzdálenost perfektní je to hned za hranicema, jezdíme vždy zpět v pátek a byli jsme za 4,10h v Praze. Měli jsme velké štěstí v podobě 30cm prašanu takže fungoval i 2denní freeride ačkoliv nejvyšší hora je cca 1950m. Bydleli js me v Itteru provinční vesniška nicméně dojezd k lanovce v Sollu 2km, parkoviště prázdné max 70m k lanovce. Lyžařů akorát aby nebyly prázdné sjezdovky jinak fronty neexistují, restaurace krásně volné. Celkový dojem mohu jen doporučit, i když jak jsem psal, měli jsme velké štěstí s prašanem. Sjezdovky modro-červené, pár černých. Vhodné pro rodinnou pohodovou dovolenou. Pánské skupinové sportovní lyžování bych asi směroval jinam.

  • Džín
    Brixental
    27.03.2015 - 08:18

    Výborný ,moderně vybavený středisko,280 km od českých hranic.Doporučuji.
    Džín

  • Papoušek
    barevný
    05.02.2013 - 12:08

    Opravdu velké středisko, nemožné projet za 1 den. Některé (většinu:) modré sjezdovky bych přebarvil spíš na červené, jsou i občas v kopci tak divně naklopené :/ Začínající snowboarďák se na přejezdech našlape. Příště to raději protáhnout do Kitzbuhelu.
    Pozitiva : určite rozloha a dostupnost z ČR.

  • Franta
    Bez chyby
    21.03.2012 - 22:21

    Nikdy jsem nepsal žádné komentáře, ale po návštěvě Brixentalu (ubytování ve Scheffau) si to neodpustím. Jezdím každý rok několikrát Alpy Fr,It,Šv a Rakousko a to zásadně ne na stejné místo. Byl jsem zde od 16.3. na 3 dny lyžovat a hodnotím nejvyšší možnou známkou. Úžasné terény, sjezdovky široké 200-300 metrů jsem nikde v takové kvantitě nezažil,vše dokonale upravené, moderní rychlé sedačky a kabiny-vlek jsem za celé 3 dny lyžování nepoužil, a to jsem projel 80% střediska. Oproti Francii levno v bufetech a restauracích, žádné fronty, klid a pohoda. Z Prahy 4 hodiny jízdy. Jediná slabina-menší nadmořská výška. Mohu jen doporučit!

  • patri
    skiwelt
    17.03.2011 - 14:16

    naprosto úžasný středisko pro carving. sjezdovky jsou prostě tak akorát pro všechny.
    místní rolbaři jsou asi nejlepší v evropě. takhle skvěle upravený sjezdovky jsem už dlouho nezažil.
    nevýhodou blízkost mnichova a celkově německa. převážná část návštěvníků pouze z německa. výhodou je, že neumějí skoro vůbec lyžovat takže se pletou v tlupách poblíž hodně modrých sjezdovek. je zábava je sledovat.
    ceny ubytování a jídla velice příznivé oproti jiným střediskům. tohle středisko bych srovnal s civettou v itálii. dokonce ho miluji více než flachau a livigno

  • Honza
    Ellmau
    25.01.2009 - 11:38
    Ahoj, všem toto místo doporučuji. Několikrát jsem zde byl a nemohu si stěžovat. Všechny sjezdovky vždy perfektně upravené, malá čekací doba na lanovku. Prostě nádhera. Letos se chystáme toto místo navštívit znovu.
  • David
    Scheffau - středisko pro všech
    21.02.2007 - 18:24
    Sice níže položené středisko, ale na nedostatek sněhu si ani v letošní na sníh chudé sezoně nelze stěžovat. Velice příjemný areál, který můžu jen doporučit, od začínajících lyžařů, přes pokročilé až ke skutečným fajnšmekrům - každý zde najde to pravé. Dlouhé přejezdy mezi jednotlivými vleky a lanovkami jsou velmi příjemné. Hlavně pasáže v horních pasážích najdete i technicky těžší pasáže pro větší zábavu. Zasněžování většiny sjezdovek jsou samozřejmostí. Sice menší středisko, ale požadavkům i náročnějších lyžařů určitě dostačuje. Celkově příjemný skiareál s méně lyžaři a dlouhými sjezdy.

Přidat nový komentář nebo recenzi ubytování

? - jedna = sedm
Pro zamezení SPAMu, vypočítejte prosím tento příklad.
Výsledek zadejte číslicí.
Např. " dva + tři = ?" Správná odpověď je "5".

Reklama

související
články

ski
atlas

Plose - Brixen leží v širokém údolí Eisacktal, které vede na jih od Brennerského průsmyku směrem k Bolzanu. Po cca. 40 km jízdy z Brenneru dojedete do města Brixen, v jeh...
Lyžování ve výškách: 1067 - 2505 m.n.m
Délka sjezdovek: 27 km
ZelenéModréČervenéČerné
zelenamodracervenacerna
0 %44 %48 %7 %